EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Πόσο άλλο

Πόσο άλλο

7 Dec, 2023

Αίμα να ρέει απ’ τις ψυχές μας και να αντικατοπτρίζει τον πόνο και τη δυστυχία που κατοικεί μέσα μας και δε λέει να επαναπαυθεί με τίποτα. 

Ν’αντέξει το μάτι του ανθρώπου και να μη θελήσει να βγάλει ένα μαχαίρι και να διαλύσει τις ψυχές εκείνες που θέλουν να σκοτώνουν ανεξέλεγκτα και απάνθρωπα το μέλλον του κόσμου? 

Να πρέπει να δηλώσουμε τυφλή υποταγή και η νοσηρή διαταγή κάποιου νου να ασφαλτοστρώνει τις καρδιές μας, με μπετόν αναισθησίας και απαλλακτικά βουλεύματα καθοδήγησης, σε αδιέξοδα μόνο και μονόδρομους επίσης. 

Να νιώσουμε το μυαλό μας να τρελαίνεται απ’ αυτήν την οχλαγωγία του κόσμου, ενάντια και αδιάκριτα σε ψυχές και ταλαιπωρημένα κορμάκια, που θα’πρεπε να μεγαλώνουν και να αντικρύζουν εκείνη τη ζωή που θα τους είχε υποσχεθεί ειρήνη και μόνο! 

Θα μένουμε άπρακτοι και παρατηρητές εγκλημάτων που τελούνται και εκτελούνται από δυναμικές εξουσίας , χωρίς να υπολογίζεται η ζωή και τάχα στο όνομα του Προφήτη τους διαπράττουν τα χείριστα εκ των άλλων, εγκλήματα, πολέμου και μη? 

Αναμφίβολα σφαγιάζονται άνθρωποι και τελείται γενοκτονία, σιωπηλή απ’τους άλλους όλους και εκείνους τους κέρβερους να ανοίγουν την Πύλη του Άδη και να στέλνουν εκεί , μικρούς και μεγάλους. 

Μα τα μικρά , αγγελούδια πια , θα λένε τα παράπονά τους στο Θεό τους και θα περιμένουν ίσως και να γίνουν προάγγελοι όχι θανατικού, αλλά μια επείγουσας κατάπαυσης του πυρός και επερχόμενης ίσως και ειρηνικών διαπραγματεύσεων κλίματος επί της γης τους. 

Για πόσο άλλο θα καθόμαστε στην ησυχία του σπιτιού μας άραγε, στη ζεστασιά του και θα αφήνουμε να βομβαρδίζεται η ειρήνη και να σκοτώνεται με το έτσι θέλω εκείνη η ρημάδα η ελπίδα, που λες και έχει τερματίσει σ εκείνες τις περιοχές και μετά το 1948…όλα ήρθαν τα πάνω κάτω και όλα μαζί , επέρχονται μέρα τη μέρα, λεπτό το λεπτό και γίνονται οι τάφοι τους. 

Σώματα δεν ενταφιάζονται, παρά κυκλοφορούν ανάμεσά τους και μέσα απ’ το κλίμα της επιβεβλημένης διαπίστωσης για επιβίωση, να κινδυνεύουν απ’ άλλους παράγοντες και δεινές συνθήκες του πολέμου, να αναγκάζονται , λέμε τώρα , να ζούνε τον όλεθρο του πολέμου και των μετέπειτα μεταλλίων του, με καταστροφές και τις οδυνηρές του συνέπειες. 

Ας ευχηθούμε όλοι μαζί , να τελειώσει επιτέλους αυτός ο θρήνος κι ο σπαραγμός και να επιτρέψουν στη νέα γενιά να γίνει το φυτώριο και όχι το κοιμητήριό τους.

 

 

 

photo https://www.bbc.com/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This