ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ποιός γεννήθηκε τα Χριστούγεννα

Ποιός γεννήθηκε τα Χριστούγεννα;

26 Dec, 2022

Το γ΄ μέρος του άρθρου του Παναγιώτη Τραϊανού.

 

Η Αποκάλυψη είναι γραμμένη στην ελληνική γλώσσα …Στη μόνη γλώσσα που «κλειδώνεται», ώστε να διασφαλίζεται η αλήθεια των περιγραφών της, χωρίς όμως η αποκάλυψή τους να απειλεί τη δρομολόγησή τους. Σε αυτήν την «κλειδωμένη» Αποκάλυψη λοιπόν περιγράφεται ό,τι είδε ο «άσχετος» Ιωάννης μέσα στο «χειρουργείο», όπου ο Θεός θα έδινε ο Ίδιος τη μεγάλη «μάχη» για να «σώσει» το αγαπημένο Του παιδί. Τι είδε όμως μέσα στο «χειρουργείο» ο Ιωάννης; Τι είδε μέσα σ’ έναν χώρο που θύμιζε «σφαγείο» και θα μπορούσε από έναν θρησκόληπτο της ιουδαϊκής παιδείας να παρομοιαστεί με τον «Κάτω Κόσμο»; Τι «είδε» εκεί μέσα ο Ιωάννης ο «εκλεκτός», ο οποίος είχε ήδη δει εν ζωή έναν πράο και αγαθό Ιησού; …Τον Ιησού, ο οποίος είχε «συστηθεί» στον κόσμο ως Υιός τού Ανθρώπου; …Αυτόν, του οποίου το αίμα ήταν όμοιο με οίνο;…
…Είδε ένα «θηρίο» μέσα στα «αίματα» να «κόβει» και να «ράβει» μια ανθρωπότητα, η οποία «ούρλιαζε» από τον πόνο και τον «καταριόταν» γι’ αυτά που πάθαινε εκείνη την ώρα, άσχετα αν ο ίδιος ο Ιωάννης καταλάβαινε —ή όχι— τι συνέβαινε …Είδε το «θηρίο» να «μεθά» το «θύμα» του με «οίνο», για να μην αντιστέκεται και ν’ «αντέχει» τον πόνο …Είδε ένα «θηρίο» να συνεργάζεται με την «ομάδα» του σ’ αυτό το «μακελειό» …Ένα «θηρίο» με ένα παράξενο και «κλειδωμένο» όνομα …Χξς …Ένα όνομα, το οποίο «μεταφράζεται» στον αριθμό 666. «Ώδε η Σοφία εστίν» και, όπως φαίνεται, η ανθρώπινη σοφία μέχρι σήμερα δεν έχει αποκαλύψει το από τον Θεό «κλειδωμένο» αυτό όνομα …Το «κλειδωμένο» όνομα, το οποίο, για να ξεκλειδωθεί, απαιτεί τα «κλειδιά» τής ελληνικής γλώσσας …Τη γνώση των αντιστοιχιών μεταξύ αριθμών και γραμμάτων !!!
Τι μας «λένε» τα «κλειδιά» μας;
…Μας «λένε» ότι το «θηρίον», που «είδε» ο Ιωάννης, ήταν ο Ιησούς …Ο Υιός τού ανθρώπου.
Ιησούς = 42 = Θηρίον
όταν
Υιός του ανθρώπου = 77 = Σωτήρας του Κόσμου = Εξακόσια εξήκοντα έξ = Σκηνή του μαρτυρίου = Κύριος Ιησούς = Αποφώλιον βρέφος
Ο «Σωτήρας τού Κόσμου» είναι το 666 …Αυτός, ο οποίος θα «πλανούσε» και θα «βασάνιζε» την ανθρωπότητα …Αυτός, ο οποίος θα στεκόταν «απέναντι» στον Θεό. Αυτός είναι ο Ιησούς, ο οποίος πήρε «επάνω» Του όλες τις «αμαρτίες», για να σώσει τον Κόσμο. Αυτό ακριβώς σημαίνει το «πήρε «επάνω» Του τις «αμαρτίες» τού Κόσμου» …Πήρε την «ευθύνη» για Ο,ΤΙ κακό θα συνέβαινε στην ανθρωπότητα, προκειμένου αυτή να «σωθεί» …Το Υπέρτατο ΚΑΛΟ πήρε την ευθύνη για όλα τα ΚΑΚΑ τού Κόσμου. Αυτό το «παράδοξο» είναι και το απόλυτα λογικό για κάποιον που πιστεύει στον Θεό. Είναι δυνατόν να υπάρχει κάποια δύναμη, η οποία έστω και στιγμιαία να μπορεί να σταθεί «απέναντί» Του; Είναι δυνατόν το ΚΑΛΟ, που εκφράζει ο Θεός, να έχει κάποιον σοβαρό αντίπαλο; Το απόλυτα φυσικό είναι ακόμα κι αυτό το «ΚΑΚΟ» να υπηρετεί με τον δικό του τρόπο τον σχεδιασμό τού Θεού. Άλλωστε στις ίδιες τις Γραφές δεν «αποκαλύπτεται» ότι ο Διάβολος είναι ο Αρχάγγελός Του; …Ο πρώτος τη τάξη Αρχάγγελος. Ο «Εκπεσών Άγγελος» δεν ήταν ο Υιός Του;
Ασήμαντοι πατέρες «εμπνέουν» τα παιδιά τους και μοιράζονται μ’ αυτά τα σχέδια και τα όνειρά τους. Είναι δυνατόν να μην το κατάφερε αυτό ο Θεός και να τον παράκουσε ο Υιός Του; Τον παράκουσε ο Εαυτός Του; …Τον παράκουσε Αυτός, ο οποίος είναι ο Υιός τού εαυτού Του; …Από «κοινού» λοιπόν μεθόδευσαν τον Σχεδιασμό, εφόσον ΕΝΑΣ είναι Αυτός που εμφανίζεται ΔΙΠΛΟΣ και ο οποίος πάντα έχει ως τελικό Του στόχο να υπηρετηθεί ο άνθρωπος. Χωρίς αυτά τα τεχνητά θεϊκά «δίπολα», τα οποία δίχαζαν τους ανθρώπους και δημιουργούσαν τα ανταγωνιστικά «θηρία», δεν θα υπήρχαν και κέρδη θηριωδών διαστάσεων για την ανθρωπότητα. Απλά είναι τα πράγματα. Επειδή το ΚΑΛΟ δεν μπορεί να σε «τραβήξει» μόνο του εκεί όπου είναι το ζητούμενο να πας, πρέπει να δημιουργηθεί και το «ΚΑΚΟ», το οποίο θα σε «σπρώξει» …Όπου δεν φτάνει η πίστη, συμπληρώνει ο φόβος …Όπου υπάρχει ένας ποιμένας, που «δείχνει» μια πορεία, υπάρχει κι ένας σκύλος-συνεργάτης, που κυνηγάει αυτούς που παρεκκλίνουν. Έπρεπε η Θεία Ύπαρξη να «σπάσει» σε δύο ανταγωνιστικά «κομμάτια», για να μπορέσει να δρομολογηθεί το Σχέδιο.
Κάποιο «μέρος» αυτής της Θείας Ύπαρξης έπρεπε να κάνει τον «καλό» και κάποιο τον «κακό». Από τη στιγμή που για την ασφάλεια του Σχεδιασμού δεν μπορούσε ο Θεός-Πατέρας να παραστήσει τον κακό, αυτόν τον ρόλο θα τον αναλάμβανε ο Υιός Του …Θα αναλάμβανε ο Θεός ο Ίδιος —ως Υιός— να ξεκινήσει τον Σχεδιασμό για το πραγματικό παιδί Του, που είναι ο άνθρωπος. Όλα αυτά τα γνώριζε εξ’ αρχής ο Ιησούς και γι’ αυτό φρόντισε να καταγραφούν πριν καν δρομολογηθούν. Στο στάδιο της προετοιμασίας για την επίπονη «επέμβαση» ενημέρωσε τους ανθρώπους για όλες τις φάσεις της …Ενημέρωσε τους ανθρώπους για τα πάντα …Από το πόσο αυτή θα πονέσει μέχρι το πόσο θα μισήσει ο άνθρωπος τον «γιατρό» του. Ακόμα και για τον Παράκλητο ενημέρωσε …Τον «γιατρό» τής τελικής φάσης, ο οποίος θα δώσει τέλος στη «θεραπεία» …Αυτόν, ο οποίος με τις ανάλογες ικανότητες θα ολοκληρώσει όλη τη διαδικασία τής «θεραπείας» τής αιώνιας ανθρωπότητας.
Για να μην φοβάται ο άνθρωπος ότι θα μείνει αβοήθητος μετά την «απουσία» τού Ιησού, τον ενημέρωσε ότι ο Θεός-Πατέρας έχει ήδη λάβει τη μέριμνά Του …Ήδη προετοίμασε και θα στείλει τον Παράκλητο, για να δώσει ένα τέλος σ’ αυτόν τον απίστευτο πόνο …Δεν έχει σημασία που είναι ο Ίδιος και πάλι ο Υιός …που είναι αθάνατος …Είναι ο Ίδιος και διαφορετικός ταυτόχρονα …Είναι ο Ίδιος ο Υιός, αλλά διαφορετικός, λόγω διαφορετικής ιδιότητας. Αυτό συμβαίνει, γιατί το σημαντικό στον Σχεδιασμό έχει να κάνει με την αλλαγή τής φάσης στην οποία βρίσκεται η ανθρωπότητα …και η οποία φάση, για να ολοκληρωθεί, απαιτεί διαφορετική ιδιότητα από τον Υιό. Αυτό, δηλαδή, το οποίο είδαμε να συμβαίνει με την αλλαγή τής «σκυτάλης» από τον Πατέρα στο Υιό θα το δούμε να επαναλαμβάνεται με το πέρασμά της από τον Υιό στο Άγιο Πνεύμα.
Και πάλι θα «σπάσει» η Θεία Ύπαρξη, για να υπάρξει εξέλιξη …Θα επαναληφθεί και πάλι η τακτική που δίνει «κίνηση» στον Σχεδιασμό. Ο Πατέρας στην «πορεία» αυτής της εξέλιξης αρχικά έγινε Υιός Σωτήρας και στο τέλος θα γίνει Άγιο Πνεύμα Λυτρωτής. Αναγκαστικά πρέπει να γίνει αυτό, γιατί πρέπει να «παρακολουθείται» ένα συνεχώς εξελισσόμενο Σχέδιο με στοχευμένες και συγκεκριμένες «επαφές» τού Θεού-«θεραπευτή» με τον άνθρωπο-«ασθενή». Κάθε νέα εμφάνιση του Θεού θα συνοδευόταν από νέα ιδιότητα Του, εφόσον αυτή η αλλαγή θα γινόταν εξαιτίας μιας ανάλογης αλλαγής τής φάσης τού Σχεδίου. Ό,τι ακριβώς μπορεί να γίνει και στην πραγματική ζωή με μια πραγματική και μακροχρόνια προσπάθεια θεραπείας …Άλλος μπορεί να είναι ο γιατρός που έκανε την αρχική «διάγνωση» και έκρινε ότι απαιτείται «επέμβαση», άλλος να ήταν ο «χειρουργός» που θα την έκανε και άλλος να είναι αυτός ο οποίος θ’ αναλάβει την τελική αποκατάσταση. Αυτό είναι που συμβαίνει με την υπερχιλιετή προσπάθεια «θεραπείας» τής ανθρωπότητας …Άλλο ενσαρκωμένο θνητό πρόσωπο είναι ο «Σωτήρας τού Κόσμου» και άλλο είναι ο «Μεσσίας» …Ο τελευταίος Παράκλητος είναι ο Μεσσίας !!! …Το Άγιο Πνεύμα …Το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας.
Ο Μεσσίας είναι ο «γιατρός» που θα δώσει τέλος στη διαδικασία τής «θεραπείας» …Είναι Αυτός, ο οποίος δεν έχει καν «εργαλεία» μαζί του κι απλά έχει ως αντικείμενό του να ολοκληρώσει το έργο τού «χειρουργού» …Είναι το Άγιο Πνεύμα, το οποίο μπορεί με τη Δωρεά Γνώσης να ολοκληρώσει με συνοπτικές διαδικασίες τον Σχεδιασμό …Είναι Αυτός, τον οποίο βλέπει ο Ιωάννης με το «Λευκό Ίππο» να θριαμβεύει στο Τέλος τής Αποκάλυψης …Είναι Αυτός, ο οποίος θα δώσει τέλος στο «μαρτύριο» του θαλάμου τής «εντατικής» θεραπείας …Είναι Αυτός, που στον θάλαμο αυτόν —ο οποίος μέχρι τότε ήταν αίθουσα «βασανιστηρίων» πόνου και δακρύων— θα μπει με χαμόγελα μέσα σε ένα απόλυτα εορταστικό πνεύμα …Είναι Αυτός, ο οποίος θα βγάλει τον ασθενή από την «εντατική» …Θα τον «αποσυνδέσει» από τα «μηχανήματα» …Αυτός, ο οποίος θα ανάψει τα «φώτα», γιατί πλέον δεν θα ενοχλούν τον ασθενή και δεν θα επηρεάζουν τη θεραπεία του …Αυτός, ο οποίος θα του υπογράψει το «εξιτήριο» από τον χώρο εκείνον, ο οποίος μέχρι την ώρα εκείνη έμοιαζε με θάλαμο βασανισμού …Αυτός, ο οποίος θα αποδεσμεύσει τις «νοσοκόμες» από το μέχρι εκείνη την ώρα καθήκον τους.
Αυτόν περιμένουμε τώρα και όχι τον Αντίχριστο, ο οποίος «πέρασε» κι ούτε κατάλαβε ο άνθρωπος τι έγινε …Περιμένουμε το Άγιο Πνεύμα, το οποίο θα μας «φωτίσει» με την απόλυτη Αλήθεια …Τον Μεσσία, ο οποίος «κουβαλάει» μαζί Του το «εξιτήριο» της ανθρωπότητας από το «χειρουργείο» τού Κάτω Κόσμου …Αυτόν, τον οποίο σε πρώτη φάση οι άνθρωποι —μέσα στη «θολούρα» τους από τη «νάρκωση»— μπορεί και να μην Τον αναγνωρίσουν κατ’ ευθείαν …όμως είναι θέμα χρόνου ν’ αποκατασταθεί η «επαφή» αυτή. Αυτός ο Μεσσίας θα μας «ξυπνήσει» από τη «νάρκωση», για να μας ανακοινώσει το επιτυχές τής επέμβασης …Θα μας ανακοινώσει όμως —πριν και πάνω από όλα— ότι τα πάντα τα οφείλουμε στον Σωτήρα μας …Θα μας αποκαλύψει με τις γνώσεις Του πόσο ικανός και ευφυής ήταν ο Σωτήρας μας …Αυτός, ο οποίος, εάν δεν υπήρχε, δεν θα υπήρχε για την ανθρωπότητα ΚΑΜΙΑ ελπίδα σωτηρίας …Αυτός, που, εάν δεν υπήρχε, δεν θα υπήρχε ούτε καν ο Ίδιος ο Μεσσίας. Ο Σωτήρας, δηλαδή, —εκτός όλων των άλλων που αφορούν την ανθρωπότητα— είναι υπεύθυνος και για την ύπαρξη του Μεσσία …Ο Πατέρας είναι «υπεύθυνος» για την ύπαρξη του Υιού και ο Υιός είναι «υπεύθυνος» για την ύπαρξη του Αγίου Πνεύματος.
Τα «κλειδιά» απλά επιβεβαιώνουν την αλήθεια.
Μεσσίας = 45 = Άγιον Πνεύμα = Άγγελος ζων = Ουράνιος = Πάνσοφος = Κράτιστος = Μεγιστάνας = Λαμπρότατος = Μακρόβιος = Ευεργέτης = Αυτοκράτορας = Στρατηγός = Όνομα Καινόν
Οι μελλοντικές γενιές, οι οποίες θα ζουν σε μια κοινωνία ιδανική, η οποία θα μπορούσε να ονομαστεί και «Άνω Κόσμος», θα είναι σίγουρες γι’ αυτό το οποίο οι προηγούμενες γενιές απλά υποπτεύονταν …Θα είναι σίγουρες ότι τη σωτηρία τους τη «χρωστάνε» στον Μέγα Ιησού. Εάν νομίζει κάποιος ότι από τις λάσπες και τους αβοήθητους παραλυτικούς των δρόμων «πήγαμε» στα αεροπλάνα και στους δορυφόρους επειδή απλά είμασταν «έξυπνοι» ως όντα, κάνει λάθος μεγάλο. Ο παγκόσμιος Σχεδιασμός είναι αυτός που τα δημιούργησε όλα αυτά και αυτόν τον Σχεδιασμό τον εμπνεύστηκε και τον δρομολόγησε ο Θεός ο Ίδιος. Από την εποχή τού Προπατορικού Αμαρτήματος μέχρι σήμερα τα πάντα είναι σχεδιασμένα και δρομολογημένα με τον πιο ακριβή τρόπο. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν μας άφησε χωρίς τη «φροντίδα» Του ο Θεός. Ούτε για ένα δευτερόλεπτο δεν τράβηξε το «βλέμμα» Του από πάνω μας. Η τεχνολογία, η οποία σήμερα αποτελεί την εγγύηση ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει για πάντα ως θεός, είναι «δώρο» τού Θεού …Είναι το αποτέλεσμα της Θυσίας του Υιού Του, του Ιησού …Είναι το αποτέλεσμα της «θεραπείας» τού ανθρώπου.
Τεχνολογία = 41 = Σωτηρία = Διδασκαλία
Ό,τι βλέπουμε σήμερα και θαυμάζουμε ως επιτεύγματα του ανθρώπινου πολιτισμού, τα οφείλουμε σ’ Αυτόν και τον Σχεδιασμό Του …Στον Θεό και τον Υιό Του, ο οποίος θυσιάστηκε για τη Σωτηρία τού Ανθρώπου. Σε Αυτόν που πήρε επάνω Του την απόλυτη ευθύνη κι επιχείρησε να κάνει τη σωτήρια «επέμβαση» στην ανθρωπότητα …Σε Αυτόν που, εξαιτίας τής «νάρκωσης» και του αφόρητου «πόνου», «βλέπαμε» σαν «θηρίο» που μας βασάνιζε, εφόσον δεν αντιλαμβανόμασταν τι ακριβώς έκανε και τι ακριβώς επεδίωκε …Σε Αυτόν που πήρε επάνω Του τόσο μεγάλη ευθύνη, που μόνον ο Θεός μπορούσε να «σηκώσει». Θέμα χρόνου είναι πλέον να λήξει η κατάσταση του πανανθρώπινου «συναγερμού». Ο Μεσσίας όλα αυτά τα προβλήματα θα τα λύσει άμεσα. Θα αποκαλύψει τα πάντα …Θα αποκαλύψει όλα όσα αφορούν τον Σωτήρα και το Έργο Του. Όλα όσα πέρασε η ανθρωπότητα σύντομα θα φαντάζουν σαν ένα κακό όνειρο μέσα στην παραίσθηση μιας «νάρκωσης».
Όμως, σε κάθε περίπτωση το «εξιτήριο» του ανθρώπου από τον «θάλαμο» της «εντατικής» το έχει «υπογράψει» ήδη ο Θεός. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν, αυτό να θεωρείται πλέον τετελεσμένο. Έφτασε η ώρα να βγούμε οριστικά από το «θυσιαστήριο» της Αποκάλυψης. Οι Γραφές θα επιβεβαιωθούν μέχρι την τελευταία τους λεπτομέρεια. Οι πιστοί ΟΛΩΝ των θρησκειών θα δικαιωθούν και οι άπιστοι μαρξιστές θα πειστούν μπροστά στη μεγαλύτερη ΔΩΡΕΑ από καταβολής Κόσμου.
…Θέμα χρόνου είναι να σταθεί ο άνθρωπος και πάλι στα «πόδια» του …Να γίνει ξανά ένας μικρός κι απόλυτα υγιής Θεός …όπως το μεθόδευσε ο Ιησούς. Τη «γέννηση» αυτού του Θεού γιορτάζουμε σε λίγες ημέρες …Τη «γέννηση» του Σωτήρα τού Κόσμου !!!

Καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!…
…χωρίς ΚΑΜΙΑ αγωνία και φόβο για το μέλλον !!!

photo: https://pixabay.com/el/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This