EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Παγκόσμια (ηγετών) παραφροσύνη

7 Sep, 2023
παγκόσμια (ηγετών) παραφροσύνη

παγκόσμια (ηγετών) παραφροσύνη

παγκόσμια (ηγετών) παραφροσύνη

Είναι τραγικά απογοητευτικό ότι την εποχή μας, μετά από δυο Παγκόσμιους Πολέμους, με περισσότερα από 100 εκατομμύρια νεκρούς, περισσότερους τραυματίες σωματικά και ψυχικά, συν τις δραματικές οικονομικές, κοινωνικές κ.λπ. συνέπειες, οι ανθρωποκτόνες πολεμικές συγκρούσεις συνεχίζονται ασύδοτα στα πλαίσια του “Homo Homini Lupus Est”!

 Και τι απέγιναν οι Διεθνείς Οργανισμοί που ιδρύθηκαν, υποτίθεται, για την πρόληψη πολέμων και την εδραίωση της ειρήνης;

Περίπου 100 τόνοι χαρτιού χρειάστηκαν για τη συγγραφή των προνοιών των Χαρτών της ΚτΕ και του ΟΗΕ προκειμένου να υπογραφούν και επικυρωθούν από τα Κράτη-Μέλη τους.

Σημειωτέον, οι ΗΠΑ δεν έγιναν μέλος της ΚτΕ για τους γνωστούς λόγους, που σχετίζονται και με την απόρριψη της πρότασης των Υπεξ ΗΠΑ και Γαλλίας Kellogg-Briand να απαγορευθεί ο πόλεμος γενικά, να τεθεί εκτός νόμου (to outlaw war), απλούστατα γιατί στο μεταξύ οι Εταιρίες παραγωγής και εμπορίας όπλων είχαν καταστεί κράτος εν κράτει. Τι έγινε η διακήρυξη του ιδεαλιστή Προέδρου Γουίλσον ότι οι ΗΠΑ συμμετείχαν στον Α΄ΠΠ για να σταματήσουν όλοι οι πόλεμοι, και αργότερα στον ΟΗΕ οι περίφημες 4 Ελευθερίες (Ελευθερία Λόγου και Εκφρασης, Ελευθερία Λατρείας (θρησκευτική), Ελευθερία από Φόβο, και Ελευθερία από Ανάγκη) του Φραγκλίνου Ρούσβελτ; Ξεχάστηκαν, εφιαλτικά, στην απέραντη «νύχτα» του στυγνού ανταγωνισμού, της εξουσιομανίας και κερδομανίας.

Το τραγικό, πάλι, αποτέλεσμα: Διαιώνιση των πολεμικών συγκρούσεων περιφερειακών, εμφύλιων κ.ά.: Κορέα, Βιετνάμ, Λατινική Αμερική, Μέση, Ανατολή, Κυπριακή Δημοκρατία, τ. Γιουγκοσλαβία, Αφγανιστάν. Εκατομμύρια νεκροί, αγνοούμενοι, πρόσφυγες κ.λπ.

Και τώρα η άλλη μεγάλη τραγωδία, ο πόλεμος στην Ουκρανία με έως τώρα περίπου 150. 000 νεκρούς, ξέχωρα τους τραυματίες, την καταστροφή πόλεων, χωριών, εκατομμύρια πρόσφυγες κ.λπ. Και αυτό το 2022-2023! Που είναι ο παγκόσμιος πολιτισμός, η παγκόσμια δημοκρατία, η παγκόσμια ειρήνη που ηγέτες διατράνωναν για εσωτερική και διεθνή κατανάλωση; Που είναι οι Διεθνείς Οργανισμοί ΟΗΕ, ΕΕ, ΝΑΤΟ (ιδιαίτερα το ΝΑΤΟ, που ενώ ιδρύθηκε από τον ΟΗΕ για να προάγει τις αρχές και τα ιδανικά του στην περιφέρεια, ξαφνικά εμφανίζεται να επιδιώκει να υποκαταστήσει τον ΟΗΕ, που αν συμβεί θα σημαίνει διάλυση του ΟΗΕ και Γ’ ΠΠ!) κ.ά., που υποτίθεται-είναι τα καθήκον τους- να μεριμνούν για τη διεθνή ειρήνη, ασφάλεια, ανάπτυξη και ευημερία των λαών; Απουσιάζουν τραγικά. Κρίμα που δεν πήραν μαθήματα από την Ιστορία.

Που είναι ο αείμνηστος ΓΓ του ΟΗΕ Νταγκ Χάμμερτζολντ, που διαφώνησε με τις δυο Υπερδυνάμεις και πήγε ο ίδιος να πετύχει ειρήνευση στο Κογκό, αλλά σκοτώθηκε σε αεροπορικό «δυστύχημα»!

Και γιατί τόση και τέτοια διεθνή συνεργασία, ακόμη και με στυγνούς νεο-Ναζί, για την Ουκρανία, αλλά για την Κυπριακή Δημοκρατία, όπου εξακολουθούν να παραμένουν παράνομα τουρκικά στρατεύματα κατοχής 50 χρόνια, παραβιάζοντας δεκάδες αποφάσεις του ΟΗΕ, αδιαφορούν κυνικά; Και για τα 35 εκατομμύρια Κούρδων που δεν έχουν πατρίδα, τους Παλαιστίνιους κ.ά.;

Ακόμη για τα περίπου 90 εκατομμύρια πρόσφυγες, ιδιαίτερα μικρά παιδιά που πνίγονται εξαιτίας Τούρκων κ.ά. παράνομων διακινητών, τα εκατομμύρια πεινασμένων, φτωχών, άνεργων, θυμάτων βίας και ρατσισμού, επιδημικών ασθενειών, και τόσα άλλα φοβερά δεινά του Πιθαριού της Πανδώρας, όπου και η ελπίδα έχει εισαχθεί στο διεθνές Χρηματιστήριο; Τι αγγελικός κόσμος!

Και οι ηγέτες, ιδιαίτερα των ισχυρών χωρών, καθώς και θρησκευτικοί ηγέτες, που αντί να έχουν αντιδράσει από την πρώτη στιγμή σύμφωνα με τις προσταγές των Θεών τους, ιδιαίτερα οι Χριστιανοί, που έχουν το ανυπέρβλητο και αναντικατάστατο παράδειγμα του Χριστού, συμβιβάστηκαν (ανθρώπινη φύση;) με την κοσμική εξουσία χάνοντας την ουσία! Και η αιματοχυσίες συνεχίζονται προς δόξαν των «παραξίαν ευτυχούντων», των διεφθαρμένων από την εξουσία και τα υλικά πάθη! Και, δυστυχώς, δικαιώνεται η θεωρία του Δαρβίνου « Η επικράτηση του ισχυρότερου» ή του επιτηδειότερου! Δηλαδή, οι νόμοι της ζούγκλας! Προφανώς, η παιδεία, που πάσχει λόγω ανταγωνισμού και δεν είναι ολιστική, η θρησκεία (που έχει επινοήσει και λατρεύει είδωλα και «θεούς» με ανθρώπινα χαρακτηριστικά και υποδουλώνει τους ανθρώπους υποσχόμενη «παράδεισους» ενώ ο ίδιος ο Πλανήτης Γη μπορεί να γίνει Παράδεισος αν πρυτανεύσει αγάπη και ειρήνη) και Διεθνείς Οργανισμοί, όπου πρυτανεύει γραφειοκρατική συνείδηση και ανταγωνισμός για ανταγωνισμό και χρησιμοποιούνται σαν προπέτασμα ή βιτρίνα για αποπροσανατολισμό, έχουν αποτύχει οικτρά.

Η υλιστική παραφροσύνη στα πλαίσια ενός αναχρονιστικού και αχαλίνωτου ανταγωνισμού, που θυμίζει Μεσαίωνα, όπου διεφθαρμένα, σκοτεινά, αντικοινωνικά κυκλώματα κυβερνούσαν με την φρικιαστική Ιερή Εξέταση, που πρόσφερε σωτηρία ανάλογα με το χρυσάφι που έπαιρναν από τα τραγικά θύματά τους, τους έχει διαφθείρει με τα σημερινά τραγικά, απογοητευτικά αποτελέσματα.

Οι άνθρωποι έχουν χάσει την αξία τους μπροστά στα κέρδη από τα όπλα! Ας αποφανθούν οι Ειδικοί: Δεν πρόκειται για παγκόσμια (ηγετών) παραφροσύνη; 

 

 

 

 

Photo KELLEPICS / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This