EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Ελληνικών “Τραγουδώ και μαθαίνω με τον κ. Τάσο”

Σεμινάριο για Εκπαιδευτικούς Ελληνικών  “Τραγουδώ και μαθαίνω με τον κ. Τάσο”

13 May, 2024

Με τον Τάσο Ιωαννίδη, δημιουργό των τραγουδιών «Λάχανα και Χάχανα»

 

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Νέων Ελληνικών σε συνεργασία με τα Σχολεία Γλώσσας και Πολιτισμού της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης σχεδίασαν ένα διαδραστικό επιμορφωτικό εργαστήρι με τίτλο «Τραγουδώ και μαθαίνω με τον κ. Τάσο».

Το εργαστήρι απευθύνεται σε νηπιαγωγούς, δασκάλους και θεατροπαιδαγωγούς, και στόχο έχει των εμπλουτισμό των διδακτικών πρακτικών της διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας μέσα από την Μουσική.

Παρουσιαστής του εργαστηρίου, ο γνωστός συνθέτης και τραγουδοποιός Tάσος Ιωαννίδης, του οποίου η αγάπη για τα παιδιά είναι, όπως λέει και ο ίδιος, η πηγή της δημιουργίας του, καθώς μεγάλο μέρος του έργου είναι εμπνευσμένο από τις εμπειρίες του ως πατέρας τριών παιδιών. Με στόχο να μετατρέψει τη μαθησιακή διαδικασία σε παιχνίδι, δημιούργησε τη σειρά παιδικών εκπαιδευτικών τραγουδιών, βιβλίων και θεατρικών έργων «Λάχανα και Χάχανα».

Στο σεμινάριο ο κ. Ιωαννίδης, με την κιθάρα του, θα σταχυολογήσει τραγούδια του που άπτονται των αναγκών των ελληνικών σχολείων της παροικίας και που μπορούν να χωριστούν σε τέσσερις θεματικές ενότητες.

  1. Γράμματα, σχήματα, χρώματα, μέρες.
  2. Κλασικά τραγούδια, σε νέες εκτελέσεις.
  3. Τραγούδια γραμματικής.
  4. Τραγούδια συναισθηματικής αγωγής

Θα διδάξει τεχνικές, πρακτικές και παιχνίδια στους εκπαιδευτικούς που θα τους βοηθήσουν να κινητοποιήσουν τους μαθητές τους να κατακτήσουν ευκολότερα το λεξιλόγιο καθώς και γραμματικές μορφές και δομές μέσα από το τραγούδι.

Όπως και ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Αν ο δάσκαλος καταφέρει να κάνει το μάθημα παιχνίδι, έτσι ώστε το παιδί να μαθαίνει χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι μαθαίνει, τότε η μάθηση γίνεται βιωματική εμπειρία. Η συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών είναι σε λειτουργία και το σύστημα των εγκεφαλικών νευρώνων αποτύπωσης σε δράση. Η αποτύπωση στην μνήμη των παιδιών είναι ανεξίτηλη, γεμάτη από τα χρώματα της εμπειρίας. Η μάθηση γίνεται μια χαρούμενη διαδικασία!

Το διαδραστικό επιμορφωτικό εργαστήρι, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Μαΐου, από τις 2.30-4.30μμ, στο St. Gregory the Great Primary School (396 Manningham Rd, Doncaster) και παρέχεται δωρεάν προς όλους τους εκπαιδευτικούς ελληνικών.

 πηγή Αστρινή Κοπελούδη Wallace

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This