EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Προειδοποίηση Χάρι Ντεντ: Η Μεγαλύτερη Χρηματοπιστωτική Συντριβή στην Ιστορία Πλησιάζει

21 Jun, 2024
Προειδοποίηση Χάρι Ντεντ: Η Μεγαλύτερη Χρηματοπιστωτική Συντριβή στην Ιστορία Πλησιάζει

Προειδοποίηση Χάρι Ντεντ: Η Μεγαλύτερη Χρηματοπιστωτική Συντριβή στην Ιστορία Πλησιάζει

Προειδοποίηση Χάρι Ντεντ: Η Μεγαλύτερη Χρηματοπιστωτική Συντριβή στην Ιστορία Πλησιάζει

Ο διάσημος οικονομολόγος και αναλυτής Χάρι Ντεντ έχει εκδώσει μια σφοδρή προειδοποίηση για την επικείμενη έλευση της μεγαλύτερης χρηματοπιστωτικής συντριβής στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σύμφωνα με τον Ντεντ, η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι αποτέλεσμα μιας τεχνητής “φούσκας το φουσκών”, η οποία υποστηρίζεται και ενισχύεται συστηματικά από την αμερικανική κυβέρνηση μέσω συνεχούς τύπωσης νέων δολαρίων για την αποπληρωμή των χρεών της.

Η ανησυχία του Ντεντ εστιάζεται στο γεγονός ότι η συνεχής επέκταση του χρήματος χωρίς οικονομική κάλυψη έχει δημιουργήσει μια υπερβολική φούσκα σε αγορές όπως η ακίνητη περιουσία, οι χρηματοπιστωτικές αγορές και οι καταναλωτικές αγορές. Όταν αυτή η φούσκα σκάσει, όπως προειδοποιεί ο Ντεντ, θα οδηγήσει σε ένα κραχ μεγαλύτερο από αυτό που βιώσαμε κατά τη Μεγάλη Ύφεση.

Η πολιτική της αμερικανικής κυβέρνησης να εκτυπώνει δολάρια χωρίς κάλυψη, προκειμένου να ανταποκριθεί στα οικονομικά της χρέη, έχει οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου οι αγορές έχουν υπερθερμανθεί και έχουν παρουσιάσει υπερβολική αύξηση στις τιμές χωρίς πραγματική αντιστοιχία στην οικονομική παραγωγή και την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Ο Χάρι Ντεντ καλεί τις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις να αναλάβουν αποφασιστική δράση για την αντιμετώπιση αυτής της κρίσιμης κατάστασης πριν είναι πολύ αργά. Παρά τη σοβαρότητα των προειδοποιήσεών του, οι αγορές συνεχίζουν να επιμένουν στην αδιαφορία ή στην υπεραισιοδοξία, αγνοώντας τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης κρίσης που θα μπορούσε να έχει μακροχρόνιες και καταστροφικές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Ωστόσο, η πρόβλεψη του Χάρι Ντεντ υπερβαίνει τα απλά προειδοποιητικά λόγια και αντικατοπτρίζει μια σοβαρή ανησυχία για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι επενδυτές και οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενήμεροι και προετοιμασμένοι για τυχόν σενάρια κρίσης, ενώ οι κυβερνήσεις και οι ρυθμιστικοί φορείς πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την αποφυγή μιας δυνητικά καταστροφικής κατάρρευσης του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Η εξέλιξη των γεγονότων θα δείξει αν οι προειδοποιήσεις του Χάρι Ντεντ θα αποδειχθούν υπερβολικές ή αν η παγκόσμια οικονομία είναι πραγματικά σε πρόωρη φάση προετοιμασίας

 Εδώ είναι μερικοί κορυφαίοι οικονομολόγοι και αναλυτές που έχουν εκφράσει ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τις επιπτώσεις της συνεχούς νομισματικής πολιτικής:


 1. Joseph Stiglitz
  : Νόμπελ Οικονομικών και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κολούμπια. Έχει προειδοποιήσει για τις συνέπειες της υπερβολικής χρηματοπιστωτικής διείσδυσης στις οικονομίες.

 2. Nouriel Roubini
  : Ο γνωστός “Προφήτης της Καταστροφής” που προέβλεψε την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Ο Roubini έχει εκφράσει ανησυχίες για τις φούσκες στις αγορές περιουσίας και την ανεξέλεγκτη χρηματοπιστωτική επέκταση.

 3. Mark Zandi
  : Αναλυτής της Moody’s Analytics που έχει μελετήσει τις επιπτώσεις της νομισματικής πολιτικής και των οικονομικών φούσκων στην αμερικανική οικονομία.

 4. Christine Lagarde
  : Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που έχει εκφράσει ανησυχία για την υψηλή επικίνδυνη εξάρτηση των οικονομιών από τη νομισματική πολιτική.

 5. Larry Summers
  : Οικονομολόγος και πρώην Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, ο οποίος έχει αναλύσει τις επιπτώσεις της μακροοικονομικής πολιτικής στην ανάπτυξη και τις αγορές.

 

βιντεο  πηγη Fox Business
https://www.youtube.com/watch?v=lyqy5VdweD

 

 

Από την δημοσιογραφική ομάδα του Greek News and Radio FL

photo https://elmachete.mx/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This