EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Σεμινάρια σκηνογραφίας

Σεμινάρια σκηνογραφίας και ενδυματολογίας από τον Γιάννη Μετζικώφ

15 Feb, 2024

«Η Εικόνα στο Θέατρο: Αναπόσπαστο μέρος της δυναμικής κάθε παράστασης»

 

Έναρξη Νέου κύκλου σεμιναρίου: Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024 και κάθε Σάββατο 11:00-13:00

Το Σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε 12 εβδομαδιαίες συναντήσεις.

Διάρκεια κάθε συνάντησης: 2 ώρες

Ο αριθμός συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.

Θα δοθεί Βεβαίωση παρακολούθησης

 

Πληροφορίες: Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών-«Γ. Θεοδοσιάδης» – τηλ.2103235592, info@athensdrama.gr 
Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο της σχολής, Γ’ Σεπτεμβρίου 63

 

Η Ανώτερη Δραματική Σχολή Αθηνών-«Γ. Θεοδοσιάδης», ανακοινώνει, στο πλαίσιο διεξαγωγής σειράς σεμιναρίων, σεμιναριακό κύκλο για σκηνογραφία και ενδυματολογία από τον Γιάννη Μετζικώφ. Στόχος του επαγγελματικού αυτού σεμιναρίου είναι η θεωρητική και εφαρμοσμένη έκφρασή της σκηνικής «όψης» σε διεθνές επίπεδο. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τη γνώση και την εμπειρία της θεωρητικής και κατασκευαστικής διαδικασίας μέσα από το πλαίσιο που ορίζεται από το κείμενο και το σκηνοθετικό όραμα. Έτσι, θα προχωρήσουν στην δυνατόν βαθύτερη έρευνα και ανάλυση για τα σημαίνοντα, τη μαγεία, αλλά και για τη δυναμική των εικαστικών του θεάτρου.

Μεταξύ άλλων, το σεμινάριο αποσκοπεί στο:

Να περιπλανηθεί, αρχικά, στη μαγεία της θεατρικής εικόνας

Να μιλήσει για το θεατρικό κοστούμι και το προσωπείο, για μόδες όλων των εποχών, αλλά και για την ιδιαίτερη επεξεργασία που τις μετουσιώνει και τις μετονομάζει σε θεατρικά ενδύματα

Να αναδείξει την μαγεία της λεπτομέρειας, τη σημαντικότητα των χρωμάτων και τη σπουδαιότητα των φωτισμών κάθε παράστασης

Να αναλύσει την δομή, τη λειτουργία και την κατασκευαστική αξία του αρχαίου ελληνικού θεάτρου.

 

«Καμιά άλλη τέχνη δεν είναι τόσο κοντά, τόσο παράλληλα κοντά και καμιά δε συμπορεύεται με την ανθρώπινη ζωή τόσο απόλυτα, όσο η τέχνη του θεάτρου.»

 Γιάννης Μετζικώφ

METZIKOF

photo https://avgi.gr, https://agrinioreport.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This