EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ο πόλεμος της απιστίας

Ο πόλεμος της απιστίας

8 Jan, 2024

   Πες μου έναν λόγο που με πρόδωσες. Θα δεχτώ να τον ακούσω, θα μπορώ να σε συγχωρέσω, να  δώσω λύση σ’ όλα τα προβλήματα. Να πω στον λυγμό, στον πόνο, να πάψει να υπάρχει.

   Γιατί ακούμε τον πρώτο τυχόντα τι θα πει; Γιατί δεχόμαστε τη ρουφιανιά, από όπου κι αν προέρχεται; Μέσα μας παίζουν μαντολίνο η Πίστη και η Απιστία!

   Της Απιστίας τα καμώματα δεν θέλω να τα ξέρω. Τα φοβάμαι. Αναμετριούνται με σθένος, έτοιμες για μάχη. Η μία να νικήσει την άλλη. Ο πόλεμος καλά κρατεί! Τι άραγε θα γίνει; Μέχρι να έρθει η λύτρωση! Έχουν την ίδια δύναμη να παλέψουν; Θα δώσουν μάχη. Ποια την πρεσβεύει απ’ τις δύο;

   Η Απιστία πάλι θα παλέψει να κοροϊδέψει την ανθρώπινη υπόσταση. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει. Κοιτιούνται. Η Πίστη χαμογελάει, η Απιστία ειρωνεύεται μ’ ένα βλέμμα.

«Γιατί γελάς;» ρωτάει η λευκοφορεμένη Πίστη.

«Γιατί εγώ θα σε κερδίσω», απαντά η  Απιστία με γέλιο σαρδόνιο.

«Σ’ έχω κερδίσει, απλά δεν το έχεις παραδεχθεί ακόμη», χαμογελά ήρεμη η Πίστη.

«Μα δεν δώσαμε μάχη ακόμα», συμπλήρωσε η Απιστία.

Η Πίστη την κοιτά με συμπάθεια.

«Εσύ ήρθες θυμωμένη. Εγώ ήρθα ήρεμη, χαμογελαστή και σοφή.

Τώρα μπορείς να φύγεις κι αν πιστεύεις  πώς νίκησες, αν αυτό θες, πες το παντού. Κανένας όμως  δεν θα σε πιστέψει. Δεν αγωνίζομαι για να υπάρχω. Δεν πολεμώ για να επικρατήσω. Εσύ είσαι κουρασμένη, απιστία. Δίνεις πολλές μάχες και τις χάνεις, δε βαρέθηκες;»

Η Απιστία έσκυψε το κεφάλι λυπημένη. Γύρισε την πλάτη, έφυγε.

Ξανά ηττημένη. Ήρθε η ώρα να αποσυρθεί…

 

 

 

 

 

photo Tumisu / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This