EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

3 Jun, 2024

Ο Αμερικανικός Ελληνικός Εκπαιδευτικός Προοδευτικός Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 1922 και εξελίχθηκε στον μεγαλύτερο ελληνικό-αμερικανικό θεσμό μετά την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Αμερικής. Ιδρύθηκε για να καταπολεμήσει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία που αντιμετώπιζαν οι Έλληνες στην Αμερική τη δεκαετία του 1910 και στις αρχές της δεκαετίας του 1920 και να ενθαρρύνει τους Έλληνες να αμερικανοποιηθούν ως μέσο προστασίας. Κατά την πρώτη δεκαετία της ύπαρξής του σημείωσε σημαντική πρόοδο στην επίτευξη αυτών των στόχων. Σε τέτοιο βαθμό που κινδύνευσε να πέσει θύμα της ίδιας της επιτυχίας της, καθώς ο ρατσισμός και η ξενοφοβία μειώθηκαν με το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και οι Έλληνες έγιναν αργά αλλά σταθερά αποδεκτοί στο κυρίαρχο ρεύμα της Αμερικής. Αλλά σε εκείνο το σημείο η AHEPA γύρισε επιδέξια και αγκάλιασε τον Ελληνισμό καθώς και τον Αμερικανισμό και συνέχισε να προσαρμόζεται στους επόμενους αιώνες επιτρέποντάς της να γιορτάσει την εκατονταετηρίδα της το 2022 ως η Ελληνική Αμερική. Το σεμινάριο αυτό θα εξετάσει την 100χρονη ιστορία της AHEPA και θα εξηγήσει γιατί και πώς προσαρμόστηκε τόσο καλά στο μεταβαλλόμενο αμερικανικό τοπίο και στην ταυτότητα της Ελληνικής Αμερικής.

 

Βιογραφικό σημείωμα:

Ο Alexander Kitroeff γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στη σύγχρονη ιστορία από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Σήμερα είναι καθηγητής Ιστορίας στο Haverford College στην Πενσυλβάνια. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην εξέλιξή της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων τόσο στην Ελλάδα όσο και στη διασπορά,  μέσω δημοσιεύσεων σχετικά με τον αθλητισμό και την πολιτική.  Τα πιο πρόσφατα βιβλία του είναι: The Greeks and the Making of Modern Egypt (2019) , Greek Orthodoxy in America: a modern history (2020) και The History of AHEPA 1922-2022. Έχει επίσης συνεργαστεί με τη σκηνοθέτη Μαρία Ηλιού ως ιστορικό σύμβουλο σε διάφορα ντοκιμαντέρ, μεταξύ των οποίων «Το ταξίδι: το ελληνικό όνειρο στην Αμερική», «Σμύρνη 1922: The Destruction of a Cosmopolitan City» και “Athens Between East & West, 1821-1896” που είναι η πρώτη από μια σειρά 5 τμημάτων για τη σύγχρονη ιστορία της πόλης. Ο Kitroeff εργάζεται επί του παρόντος πάνω στην ιστορία των ελληνικών εστιατορίων και της εστίασης στην Αμερική.

 

Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν το βιβλίο μπορούν να ακολουθήσουν τον σύνδεσμο

 

Πότε: Πέμπτη 13 Ιουνίου , 7μμ

Ομιλητής: Alexander Kitroeff

Τίτλος Σεμιναρίου: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Πού: Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο You Tube  και στο Facebook

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This