EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Προστατέψτε τον σκύλο σας από την ζέστη

25 Jul, 2022
Προστατέψτε τον σκύλο σας

προστατέψτε τον σκύλο σας

προστατέψτε τον σκύλο σας

Η καθημερινή βόλτα στο πάρκο ή στα γύρω στενάκια είναι κάτι που το περιμένει με λαχτάρα, αλλά αυτές τις ημέρες προστατέψτε τον σκύλο σας από την ζέστη για να μην τον ταλαιπωρήσει…

 

Δεν είναι λίγες οι φορές που και εμείς οι άνθρωποι έχουμε αισθανθεί τον δρόμο να καίει, και την άσφαλτο να βράζει, κάτω από τα παπούτσια μας. Φανταστείτε λοιπόν να περπατάτε στην άσφαλτο, χωρίς παπούτσια. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα ζώα.

Η περιοχή του πέλματος του σκύλου είναι πολύ ευαίσθητη, και για να μιλήσουμε με αριθμούς: 

Χρειάζονται μόλις 60 δευτερόλεπτα για να πληγωθούν τα πέλματα του σκύλου, όταν η θερμοκρασία της ασφάλτου φτάσει στους 51 βαθμούς Κελσίου (περίπου 25-27 βαθμοί ατμόσφαιρας).

Όταν η θερμοκρασία ατμόσφαιρας φτάσει τους 30 βαθμούς, η άσφαλτος φτάνει στους 57 βαθμούς Κελσίου… Θυμηθείτε ότι το αυγό αρχίζει να ψήνεται μια χαρά σε τέτοια θερμοκρασία.

 

Αυτό σημαίνει ότι τις πολύ ζεστές ημέρες, η άσφαλτος μπορεί να φτάσει έως και 80 βαθμούς Κελσίου.

 

Το ίδιο ισχύει και για την άμμο της παραλίας, που επίσης φτάνει σε υψηλές θερμοκρασίες.

Σκεφτείτε ότι μια βλάβη στα πέλματα του σκύλου, που προκύπτει από μια ανέμελη βόλτα στην ζεστή άσφαλτο, ή στην παραλία, μπορεί να είναι και μόνιμη.

 

Αν πέσει στην αντίληψή σας ότι ο σκύλος σας έχει πάθει εγκαύματα στα πόδια του, ή έχει πληγωθεί, από το βάδισμα σε ζεστό δρόμο ή άμμο, ή παρουσιάζει κάποιο άλλο από τα συμπτώματα της θερμοπληξίας (κόκκινα μάτια, λαχάνιασμα, τρέμουλο, υπνηλία), μην τον αφήσετε να περπατήσει περισσότερο. Κρατήστε τον στα χέρια σας, και μεταφέρετέ τον κάπου δροσερά. Θα πρέπει να τοποθετηθούν δροσερές κομπρέσες γύρω του και στα πόδια του, αλλά όχι πάγος. Και δεν θα πρέπει να τον αφήσετε να γλύψει τα πόδια του εκείνη την ώρα. Δώστε του νερό αρκετό, και δροσιά.

Ο σκύλος δεν αντέχει γενικά την ζέστη. Πολύ εύκολα μπορεί να πάθει θερμοπληξία, γι’ αυτό και δεν πρέπει να τον ξεχνάμε ποτέ μέσα σε ένα αυτοκίνητο παρκαρισμένο, ακόμη κι αν είναι μισάνοιχτο το παράθυρο. Θα πρέπει να σεβαστούμε αυτή την ευαισθησία του. 

Ως “μάνα” δύο σκύλων, μπορώ να σας βεβαιώσω με σιγουριά, ότι η παραμικρή φροντίδα σε τέτοιες ζωτικής σημασίας “λεπτομέρειες”, γίνονται αντιληπτές από τα ζώα σας. Εκτιμούν ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα προστατεύετε, το γνωρίζουν, το αισθάνονται. Κι από τα ζώα, είναι βέβαιο ότι λαμβάνεις το “ευχαριστώ”!

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This