EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

2 Jul, 2024

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΜΑΛΛΙΝΣΟΝ ΑΠΟΔΟΜΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΚΙΣΙΝΓΚΕΡ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο διακεκριμένος ιστορικός Ουίλλιαμ Μάλλινσον, Καθηγητής Πολιτικών Ιδεών και Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Γουλιέλμο Μαρκόνι, θα παρουσιάσει μια διαδικτυακή διάλεξη για τον Χένρι Κίσινγκερ, με επίκεντρο το ρόλο του στο Κυπριακό. Η διάλεξη έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, στις 7 μ.μ., στο πλαίσιο των Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού που προσφέρει η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης.

Η διάλεξη διοργανώνεται σε συνεργασία με τη ΣΕΚΑ (Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα) και την Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης & Βικτώριας για την 50ή επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με στόχο να αμφισβητήσει τις ευρέως αποδεκτές απόψεις για τον ρόλο του Κίσινγκερ στο Κυπριακό.

Με τίτλο «Κύπρος και Κίσινγκερ: Αποδομώντας τον μύθο», η διάλεξη του Καθηγητή Μάλλινσον στοχεύει να αποδομήσει τους ισχυρισμούς που προωθούνται από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και τους πολιτικά ευθυγραμμισμένους ακαδημαϊκούς, οι οποίοι συχνά έχουν υποβαθμίσει τα φερόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του Χέντρι Κίσινγκερ. Αντλώντας στοιχεία από τα βρετανικά αρχεία, ο Καθηγητής Μάλλινσον υποστηρίζει ότι η άνοδος του Κίσινγκερ διευκολύνθηκε κυρίως από πολιτικές διασυνδέσεις, ιδίως με τον Νέλσον Ροκφέλερ. Παρά την καταξίωση για στρατηγικές γνώσεις, ο καθηγητής Μάλλινσον απεικονίζει το σημαντικό βιβλίο του Κίσσινγκερ, “A World Restored”, περισσότερο ως εργαλείο αυτοπροώθησης παρά ως πρωτοποριακό επιστημονικό έργο, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επανεκτίμηση της προσφοράς του Κίσινγκερ.

Ο Καθηγητής Μάλλινσον είναι καθηγητής Πολιτικών Ιδεών και Θεσμών στο Πανεπιστήμιο Guglielmo Marconi και μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Journal of Balkan and Near Eastern Studies, πρώην μέλος της Διπλωματικής Υπηρεσίας της Αυτού Μεγαλειότητας, ο οποίος αποχώρησε από την υπηρεσία για περαιτέρω σπουδές στο London School of Economics από όπου του απονεμήθηκε ο διδακτορικός τίτλος (Ph.D.) από το Τμήμα Διεθνούς Ιστορίας. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Cyprus: A Modern History» (I.B.Tauris, 2005, ενημερωμένο 2009), «From Neutrality to Commitment: Dutch Foreign Policy, NATO and European Integration» (I.B.Tauris, 2010) και «Cyprus: Diplomatic History and the Clash of Theory in International Relations» (I.B.Tauris, 2010).

Αυτή η διαδικτυακή διάλεξη θα μεταδοθεί ζωντανά στο Facebook και στο YouTube, προσφέροντας σε ένα παγκόσμιο κοινό την ευκαιρία να ενημερωθεί για την έρευνα και τις ιδέες του Καθηγητή Μάλλινσον. Η παρουσίαση στοχεύει να αμφισβητήσει τις υπάρχουσες αφηγήσεις και να προσφέρει μια νέα προοπτική για τον ρόλο του Κίσινγκερ στην Κύπρο και την παγκόσμια διπλωματία.

 

 

 

 

 

Σχετικά με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης είναι ένας εξέχων οργανισμός αφιερωμένος στην προώθηση και τη διατήρηση της ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού και κληρονομιάς στην Αυστραλία. Μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Κοινότητα στοχεύει να ενισχύσει τη σύνδεση μεταξύ των Ελληνοαυστραλών και του πλούσιου πολιτιστικού τους υπόβαθρου. Τα Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού χρησιμεύουν ως πλατφόρμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις και διαλέξεις, συμβάλλοντας στη βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

 

Λεπτομέρειες εκδήλωσης

Πότε: Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024, στις 7 μ.μ

Πού: Ζωντανή μετάδοση τόσο στο Facebook όσο και στο Youtube

_________________________________________________

 

Για περισσότερες πληροφορίες Τηλ: +61 3 9662 2722 ή στο email: info@greekcommunity.com.au

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This