EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ‘ΑΘΟΡΥΒΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

24 Jun, 2024
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 'ΑΘΟΡΥΒΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 'ΑΘΟΡΥΒΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ 'ΑΘΟΡΥΒΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ

ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

 

Η Καθηγήτρια Γκόντα Βαν Στεν από το Κολέγιο Κινγκς του Λονδίνου θα συζητήσει ένα σημαντικό αλλά συχνά παραγνωρισμένο κομμάτι της ελληνικής ιστορίας στην επικείμενη διαδικτυακή της διάλεξη. Με τίτλο “Παιδιά της ‘Αθόρυβης Μετανάστευσης’: Υιοθεσίες Ελληνόπουλων σε χώρες του εξωτερικού στις δεκαετίες του ’50 και ’60,” η διάλεξη θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 7 μ.μ. και θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook και το YouTube.

Η διάλεξη εξετάζει τις μαζικές υιοθεσίες ελληνόπουλων στις ΗΠΑ και την Ολλανδία, από το 1948 έως τη δεκαετία του ’60. Περίπου 4.000 παιδιά υιοθετήθηκαν κατά την περίοδο αυτή στις δύο χώρες, αφήνοντας μια διαχρονική επίδραση στις ζωές τους και τις οικογένειές τους. Η Καθηγήτρια Βαν Στεν θα αναλύσει το ιστορικό πλαίσιο αυτής της “μετανάστευσης”, τον ρόλο των διαμεσολαβητών υιοθεσίας και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι υιοθετηθέντες και οι οικογένειές τους στις έρευνες για την καταγωγής τους.

“Οι διαμεσολαβητές υιοθεσίας διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο στα πρώτα κύματα αυτής της ιστορικής κίνησης υιοθεσίας στο εξωτερικό, κυρίως για τον σχεδιασμό του προγράμματος αυτού και για το γεγονός ότι επέτρεψαν τα λάθη του συστήματος να εξελίσσονται,” δήλωσε η Καθηγήτρια Βαν Στεν. “Η διάλεξη αυτή στοχεύει να ρίξει φως τόσο στις προσωπικές ιστορίες αυτών των παιδιών όσο και στα θεσμικά πλαίσια που διευκόλυναν τις διακρατικές υιοθεσίες τους.”

Τα έργα της Καθηγήτριας Βαν Στεν περιλαμβάνουν το «Υιοθεσία, Μνήμη και Ελλάδα του Ψυχρού Πολέμου» (2019) και «Η Μάχη για Σώματα, Καρδιές και Μυαλά στην Μεταπολεμική Ελλάδα» (2021). Η έρευνά της γέφυρα λογοτεχνία, ιστορία και κοινωνική δυναμική, προσφέροντας βαθιές εισβολές στις πολυπλοκότητες των υιοθεσιών και των μεταναστευτικών ροών.

Η Καθηγήτρια Γκόντα Βαν Στεν κατέχει την έδρα Κοραή στη Νεοελληνική και Βυζαντινή Ιστορία, Γλώσσα και Λογοτεχνία στο Κολέγιο Κινγκς του Λονδίνου. Η έρευνά της καλύπτει μια ευρεία γκάμα θεμάτων στην ελληνική ιστορία και πολιτισμό, εστιάζοντας ιδιαίτερα στις υιοθεσίες, τις μεταναστευτικές ροές και τις πολιτιστικές επιπτώσεις ιστορικών γεγονότων.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να συμμετάσχετε στη ζωντανή διάλεξη, επισκεφθείτε τις σελίδες του Facebook και του YouTube της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 στις 7 μ.μ.

 

 

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Πότε: Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, στις 7 μ.μ

Πού: Ζωντανή μετάδοση τόσο στο Facebook όσο και στο Youtube

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This