EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Πραγματικότητα, κοινωνική ζωή vs social media.

11 Jan, 2024
Πραγματικότητα

Πραγματικότητα

Πραγματικότητα

Εδώ και κάποιους μήνες ερευνούμε, μελετάμε, σβήνουμε και επαναδιατυπώνουμε.

 

´Υστερα από πολύ καιρό, καταλήξαμε με την ομάδα μου,  σε ορισμένες παρατηρήσεις ως αποτέλεσμα των αλληλουχιών των συμπεριφορών του κοινού των #social media στην μετά-kοβιντ εποχή.

Αν και αρχικά σταθήκαμε μοναχά στο πεδίο μας, που δεν είναι άλλο από τον τουρισμό, βρήκαμε στην διαδρομή πως πολλές συμπεριφορές ταξιδιωτών συνδέονταν άμεσα με το πως δρα ο διπλανός ή αλλιώς ακόλουθος ή αλλιώς διαδικτυακός φίλος.

Ο επηρεασμός έφτανε έως και με το τι ποσό θα διαθέσει ο ενδιαφερόμενος για να κάνει ακόμη κι ένα επαγγελματικό, απαραίτητο, ταξίδι.

Έτσι, συνολικά παρατηρήσαμε πως οι άνθρωποι παίρνουν σοβαρές αποφάσεις που αφορούν την κοινωνική τους ζωή με βάση το πως επηρεάζονται από τρίτους μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα.

Για παράδειγμα, Ολλανδός επιχειρηματίας που αμέσως μετά τις καραντίνες έπρεπε να ξεκινήσει και πάλι την επιχειρηματική του ζωή δια ζώσης με τους πελάτες του, αποφάσισε να παρατείνει τις τηλεδιασκέψεις και τα online ραντεβού του,  επηρεασμένος από άλλο επιχειρηματία τον οποίο ακολουθούσε λόγω των πολλών likes και κοινοποιήσεων που εμφανίζονταν στην σελίδα του στο facebook και στο instagram!

Αυτό συνεχίστηκε για έξι μήνες μέχρις ότου ο επιχειρηματίας πληροφορήθηκε πως αυτός που ακολουθούσε είχε κλείσει τις επιχειρήσεις του κατά την διάρκεια της πανδημίας και προσπαθούσε να επανακάμψει μέσω των social.

Στο διάστημα αυτό, όμως, ο Ολλανδός επιχειρηματίας έχασε το 20% της πραγματικής πελατείας του διότι στο επιχειρήν δεν μπορείς να αποφεύγεις τις δια ζώσης συναντήσεις δίχως σοβαρές απώλειες.

Πέραν του γεγονότος πως τα social εξελίχθηκαν σε καταναλωτικές  πλατφόρμες και οι χρήστες, πλέον, βρίσκουν ενδιαφέρον μόνο στα reel ή στα ολιγόλεπτα  βίντεο , όσοι απομένουν λάτρεις παρατηρούν εξαιρετικά  πολύ τους άλλους, αλληλεπιδρούν ελάχιστα και αποφασίζουν αναλόγως της ροής στα προφίλ άλλων που συνήθως είναι celebrities ή influencers.

Δηλαδή κοιτάζουν από την κλειδαρότρυπα την ίδια τους την ζωή.

Όμως, τους τελευταίους μήνες παρατηρούμε πως εξαιτίας της αλλαγής των δικτύων σε «σούπερμάρκετ» , που σαφέστατα έχει βάση την οποία θα εξηγήσουμε άλλη φορά, το κοινό σπαταλά όλο και λιγότερες ώρες στα social.

Ο έντυπος τύπος, το βιβλίο, η παρέα, η συζήτηση καθώς και η #απομάκρυνση από τα social αρχίζουν να κερδίζουν έδαφος και μάλιστα με γοργό τρόπο και ρυθμό ειδικά στις ηλικίες 40-60.

 

Λέτε να έρχεται ξανά το #κίνημα της πραγματικής ζωής στο προσκήνιο;;;

 

 

 

photo kalhh / https://pixabay.com

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This