EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Πυρηνικά όπλα: πώς να επιβιώσεις σε περίπτωση πυρηνικής έκρηξης

3 Mar, 2022
πυρηνικά όπλα

πυρηνικά όπλα

πυρηνικά όπλα

Οδηγίες χρήσης, αχρείαστες ας είναι…

 

Ας δούμε αυτό το άρθρο με χιούμορ, σαν μια παραπανίσια πηγή πληροφόρησης, και ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει για πάντα «η άχρηστη πληροφορία της ημέρας». Τα πυρηνικά όπλα δεν είναι ένα συμβάν που εάν εκραγούν, μετά θα μπορούμε να συνεχίσουμε την ζωή μας σαν να μην έχει συμβεί κάτι… Και το πρώτο θέμα, θα είναι φυσικά το πώς θα επιβιώσουμε…

Αρχικά θεωρούμε δεδομένο ότι θα έχετε βρει έναν χώρο για να κρυφτείτε, ο οποίος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο υπόγειος και κλειστός. Θα χρειαστεί να μείνετε εκεί τουλάχιστον 72 ώρες από την στιγμή που θα συμβεί η επίθεση με πυρηνικά όπλα. Καλό είναι να κλειστείτε εκεί και να μην προσπαθήσετε να απομακρυνθείτε. Θα είναι πολύ πιθανό να κολλήσετε σε ουρές αυτοκινήτων ανθρώπων που έχουν σκεφτεί το ίδιο πράγμα, και δεν είναι η πιο σοφή κίνηση αυτή την στιγμή, να σας βρει η έκρηξη από πυρηνικά όπλα στην κίνηση των δρόμων.

 

Στο “καταφύγιό σας”…

Ενισχύστε τους τοίχους  με χώμα, ή ο,τιδήποτε άλλο βρείτε.

Το έντονο φως από μια έκρηξη ενός πυρηνικού όπλου μπορεί να φανεί δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από το σημείο μηδέν. Εάν βρίσκεστε κοντά στην έκρηξη οι πιθανότητές σας να επιβιώσετε είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, εκτός εάν βρίσκεστε σε ένα καταφύγιο που παρέχει πολύ καλή προστασία από εκρήξεις. Εάν βρίσκεστε λίγα χιλιόμετρα πιο μακρυά,  θα έχετε περίπου 10-15 δευτερόλεπτα μέχρι να σας χτυπήσει το κύμα καύσωνα και ίσως 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι το ωστικό κύμα. Δεν θα πρέπει σε καμμία περίπτωση να κοιτάξετε απ’ ευθείας την λάμψη. Σε μια καθαρή μέρα, αυτό μπορεί να προκαλέσει προσωρινή τύφλωση σε πολύ μεγάλες αποστάσεις. Ωστόσο, η πραγματική ακτίνα ζημιάς είναι πολύ μεταβλητή ανάλογα με το μέγεθος της βόμβας, το υψόμετρο της έκρηξης, ακόμη και τις καιρικές συνθήκες τη στιγμή της έκρηξης.

Εάν δεν υπάρχει καταφύγιο, σκάψτε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ακόμη και περίπου 8 χιλιόμετρα μακρύτερα από την έκρηξη, υπάρχει περίπτωση να υποστείτε θερμικά εγκαύματα τρίτου βαθμού. Στα 32 χιλιόμετρα η ζέστη μπορεί να κάψει το δέρμα σας. Ο άνεμος θα φτάσει στα 960 χιλιόμετρα την ώρα και θα ισοπεδώσει ο,τιδήποτε ή οποιονδήποτε.

Αν δεν έχετε τις παραπάνω επιλογές, μπείτε σε εσωτερικούς χώρους, και μακάρι το κτίριο να μην υποστεί σημαντικές ζημιές από την έκρηξη και την θερμότητα. 

Ξαπλώστε με την κοιλιά στο πάτωμα, τις πρώτες ώρες…

 

Η προετοιμασία

  1. Η λίστα. Αν (έξω και μακρυά) συμβεί μια επίθεση με πυρηνικά όπλα, δεν πρέπει να κυκλοφορήσει κανείς στον δρόμο. Καλώς ή κακώς θα πρέπει να υπάρχουν αρκετές προμήθειες τουλάχιστον για 72 ώρες. Οπότε, η λίστα θα πρέπει να περιλαμβάνει φάρμακα, φαγητό, νερό και τρόπους επικοινωνίας (τα κινητά τηλέφωνα δεν είναι βέβαιο ότι θα χρησιμεύσουν).
  2. Μη ευπαθείς τροφές, που θα διαρκέσουν αρκετό καιρό, είναι το καλύτερο, αν και θα πρέπει να είναι τέτοια που να μην χρειάζονται μαγείρεμα (ρεύμα, δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει). Κονσέρβες, δημητριακά, μέλι, ζάχαρη, παξιμάδια, φρυγανιές, γάλα σε σκόνη, αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά…
  3. Νερό θα πρέπει να υπάρχει αρκετό, σε πλαστικά δοχεία. Για το επί πλέον νερό θα χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί χάπι ιωδίου (ιωδιούχο κάλιο) για να καθαρίζει, γιατί κατά πάσα πιθανότητα το νερό θα είναι πλέον μολυσμένο. Αυτή η συμβουλή ίσως και να είναι η σημαντικότερη.
  4. Ως μέσα επικοινωνίας θα πρέπει να επιλεγούν ένα ραδιόφωνο (φροντίστε για μπαταρίες) παλαιού τύπου, σφυρίχτρα και – στην περίπτωση που λειτουργήσει η κινητή τηλεφωνία – τότε θα πρέπει να έχετε προνοήσει να είναι γεμάτη η μπαταρία του κινητού σας.
  5. Τα φάρμακα που θα πρέπει να έχετε προμηθευτεί θα πρέπει να είναι τα βασικά ενός φαρμακείου και φυσικά τα φάρμακα που λαμβάνετε, εάν λαμβάνετε, για κάποιους συγκεκριμένους λόγους.
  6. Πιθανότατα να χρειαστείτε εργαλεία όπως φακός, μπαταρίες, μάσκες προστασίας, σακούλες πλαστικές, μαντηλάκια, γαλλικό κλειδί, πένσα, κολλητική ταινία… Αν υπάρχει διαρροή αερίου ή σπάσει σωλήνας νερού, το γαλλικό κλειδί ή η πένσα θα χρειαστούν…
  7. Ρολόϊ… Όταν αποφασίσετε να αφήσετε το καταφύγιό σας για να βγείτε στον δρόμο θα πρέπει να έχουν περάσει τουλάχιστον 72 ώρες από την έκρηξη…
  8. Εξοπλισμός προστασίας του σώματος: μάσκα, φόρμες… πρέπει να είστε όσο πιο καλυμμένοι γίνεται… Και προσοχή, θυμηθείτε ότι τρόφιμα και νερό θα είναι μολυσμένα…

 

Αχρείαστα ας είναι αυτά, και ας αποτελούν ένα αφήγημα που θα ξεχαστεί, σαν ένα κακό όνειρο…

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This