EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Πελέ

Πελέ: Ο θρόνος του ποδοσφαίρου έμεινε χωρίς βασιλιά

1 Jan, 2023

Ο Πελέ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών, λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος, αφήνοντας τον θρόνο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου χωρίς βασιλιά. 

Τρεις φορές νικητής του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, ήταν ο θρύλος σε όλο τον κόσμο για το ποδόσφαιρο, ο ονομαζόμενος “αιώνιος βασιλιάς”.

Γεννημένος στις 23 Οκτωβρίου του 1940, με το όνομα Edson Arantes do Nascimento, στο Tres Coracoes της Βραζιλίας, άφησε ένα τόσο δυνατό στίγμα που δεν είναι δυνατόν να ξεπεραστεί εύκολα. Αντίθετα, θα παραμένει ένα μάθημα για τους νεότερους αθλητές, που -όσο κι αν εξελιχθούν οι τεχνικές και τα συστήματα- πάντα θα μπορούν να γίνονται πλουσιότεροι μέσα από τα βίντεο των αγώνων του.

Η ιστορία του Πελέ ξεκίνησε με την Σάντος, όταν βρισκόταν σε ηλικία 15 ετών (1956), και συγκεκριμένα στις 7 Σεπτεμβρίου και στον αγώνα της Σάντος ενάντια στην Κουμπατάο. Σε αυτό τον αγώνα ο Πελέ έβαλε το πρώτο του γκολ. Ήταν τέτοιο το άστρο και η τεχνική του, που σε λιγότερο από ένα χρόνο έπαιζε με την εθνική Βραζιλίας.

Το δεύτερο ιστορικό του γκολ μπήκε στις 7 Ιουλίου 1957 σε αγώνα ενάντια στην Αργεντινή, κάνοντας τον ατζέντη του να πει “αυτό το παιδί θα γίνει ο καλύτερος ποδοσφαιριστής στον κόσμο”.

Ο πιο νεαρός παίκτης σε Παγκόσμιο Κύπελλο ποτέ – ήταν μόνον 17 ετών το 1958, και νίκησε σηκώνοντας το κύπελλο. Η δεύτερη συμμετοχή του σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν τέσσερα χρόνια μετά. Ο τελευταίος του αγώνας με την Βραζιλία ήταν το 1971 σε αγώνα ενάντια της Γιουγκοσλαβίας. 

Ο Πελέ τιμητικά απέσπασε την Χρυσή Μπάλα, σαν μια ένδειξη της πορείας του, το 2013. Μιας πορείας που ταυτίστηκε με την τελειοποίηση της τεχνικής του στο ποδόσφαιρο. Προηγουμένως, το 1999 είχε ψηφιστεί “παίκτης του αιώνα”, μπαίνοντας στους 100 ανθρώπους με την μεγαλύτερη επιρροή του 20ου αιώνα από το περιοδικό Times.

Το 1997 ο Πελέ ονομάστηκε Ιππότης της Βρετανικής Αυτοκρατορίας από την βασίλισσα Ελισάβετ, μη μπορώντας να χρησιμοποιεί το προσωνύμιο sir όμως, αφού δεν ήταν Βρετανός υπήκοος.

Ήταν 1977 όταν ο Πελέ αποφάσισε να “κρεμάσει τα παπούτσια του”.

 

Δείτε εδώ βίντεο με χαρακτηριστικές σκηνές από την πορεία του στο ποδόσφαιρο:

https://www.youtube.com/watch?v=dSfyq18yGHA 

https://www.youtube.com/watch?v=kDJxPRb7qI4 

 

 

 

photo https://www.aljazeera.com/

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This