EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Trump

Ο Trump αποκηρύσσει την υποτιθέμενη «μεταχείριση με λευκά γάντια» του Μπάιντεν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στην περίπτωση των διαβαθμισμένων εγγράφων

20 Jan, 2023

Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Trump επέκρινε αυτό που περιέγραψε ως «δύο πρότυπα δικαιοσύνης» στις Ηνωμένες Πολιτείες στις 19 Ιανουαρίου, επισημαίνοντας την ετερόκλητη μεταχείριση του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον χειρισμό απόρρητων πληροφοριών και του προέδρου Τζο Μπάιντεν .

«Έχουμε δύο πρότυπα δικαιοσύνης σε αυτή τη χώρα, ένα για ανθρώπους σαν εσάς και εμένα, και ένα για τη διεφθαρμένη πολιτική τάξη, που υπάρχουν πολλά», είπε ο Trump σε βίντεο που ανήρτησε στο Twitter στις 19 Ιανουαρίου ο γιος του. Ο Ντόναλντ Trump Τζούνιορ.

Ο πρώην πρόεδρος σημείωσε: «Την ίδια στιγμή που το FBI έκανε έφοδο στο εξαιρετικά ασφαλές σπίτι μου στο Μαρ-α-Λάγκο, ο Τζο Μπάιντεν κρατούσε απόρρητα έγγραφα στο Κέντρο Penn του που χρηματοδοτείται από την Κίνα και το ακάλυπτο γκαράζ του – ακριβώς στο πάτωμα. , σωρούς χαρτιού. … Ωστόσο, ενώ διώκομαι από έναν ειδικό σύμβουλο που μισεί τον Trump… Ο Τζο Μπάιντεν, στο μεταξύ, τυγχάνει θεραπείας με λευκά γάντια από έναν εισβολέα που προσπάθησε να καλύψει τη φάρσα της Ρωσίας».

Στις 12 Ιανουαρίου, μετά από δικομματικές εκκλήσεις για ειδικό συνήγορο, ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland διόρισε τον πρώην εισαγγελέα των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Χουρ, που είχε διοριστεί από τον Trump να ηγηθεί της έρευνας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον χειρισμό απόρρητου υλικού από τον Μπάιντεν, επικαλούμενος τη «μακρά και διακεκριμένη καριέρα» του Χουρ ως κατήγορος.

Στη δήλωσή του , ο Γκάρλαντ πρόσθεσε ότι ήταν βέβαιος ότι ο Χουρ θα εκτελούσε τα καθήκοντά του «με ισότιμο και επείγοντα τρόπο».

Σε απάντηση σε αυτό το ραντεβού, ο ειδικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου Ρίτσαρντ Σάουμπερ είπε ότι ο πρόεδρος και η νομική του ομάδα ήταν βέβαιοι ότι η έρευνα θα απαλλάξει τον Μπάιντεν από οποιαδήποτε αδικοπραγία.

«Συνεργαστήκαμε από τη στιγμή που ενημερώσαμε τα Αρχεία ότι βρέθηκε μικρός αριθμός εγγράφων και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε», ανέφερε η Sauber σε δήλωση . «Έχουμε συνεργαστεί στενά με το Υπουργείο Δικαιοσύνης καθ’ όλη τη διάρκεια της αναθεώρησής του και θα συνεχίσουμε αυτή τη συνεργασία με τον ειδικό εισαγγελέα. Είμαστε βέβαιοι ότι μια ενδελεχής εξέταση θα δείξει ότι αυτά τα έγγραφα ήταν ακούσια άστοχα και ότι ο πρόεδρος και οι δικηγόροι του ενήργησαν αμέσως μόλις ανακάλυψαν αυτό το λάθος».

Παρά την εμπιστοσύνη τόσο του Υπουργείου Δικαιοσύνης όσο και του Λευκού Οίκου, οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν ανάμεικτες αντιδράσεις για τον διορισμό του Χουρ, με ορισμένους να αμφισβητούν την αμεροληψία του.

«Ο Ειδικός Σύμβουλος που μόλις διόρισε ο AG Merrick Garland είναι ο πρώην βοηθός του διευθυντή του FBI Christopher Wray», σημείωσε ο εκπρόσωπος Troy Nehls (R-Texas) μέσω tweet . «Είναι όλοι μέσα σε αυτό».

Ο πρώτος ρόλος του Hur στο DOJ ήταν το 2003, υπηρετώντας στο Ποινικό Τμήμα του τμήματος ως σύμβουλος και ειδικός βοηθός του τότε Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Christopher Wray.

Ο Wray έχει δεχθεί πυρά τα τελευταία χρόνια για ισχυρισμούς πολιτικής μεροληψίας στο FBI.

Ο πρώην Επιτελάρχης του Υπουργείου Άμυνας Kash Patel επανέλαβε πρόσφατα τις ανησυχίες του Nehls, δηλώνοντας ότι « δεν πιστεύει » στην ικανότητα του Hur να είναι αμερόληπτος, καθώς ο δικηγόρος φέρεται να «μπλόκαρε» τις προσπάθειες του Κογκρέσου να αποκαλύψει «τη διαφθορά του Russiagate» όταν ο Patel ήταν στέλεχος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής.

Ο Χουρ, ωστόσο, έχει δεσμευτεί να ασκεί τα καθήκοντά του ως ειδικού συμβούλου με «δίκαιη, αμερόληπτη και αμερόληπτη κρίση».

«Σκοπεύω να παρακολουθήσω τα γεγονότα γρήγορα και διεξοδικά, χωρίς φόβο ή εύνοια, και θα τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου δόθηκε για να εκτελέσω αυτήν την υπηρεσία», υποσχέθηκε σε δήλωση στις 12 Ιανουαρίου .

Gage Skidmore, CC BY-SA 2.0, via Flickr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This