EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τράμπ

Ο Τράμπ δηλώνει αθώος για τα 34 κατηγορητήρια

6 Apr, 2023

Ο Ντόναλντ Τράμπ , πρώην πρόεδρος και πρωτοπόρος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές το 2024, δήλωσε αθώος στη Νέα Υόρκη στις 4 Απριλίου σε ένα πρωτοφανές κατηγορητήριο που ασκήθηκε από τον εισαγγελέα του Μανχάταν.

Η είδηση ​​του ιστορικού κατηγορητηρίου στις 30 Μαρτίου πυροδότησε πολυήμερη μανία των μέσων ενημέρωσης που κορυφώθηκε στις 4 Απριλίου με την κάλυψη της αυτοκινητοπομπής του Τράμπ  στην αγαπημένη του πόλη καθ’ οδόν για να παραδοθεί οικειοθελώς στα γραφεία του εισαγγελέα της κομητείας της Νέας Υόρκης Άλβιν Μπραγκ και να ακούσει την κατηγορίες εναντίον του στο Ανώτατο Δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Σε μια επιστροφή στο έπος που ξεκίνησε λίγο μετά τη νίκη του στις εκλογές του 2016, ο εισαγγελέας κατηγόρησε τον Τράμπ  με 34 κατηγορίες παραποίησης επιχειρηματικών αρχείων σε σχέση με μια πληρωμή για μια συμφωνία μη αποκάλυψης που υπέγραψε η ηθοποιός ψυχαγωγίας ενηλίκων Stormy Daniels και ο τότε Τράμπ  δικηγόρος, Michael Cohen.

Για έναν πρόεδρο που αντιμετώπισε μια άνευ προηγουμένου δεύτερη παραπομπή, μια χρόνια επιθετική έρευνα για υποτιθέμενη συμπαιγνία με τη Ρωσία και την επιδρομή στην ιδιωτική του κατοικία, το κατηγορητήριο του Μανχάταν είναι το πιο πρόσφατο, πιο δραματικό επεισόδιο σε αυτό που ο ίδιος και οι υποστηρικτές του θεωρούν ως οπλισμό της κυβέρνησης. εναντίον ενός πολιτικού αντιπάλου.

Οι κατηγορίες του Μπραγκ, ενός Δημοκρατικού εκλεγμένου σε μια κομητεία βαθυ γαλάζιου, ταιριάζουν ιδιαίτερα με το μοτίβο, επειδή ο εισαγγελέας μόλις πρόσφατα ζήτησε από το γραφείο του να μην διώξει ορισμένες ένοπλες ληστείες, διαρρήξεις, πορνεία και αδικήματα ναρκωτικών.

Οι κατηγορίες εναντίον του Τράμπ  αναφέρουν όλες το ίδιο καταστατικό: Καταστατικό της Πολιτείας της Νέας Υόρκης 175.10, παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων σε πρώτο βαθμό. Καθεμία από τις 34 μετρήσεις ασχολείται με τη διαδρομή χαρτιού που σχετίζεται με τις πληρωμές που πραγματοποίησε μια οντότητα Trump στον Κοέν, συμπεριλαμβανομένων των εγγραφών στο επιχειρηματικό βιβλίο, των τιμολογίων και των επιταγών.

Σε συνέντευξη Τύπου μετά την ακρόαση, ο Μπραγκ ισχυρίστηκε ότι ο Τράμπ  παραποίησε επιχειρηματικά αρχεία με σκοπό να καλύψει εγκλήματα σε κρατικό και ομοσπονδιακό επίπεδο που σχετίζονται με συνεισφορές στην εκστρατεία. Αυτά τα φερόμενα εγκλήματα, σύμφωνα με τον Μπραγκ, περιελάμβαναν πληρωμές στην Ντάνιελς και την Κάρεν ΜακΝτούγκαλ, ένα μοντέλο που έλαβε πληρωμή από τον εκδότη του National Enquirer για τα δικαιώματα στην ιστορία της σχετικά με μια υποτιθέμενη σχέση με τον Τράμπ .

Ο Τράμπ  έχει πει προηγουμένως ότι οι πληρωμές δεν έγιναν με κεφάλαια εκστρατείας. Το κατηγορητήριο δεν προσφέρει καμία απόδειξη ότι ο Τράμπ  πλήρωσε τον ΜακΝτούγκαλ.

«Σύμφωνα με τη νομοθεσία της πολιτείας της Νέας Υόρκης, είναι κακούργημα η παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων με πρόθεση εξαπάτησης και πρόθεση απόκρυψης άλλου εγκλήματος. Αυτό ακριβώς είναι αυτή η υπόθεση, 34 ψευδείς δηλώσεις που έγιναν για να συγκαλύψει άλλα εγκλήματα», είπε ο Μπραγκ στη συνέντευξη Τύπου.

 

«Αυτά είναι κακουργήματα στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, ανεξάρτητα από το ποιος είσαι. Δεν μπορούμε και δεν πρόκειται να ομαλοποιήσουμε τη σοβαρή εγκληματική συμπεριφορά».

Οι δικηγόροι του Τράμπ , μιλώντας σε δημοσιογράφους έξω από το δικαστήριο, είπαν ότι η υπόθεση είναι άνευ προηγουμένου όχι μόνο επειδή αφορά έναν πρώην πρόεδρο, αλλά και για άλλους λόγους.

«Ένας εισαγγελέας της πολιτείας διώκει μια παραβίαση του ομοσπονδιακού εκλογικού νόμου που δεν υφίσταται σύμφωνα με αξιωματούχους του ομοσπονδιακού εκλογικού νόμου», δήλωσε ο Τζο Τακόπινα, ένας από τους τρεις δικηγόρους του Τράμπ  που παρευρέθηκαν στην ακρόαση.

Ο δικαστής, Juan Merchan, δεν όρισε ημερομηνία δίκης. Οι εισαγγελείς ζήτησαν να διεξαχθεί η δίκη τον Ιανουάριο του 2024 και οι δικηγόροι του Τράμπ  ζήτησαν τον Απρίλιο του 2024. Το γραφείο του Μπραγκ θα έχει 65 ημέρες για να καταθέσει τα ανακαλυπτικά υλικά. Η υπεράσπιση θα έχει προθεσμία μέχρι τις 8 Αυγούστου για να καταθέσει όλες τις προδικαστικές προτάσεις.

Οι δικηγόροι του Τράμπ  έχουν ήδη δηλώσει ότι θα καταθέσουν πρόταση για απόρριψη της υπόθεσης.

Αγώνας 2024

Όλοι οι κύριοι Ρεπουμπλικανοί πιθανοί αντίπαλοι του Τράμπ  για το 2024, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει υποψηφιότητα, καταδίκασαν το κατηγορητήριο και υπερασπίστηκαν τον πρώην πρόεδρο. Η συνοχή, σε μια εποχή που ο πρωτοπόρος θα μπορούσε συνήθως να γίνει αντιληπτός σε ένα ευάλωτο σημείο, υποδηλώνει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι ανησυχούν πραγματικά για τον οπλισμό της κυβέρνησης. Οι υποψήφιοι μπορεί επίσης να παίζουν ένα λεπτό παιχνίδι υποψηφιότητας στην ατζέντα του Τράμπ  ενώ τρέχουν εναντίον του ανθρώπου που ενθάρρυνε το ανένδοτο πάθος για την πλατφόρμα μεταξύ της βάσης των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντης χαρακτήρισε την κίνηση του Μπραγκ αντιαμερικανική. Ο πρώην αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, μιλώντας στο CNN το ίδιο απόγευμα, το χαρακτήρισε «μια κακή απόφαση ενός πολιτικού εισαγγελέα».

Η πρώην κυβερνήτης της Νότιας Καρολίνας Νίκι Χέιλι, η οποία, σε αντίθεση με τον Πενς και τον Ντε Σάντις, έχει επισημοποιήσει την προεδρική υποψηφιότητά της, είπε: «Αυτό είναι περισσότερο για εκδίκηση παρά για δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχει συναίνεση σχετικά με το ποια επίδραση θα έχει το κατηγορητήριο στις εκλογές του 2024. Η εκστρατεία του Τράμπ  συγκέντρωσε 7 εκατομμύρια δολάρια τις τρεις ημέρες μετά την είδηση ​​του κατηγορητηρίου, σύμφωνα με τον ανώτερο σύμβουλο της εκστρατείας του Τράμπ , Τζέισον Μίλερ. Για τους υποστηρικτές του Τράμπ , ο παραλληλισμός μεταξύ της μεταχείρισης των διαδηλωτών στις 6 Ιανουαρίου 2021 και της σύλληψης της 4ης Απριλίου θα μπορούσε να επικυρώσει τις προειδοποιήσεις του πρώην προέδρου για μια κυβέρνηση που έχει στραφεί ενάντια σε μια ομάδα ανθρώπων που υποτίθεται ότι εξυπηρετεί.

«Δεν με κυνηγούν, κυνηγούν εσάς—απλώς στέκομαι εμπόδιο στο δρόμο τους», αναφέρει το βιογραφικό του προφίλ Truth Social του Τράμπ .

Στην περίπτωση της Στόρμι Ντάνιελς, το χέρι της δικαιοσύνης φαίνεται να χτύπησε αυτούς που ακολούθησαν τον Τράμπ . Ο δικηγόρος του Ντάνιελς, Μάικλ Αβενάτι, απόλαυσε μήνες φήμης και δόξας από τα μέσα ενημέρωσης πριν αντιμετωπίσει κατηγορίες σε τρεις ποινικές υποθέσεις. Κρίθηκε ένοχος για απόπειρα εκβίασης, απάτη μέσω συρμάτων, διακεκριμένη κλοπή ταυτότητας και κωλυσιεργία. Είναι στη φυλακή με ημερομηνία αποφυλάκισης που έχει οριστεί για τις 2 Μαρτίου 2036.

Εν τω μεταξύ, στις 4 Απριλίου, το 9ο Περιφερειακό Εφετείο επιδίκασε στον πρώην πρόεδρο σχεδόν 122.000 δολάρια σε δικηγορικές αμοιβές από την Ντάνιελς για μια αποτυχημένη αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση που άσκησε εναντίον του Τράμπ  το 2018. Ο γιος του Τράμπ , Έρικ, έγραψε στο Twitter ότι το ποσό είναι επιπλέον του περίπου μισό εκατομμύριο δολάρια που χρωστάει ήδη στον πατέρα του.

Βασικός μάρτυρας κατά του Τράμπ  θα είναι ο Μάικλ Κοέν, ο πρώην δικηγόρος του. Ο Κοέν πήγε στη φυλακή τον Μάιο του 2019 αφού ομολόγησε την ενοχή του για κατηγορίες χρηματοδότησης της εκστρατείας που συνδέονται με τη συμφωνία μη αποκάλυψης της Stormy Daniels. Ένας πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εκλογών είπε στους The Epoch Times τον Αύγουστο του 2018 ότι οι κατηγορίες για τις οποίες ο Κόεν ομολόγησε την ενοχή δεν ήταν εγκλήματα.

Image: Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This