ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Colin Powell

Ο Colin Powell, πρώην υπουργός Εξωτερικών, πέθανε σε ηλικία 84 ετών απο επιπλοκές του COVID-19, παρότι πλήρως εμβολιασμένος

18 Oct, 2021

Ο Colin Powell ο οποίος υπηρέτησε ως Υπουργός Εξωτερικών κατά τη διάρκεια της προεδρίας του George W Bush και οδήγησε τον πρώτο πόλεμο του κόλπου ως επικεφαλής, πέθανε σε ηλικία 84 ετών από επιπλοκές του Covid-19, όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

Ο Colin Powell, ο πρώτος αφροαμερικανός πού υπηρέτησε σε δύο καιρία σημεία της αμερικανικής Κυβέρνησης, πέθανε τη Δευτέρα το πρωί και ήταν πλήρως εμβολιασμένος

“Θα ήθελα να ευχαριστήσω το ιατρικό προσωπικό του water International medical center για τις προσπάθειές του να θεραπευσουν τον Colin Powell ” δήλωσε η οικογένεια του στο facebook “Χάσαμε έναν αξιαγάπητο σύζυγο πατέρα παππού και έναν μεγάλο Αμερικάνο”

Ο Colin Powell γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1937 και μεγάλωσε στο Νότιο Μπρονξ. Οι γονείς του, Λούθερ και Μοντ Πάουελ, μετανάστευσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από την Τζαμάικα. Εκπαιδεύτηκε στα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης, αποφοιτώντας από το City College της Νέας Υόρκης (CCNY), όπου πήρε πτυχίο στη γεωλογία. Συμμετείχε επίσης στο ROTC στο CCNY και έλαβε μια αποστολή ως ανθυπολοχαγός του Στρατού κατά την αποφοίτησή του τον Ιούνιο του 1958. ηταν επαγγελματίας στρατιώτης για 35 χρόνια, κατά τη διάρκεια του οποίου κατείχε πολλές θέσεις διοίκησης και προσωπικού και ανέβηκε στο βαθμό των τεσσάρων αστέρων γενικός. Wasταν Διοικητής της Διοίκησης των Δυνάμεων του Στρατού των ΗΠΑ το 1989.

Η τελευταία αποστολή του Colin Powell, από τον Οκτώβριο του 1989 έως τον Σεπτέμβριο του 1993, ήταν ως ο 12ος πρόεδρος των Κοινών Αρχηγών Επιτελείου, η υψηλότερη στρατιωτική θέση στο Υπουργείο Άμυνας. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, επέβλεψε 28 κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής στον Παναμά το 1989 και της επιχείρησης Καταιγίδα της ερήμου στον πόλεμο του Περσικού Κόλπου εναντίον του Ιράκ το 1990-1991.

Διατύπωσε το δόγμα Powell που περιορίζει την αμερικανική στρατιωτική δράση εκτός εάν πληροί κριτήρια σχετικά με τα συμφέροντα της αμερικανικής εθνικής ασφάλειας, τη συντριπτική δύναμη και την ευρεία δημόσια υποστήριξη. ηταν ο 65ος υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, υπηρέτησε υπό τον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο George Bush. Η θητεία του ήταν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη όσον αφορά την ανακριβή αιτιολόγησή του για τον αμερικανικό πόλεμο στο Ιράκ το 2003. Αναγκάστηκε να παραιτηθεί μετά την επανεκλογή του Μπους το 2004.

Κατά τη συνταξιοδότηση, ο  Colin Powell έγραψε την αυτοβιογραφία του, My American Journey. Ακολούθησε καριέρα ως δημόσιος ομιλητής, απευθυνόμενος σε ακροατήρια σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό. Πριν από τον διορισμό του ως υπουργός Εξωτερικών, ο  Colin Powell ήταν πρόεδρος του America’s Promise – The Alliance for Youth, μια εθνική μη κερδοσκοπική οργάνωση αφιερωμένη στην κινητοποίηση ανθρώπων από κάθε τομέα της αμερικανικής ζωής για την οικοδόμηση του χαρακτήρα και της ικανότητας των νέων. Κέρδισε πολλά αμερικανικά και ξένα στρατιωτικά βραβεία και διακρίσεις.

Τα πολιτικά του βραβεία περιλάμβαναν το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας (δύο φορές), το Χρυσό Μετάλλιο του Κογκρέσου, το Μετάλλιο Προεδρικών Πολιτών, το Μετάλλιο Διακεκριμένης Υπηρεσίας του Γραμματέα και το Μετάλλιο Διακεκριμένης Υπηρεσίας Γραμματέα Ενέργειας. Πολλά σχολεία και άλλα ιδρύματα ονομάστηκαν προς τιμήν του και κατείχε τιμητικά πτυχία από πανεπιστήμια και κολέγια σε όλη τη χώρα. Το 2016, ενώ δεν ήταν υποψήφιος για τις εκλογές εκείνου του έτους, έλαβε τρεις εκλογικές ψήφους από την Ουάσινγκτον για το αξίωμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. 

Source: wikipedia

Πόλλές οι αντιδράσεις από πολλά σημαίνοντα πρόσωπα κατά την αναγγελία του θανάτου του,

 

 

 

 

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.