EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ “Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ”

21 Sep, 2023
Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Οι θρύλοι της αυστραλιανής κωμωδίας Τόνυ Νικολακόπουλος και Γιώργος Καπινιάρης, συνεργάζονται ξανά για να σας παρουσιάσουν την παγκόσμια πρεμιέρα του έργου “Η Ζωή του Βύρωνα”.

Μετά την επιτυχία της περιοδείας του έργου “The last proxy”, στην  Αυστραλία, το αχτύπητο δίδυμο, μαζί με τη συγγραφέα Sally Faraday, με μεγάλο ενθουσιασμό φέρνουν το μοναδικό έργο «Η Ζωή του Βύρωνα» στην θεατρική σκηνή .

Γεμάτο από γέλιο και πάθος, το έργο “Η Ζωή του Βύρωνα” εξερευνά τον θεσμό της οικογένειας, της αγάπης, της ευθύνης και της ενηλικίωσης. Το έργο φωτίζει τις ζωές των ανθρώπων, που αγωνίζονται να λάβουν μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής τους, τα λάθη και το τι τους έφερε σε αυτό το σημείο.

Όταν για πρώτη φορά μας συστήνεται ο Βύρωνας, βρίσκεται εν μέσω μιας ηλικιακής κρίσης, είναι εργένης, μπερδεμένος, απορροφημένος και πάνω από όλα δεν είναι έτοιμος να λάβει μια απόφαση που θα επηρεάσει όχι μόνο όλη του την οικογένειά του αλλά και το υπόλοιπο της ζωής τους.

Η μητέρα του Βύρωνα υποφέρει από τις πρώτες ενδείξεις της νόσου του Αλτσχάιμερ, και η αδερφή του, Αλεξ, πιστεύει ότι η καλύτερη επιλογή είναι να πουλήσουν το σπίτι και να βάλουν τη μητέρα τους σε γηροκομείο. Καθώς ο Βύρωνας ψάχνει μέσα στο σεντούκι με τα  παλιά ενθύμια, έρχεται αντιμέτωπος με τις αναμνήσεις από τις γυναίκες που τον διαμόρφωσαν, ειδικά από εκείνη, που ήταν ο πυρήνας της οικογένειας του- τη μαμά του.

Κάθε αντικείμενο ξαναβρίσκει από το σκονισμένο παρελθόν του, τον ταξιδεύει και σε μια καινούρια ανάμνηση, από τον πεντάχρονο εαυτό του ως τον έφηβο που ονειρεύεται να γίνει αστέρας του ροκ. Από τον θάνατο του πατέρα του έως και τον απεγνωσμένο του αγώνα να ξεφύγει από την ελληνική κληρονομιά του.

Οι μνήμες του Βύρωνα επιστρέφουν με ορμή καθώς αναλύει τα μυστήρια της ζωής. Μπορεί ο Βύρωνας να πάρει την απόφαση να βάλει την μητέρα του στο γηροκομείο; Έχει τη δύναμη να την φροντίσει μόνος του; Μπορεί να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που του απομένει με τη μαμά του για να ξεκλειδώσει το μυστήριο της και ίσως, επιτέλους, να ενηλικιωθεί στη διαδικασία;

Το έργο, « Η ζωή του Βύρωνα» είναι ένας ύμνος στις δυσκολίες που πέρασε η γενιά των μεταναστών και κατάφεραν να χτίσουν ένα μέλλον για αυτούς και τις οικογένειές τους.

Παραγωγή, σκηνοθεσία και σενάριο από τον Tony Nikolakopoulos s (Last Proxy, Honeymoon in Hellas, Café Rebetika, Underbelly, Last King Of The X) with co-writer Sally Faraday (Red Lopez, Dog Park),

George Kapiniaris (Wogs out of Work, Acropolis Now, Local Council on 7mate) as you’ve never seen him before, joined onstage by AACTA (AFI) award-winning actress Maria Theodorakis (Walking on Water, Seven Types of Ambiguity, Newton’s Law, MTC, Malthouse, Belvoir Street)

 

Show Details:
ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
The Life of Byron
Dates: 11-22 October, 8:00PM Wed – Sat/ 3PM Sat, Sun/5PM
Venue: Alex Theatre St Kilda Tickets www.alextheatre.au
 
ΣΥΔΝΕΥ
Sydney Factory Fusebox Theatre www.lifeofbyron.com.au
 
Please send all media enquiries to:
Tony Nikolakopoulos
  1. tonyniko11@gmail.com M. 0419569720
 
 
πηγη Αστρινή Κοπελούδη-Wallace
 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This