EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
DeSantis

Ο DeSantis σχεδιάζει να αφήσει να λήξει η αμφιλεγόμενη νοσοκομειακή ανοσία για τον COVID-19

20 Jan, 2023

Ο κυβερνήτης της Φλόριντα DeSantis σχεδιάζει να αφήσει έναν αμφιλεγόμενο νόμο που παρέχει στα νοσοκομεία ασυλία που σχετίζονται με τον COVID-19 να λήξει τον Ιούνιο, δήλωσε στους The Epoch Times υψηλόβαθμος αξιωματούχος της διοίκησης με άμεση γνώση του σχεδίου υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ένας εκπρόσωπος του DeSantis αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες.

Το άκουσμα ότι ο κυβερνήτης τους δεν θα επιδιώξει να παρατείνει τον νόμο ενθουσίασε ορισμένους ακτιβιστές της ιατρικής ελευθερίας στην πολιτεία. Άλλοι εξέφρασαν την απογοήτευση που ο νόμος θα παραμείνει σε ισχύ για άλλους πέντε μήνες.

Ο νόμος, λένε, έχει οδηγήσει σε αμέτρητους περιττούς θανάτους, παρέχοντας στα νοσοκομεία ασυλία από περιπτώσεις κακής πρακτικής στη θεραπεία του COVID-19.

«Δουλεύουμε [να απαλλαγούμε από] αυτό εδώ και δύο χρόνια», είπε ο δικηγόρος Τζεφ Τσίλντερς, Γκέινσβιλ, Φλόριντα.
Η άρση της νοσοκομειακής ανοσίας θα σώσει ζωές, είπαν ο Τσίλντερς και άλλοι στους The Epoch Times.
«Τα νοσοκομεία έχουν πλέον πλήρη ασυλία για την τήρηση ενός προκαθορισμένου πρωτοκόλλου για κάθε ασθενή που υπαγορεύεται από ομοσπονδιακούς αξιωματούχους, ανεξάρτητα από τις ατομικές περιστάσεις του ασθενούς, τις συννοσηρότητες, την προσωπική του ιατρική κατάσταση και ιδιαίτερα τις επιθυμίες τους» για θεραπεία, είπε ο Τσίλντερς.

Ωστόσο, «το τρέχον πρωτόκολλο του νοσοκομείου δεν έχει αλλάξει σε τρία χρόνια, παρά το γεγονός ότι έχουμε μάθει μια ολόκληρη Encyclopedia Britannica πληροφοριών για αυτόν τον ιό, που είναι παράξενο», είπε.
Στις αρχές της πανδημίας, τα νοσοκομεία δεν θα σας «δεχόντουσαν έως ότου τα επίπεδα οξυγόνου σας ήταν επικίνδυνα για τη ζωή χαμηλά», είπε. «Θα έστελναν ανθρώπους στο σπίτι» από το τμήμα επειγόντων περιστατικών.

Όταν οι ασθενείς χειροτέρεψαν στο σπίτι και επέστρεψαν στο νοσοκομείο για περίθαλψη, «σε έβαλαν αμέσως σε Remdesivir και στον αναπνευστήρα και μετά το πιο πιθανό είναι να πεθάνεις. Τα ποσοστά θνησιμότητας είναι εκτός διαγραμμάτων για αυτό το πρωτόκολλο θεραπείας».

Και, πρόσθεσε ο Τσίλντερς, λόγω των νόμων που δίνουν στα νοσοκομεία ασυλία για να ακολουθήσουν αυτήν την ομοσπονδιακά συνιστώμενη θεραπεία, «μπορείτε να πάτε στο νοσοκομείο με σπασμένο δάχτυλο του ποδιού και εάν σας κάνουν εξετάσεις και βγείτε θετικοί [για COVID-19] στο ER, θα βρεθείτε στο πάτωμα του COVID.
«Και θα σας ξεκινήσουν με στεροειδή και Remdesivir, που οδηγεί —στο 25 τοις εκατό των περιπτώσεων, σύμφωνα με τις καλύτερες μελέτες που έχω δει— σε νεφρική ανεπάρκεια. Οπότε, θα βρίσκεστε σε ιατρικά προκληθέν κώμα και σε αναπνευστήρα».

«Και εδώ είναι το νόημα», είπε ο Τσάιλντερς. «Τα νοσοκομεία δεν έχουν κίνητρο να αλλάξουν αυτό το πρωτόκολλο.
«Αλλά δεν φταίνε εξ ολοκλήρου τα νοσοκομεία, γιατί τα νοσοκομεία απολαμβάνουν προστασία ευθύνης εάν ακολουθήσουν το προβλεπόμενο πρωτόκολλο. Έχουν κινδύνους εάν διαφέρουν από αυτό το πρωτόκολλο, για να μην αναφέρουμε τεράστια οικονομικά κίνητρα για την τήρησή του».

Αν λοιπόν η χρήση του ρεμντεσιβίρη και του αναπνευστήρα συνδέεται με υψηλότερη πιθανότητα θανάτου, γιατί δεν έχει αλλάξει το πρωτόκολλο θεραπείας που συνέστησε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αμφισβήτησε.
«Αυτή είναι η ερώτηση των 64.000 δολαρίων».

Η καλύτερη εικασία του: λόγω των χρημάτων που συνδέονται με τις προσοδοφόρες πωλήσεις εμβολίων και φαρμάκων.
Και αν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναγνώριζαν μια καλή εναλλακτική θεραπεία για τον COVID-19, τα εμβόλια δεν θα μπορούν πλέον να διανέμονται βάσει της Εξουσιοδότησης Έκτακτης Χρήσης (EUA), είπε.

«Είναι το κακό του χειρότερου είδους, στην ίσως πιο ανθισμένη μορφή του».
Ο Τσίλντερς ενώθηκε με άλλους ασκώντας σθεναρά πιέσεις στον DeSantis για να τερματιστεί η ανοσία των νοσοκομείων στη Φλόριντα.
Με επιστολές, κλήσεις και επισκέψεις στο γραφείο του, παρακάλεσαν τον κυβερνήτη να καταργήσει τα μέτρα που παρέχουν στα νοσοκομεία ειδική προστασία.
Με την άρση της ανοσίας, υποστήριξαν, θα ανάγκαζε τους γιατρούς και τα νοσοκομεία να ακούν περισσότερο τις επιθυμίες των ασθενών σχετικά με τη θεραπεία του COVID-19, αντί να τηρούν αυστηρά τα πρωτόκολλα που συνιστώνται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και το Εθνικό Ινστιτούτα Υγείας (NIH).
Οι νόμοι που παρέχουν στα νοσοκομεία ασυλία στη θεραπεία του COVID-19 καταρρίφθηκαν από 29 νομοθετικά σώματα πολιτειών σε ολόκληρη τη χώρα μετά από παρότρυνση αξιωματούχων της κυβέρνησης του πρώην προέδρου Ντόναλντ Trump.
Στις αρχές της πανδημίας, οι αξιωματούχοι Trump υποστήριξαν ότι τα νοσοκομεία χρειάζονταν προστασία για τη θεραπεία του άγνωστου νέου ιού, ο οποίος εξαπλωνόταν γρήγορα, αφήνοντας ένα ίχνος κηδειών στον απόηχο του.
Και παρά το αυξανόμενο πλήθος ακτιβιστών που ζητούσαν από τα νοσοκομεία να δοκιμάσουν θεραπείες που δεν αποτελούσαν μέρος των συνιστώμενων πρωτοκόλλων από το CDC, μόνο μια στενή προσέγγιση θεραπείας για τον COVID-19 εγκρίθηκε για ασυλία έναντι της ευθύνης.
Οι μαρτυρίες επιτυχών εναλλακτικών θεραπειών πλημμύρισαν επαγγελματικά ιατρικά ιστολόγια και μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι σχετικές αναρτήσεις λογοκρίνονταν τακτικά από μεγάλες τεχνολογικές πλατφόρμες.
Συχνά, αυτές οι ιστορίες επιτυχίας υποστήριζαν την αποτελεσματικότητα ενός λεπτομερούς σχήματος που περιγράφεται από την Front Line COVID-19 Critical Care Alliance. Αυτό το σχέδιο θεραπείας απαιτεί συγκεκριμένες δόσεις ιβερμεκτίνης, βιταμινών και άλλων φαρμάκων που έχουν εγκριθεί για άλλες χρήσεις από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Ο Shawn McBride, δικηγόρος του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πληροφοριών για την Ελευθερία στο Maitland της Φλόριντα, συνέταξε μια επιστολή στις αρχές του 2022, υπογεγραμμένη από οργανώσεις που εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους της Φλόριντα. Ήταν μια έκκληση που ζητούσε από τον DeSantis να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο για την επέκταση της ασυλίας που στάλθηκε στο γραφείο του από νομοθέτες της Φλόριντα. Χωρίς παράταση, το νομοσχέδιο θα είχε λήξει τον Μάρτιο του 2022.
Οι ακτιβιστές δήλωσαν σαστισμένοι όταν ο DeSantis υπέγραψε το νομοσχέδιο που επεκτείνει την ασυλία του νοσοκομείου τουλάχιστον μέχρι τον Ιούνιο του 2023. Αλλά είπαν επίσης στους The Epoch Times ότι ήταν πρόθυμοι να εμπιστευτούν την ηγεσία του.
Την ίδια μέρα, ο DeSantis επέκτεινε τις ελευθερίες σε τρεις τομείς που σχετίζονται με τον COVID-19.
Ανήγγειλε μια νέα πολιτική που θωρακίζει τους γιατρούς στη Φλόριντα που προσφέρουν ιατρικές θεραπείες που θεωρούν ότι είναι οι καλύτερες για τους ασθενείς τους, ακόμη και αν παρεκκλίνουν από τις οδηγίες του CDC και του NIH.
Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές εξάλειψαν επίσης την αναγκαστική κάλυψη των εργαζομένων στο κράτος. μειωμένες καραντίνες COVID-19 σε σχολεία, κέντρα παιδικής μέριμνας και χώρους εργασίας· και πρόσθεσε κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας « που δίνουν τη δυνατότητα στους επαγγελματίες υγείας να ακολουθούν την επιστήμη» και όχι το «status quo», ανέφερε το γραφείο του.
Αλλά στη συνέχεια οι ακτιβιστές της ιατρικής ελευθερίας έγιναν όλο και πιο ανυπόμονοι για τους νόμους περί ασυλίας των νοσοκομείων.
Αυτά τα νομικά μέτρα πρέπει να ανατραπούν, είπε ο ακτιβιστής Νικ Κατουράνο στους The Epoch Times τον Νοέμβριο του 2022. Μόνο τότε οι γιατροί θα αισθάνονται ελεύθεροι να κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι καλύτερο για τους ασθενείς.

«Θα συνεχίσουμε να απευθύνουμε έκκληση στον κυβερνήτη DeSantis να καταργήσει την ασυλία των νοσοκομείων και να λάβει απλούς νόμους που προστατεύουν τα δικαιώματά μας να επιλέγουμε τις ιατρικές θεραπείες μας, [να έχουμε] ενημερωμένη συγκατάθεση και να καταργήσουμε όλες τις οδούς, τα κενά και τις εξουσίες διάκρισης με βάση την κατάσταση της υγείας και τις ιατρικές επιλογές», είπε ο Caturano.
Ο Κατουράνο αναστέναξε βαριά δύο μήνες αργότερα όταν του είπαν τα σχέδια του DeSantis να σταματήσει την ασυλία των νοσοκομείων στην πολιτεία.
«Δεν μπορεί να έρθει αρκετά σύντομα», είπε κουρασμένα ο Κατουράνο. «Οι άνθρωποι δεν πρέπει να πεθαίνουν ακόμα από τον COVID».
Οργανώνει οικογένειες των οποίων οι αγαπημένοι πέθαναν στα νοσοκομεία για να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους από τον COVID . Όλες οι οικογένειες έχουν κατηγορήσει τα νοσοκομεία για τα τραγικά αποτελέσματα.
Ο Caturano κατηγορεί επίσης τα νοσοκομεία για τη συμμόρφωσή τους στις θεραπείες που συνιστώνται για τον COVID-19 από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
“Εάν ο DeSantis το κάνει αυτό, θα στείλει ένα μήνυμα στην υπόλοιπη χώρα”, είπε ο Caturano. «Αυτό είναι το όμορφο. Θα στείλει ελπίδα. ”
Τα μέλη της οικογένειας που πιστεύουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα πέθαναν άσκοπα από τον COVID-19 στα νοσοκομεία «απλώς θέλουν να δουν τον φόνο να σταματά», είπε.
Συνέκρινε την απελπισία τους με το πώς πρέπει να ένιωθαν τα μέλη της οικογένειας βλέποντας αγαπημένα πρόσωπα φορτωμένα σε τρένα να κατευθύνονται προς το διαβόητο στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς στην ελεγχόμενη από τους Ναζί Γερμανία.
«Θέλουμε απλώς να δούμε τα τρένα να σταματούν, τα μέτρα προστασίας να φεύγουν», είπε. «Αυτό θα βοηθήσει να ξεκινήσει η θεραπεία. Αυτό χρειάζονται αυτές οι οικογένειες. Ελπίζω μόνο να είναι νωρίτερα παρά αργότερα».
Προσεύχεται να ακολουθήσουν και άλλοι κυβερνήτες με παρόμοιες ενέργειες.
«Ο DeSantis… είναι γενναίος», είπε ο Caturano.
Η Cynthia Schrock μίλησε σε συνέντευξη Τύπου που διοργάνωσε ο Caturano τον Οκτώβριο του 2022 στο Kissimmee της Φλόριντα. Από το βήμα, είπε πώς ο σύζυγός της, ένας 56χρονος μεσίτης ακινήτων, πέθανε αφού ζήτησε θεραπεία σε νοσοκομείο της Φλόριντα.
Για τρεις εβδομάδες, ο Eric Schrock έλαβε θεραπεία που ακολουθούσε αυστηρά τα εγκεκριμένα από το CDC πρωτόκολλα.
Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του, η χήρα του ζήτησε από έναν ανεξάρτητο γιατρό να εξετάσει τα αρχεία του νοσοκομείου. Η αποκάλυψή του της ράγισε ξανά την καρδιά.
Ο σύζυγός της είχε πεθάνει, όχι από COVID-19 – για τον οποίο είχε βγει θετικός – αλλά από καρδιακή προσβολή που έμεινε χωρίς θεραπεία για τρεις εβδομάδες, έδειξαν τα αρχεία.
Ρούφηξε την ανάσα της όταν άκουσε ότι ο DeSantis ελπίζει να επιτρέψει την ασυλία του νοσοκομείου να πεθάνει στην πολιτεία.
«Έχω γονατίσει μπροστά στον Κύριο ζητώντας Του να εξαφανίσει αυτόν τον [νόμο]», είπε στους Epoch Times μέσα σε ορμητικά δάκρυα. «Θα συνέβαινε λογοδοσία εάν καταργούνταν αυτοί οι νόμοι. Θα έφερνε δικαιοσύνη.
«Μόλις σήμερα, προσευχήθηκα, και είπα, «Κύριε…»
Η φωνή της έσβησε και άρχισε πάλι να κλαίει. Ξέρει ότι δεν μπορεί να μηνύσει το νοσοκομείο που πιστεύει ότι σκότωσε τον άντρα της. Αλλά οι άνθρωποι της είπαν ότι ο Έρικ θα ήταν περήφανος που εξακολουθεί να παλεύει για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν το COVID-19.
Και τώρα, αυτό μπορεί να συμβεί.
«Είμαι απλά έκπληκτη», είπε, πνίγοντας έναν λυγμό. «Πιστεύω ότι θα ήταν περήφανος».
Image: Gage Skidmore from Surprise, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Source: The Epoch Times, By Dan M. Berger and Nanette Holt

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This