EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
μνήμη του Δημήτρη Τσαλούμα

ΣΕΜΙΝΑΡΙO ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:Διάλεξη στη μνήμη του Δημήτρη Τσαλούμα

14 Sep, 2023

Σώζοντας την Ελληνοκυπριακή μεταναστευτική κληρονομιά και τις μνήμες μέσα από την ποίηση των Zeny Giles και Peter Lyssiotis.

 

Η εκδήλωση είναι σε συνεργασία με τον Ελληνο-Αυστραλιανό πολιτιστικό Σύνδεσμο

 

Η ποίηση είναι ένας τρόπος τεκμηρίωσης του τι χάνεται, αποκλείεται και παραμελείται από τα θεσμοθετημένα αρχεία. Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βασίζονται σε προφορικές ιστορίες για την καταγραφή της ύπαρξής τους, κινδυνεύουν να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους και τη συμβολή τους στη συλλογική μνήμη της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, οι μνήμες και η κληρονομιά των Ελληνοκυπρίων καταγράφονται ιστορικά μέσα από τον πρίσμα και το αξιακό σύστημα δύο επικρατούντων πολιτισμών: του βρετανικού και του ελληνικού. Ένας εναλλακτικός τρόπος καταγραφής της διασποράς των Ελληνοκυπρίων που ζουν στην Αυστραλία είναι μέσα από συνεντεύξεις και τη μελέτη της ποιητικής παραγωγής των Ελληνοκυπρίων ποιητών.

Δύο Ελληνοκύπριοι ποιητές και συγγραφείς που έχουν γεμίσει τα κενά των αρχείων με την ποίησή τους είναι οι Zeny Giles και Peter Lyssiotis. Από τη δεκαετία του 1980, και οι δύο έχουν συγκεντρώσει δικαίως βραβεία, αλλά και λογοτεχνική αναγνώριση για το δημιουργικό τους έργο. Η ποίησή τους και η φιλοσοφία που διαφαίνεται στη γραφή τους αποκαλύπτει μια ποιητική βιογραφία της ταυτότητας της διασποράς των Ελληνοκυπρίων μια ταυτότητα που είναι εκλεπτυσμένη και σημαντική.

Η Άντζελα Κώστη είναι ποιήτρια και συγγραφέας με υπόβαθρο στην κοινωνική δικαιοσύνη και τις τέχνες της κοινότητας. Έχει εκδόσει πέντε ποιητικές συλλογές, συμπεριλαμβανομένης της “Honey & Salt” (υποψήφια για το Βραβείο Ποίησης Mary Gilmore 2008) και “An Embroidery of Old Maps and New” (νικήτρια του Βραβείου Βιβλίου για την Ποίηση στα Αγγλικά, GACL 2022). Έχει συμμετάσχει σε εννέα παραγωγές αλλά και την συγγραφή θεατρικών έργων, συμπεριλαμβανομένου του A Nest of Cinnamon που ήταν μέρος μιας διεθνούς συνεργασίας, που χρηματοδοτήθηκε από το Australian Council for the Arts.

Το 1995, έλαβε υποτροφία από το Εθνικό Συμβούλιο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων και Γραμματείας για τη μελέτη του αρχαίου ελληνικού δράματος στην Ελλάδα. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και του RMIT. Το 2021, έλαβε το Βραβείο Merri-bek για την συμβολή της στις Τέχνες και τον Πολιτισμό.

 

 

Σχετικά με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης είναι ένας εξέχων οργανισμός (ιδρ. 1987) αφιερωμένος στην προώθηση και τη διατήρηση της ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού και κληρονομιάς στην Αυστραλία. Μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Κοινότητα στοχεύει να ενισχύσει τη σύνδεση μεταξύ των Ελληνοαυστραλών και του πλούσιου πολιτιστικού τους υπόβαθρου.

Τα Σεμινάρια Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού χρησιμεύουν ως πλατφόρμα για ενδιαφέρουσες συζητήσεις και διαλέξεις, συμβάλλοντας στη βαθύτερη κατανόηση και εκτίμηση της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού.

 

Πότε: Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, 7 μ.μ.

Πώς: Ελληνικό Κέντρο (Mezzanine, 168 Lonsdale St., Μελβούρνη)

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

_______________________________________________

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο +61 3 9662 2722 ή στο email: info@greekcommunity.com.au

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

ΣΥΓΧΥΣΗ

ΣΥΓΧΥΣΗ

Φοβερή σύγχυση επικρατεί στην οικουμένη. Είναι έργο συνωμοσίας ή η ειμαρμένη; Πλημμύρισε ο κόσμος...

Εθνοκάθαρση

Εθνοκάθαρση

Στο Αρτσάχ έχουμε μια  εισβολή και μια σύγχρονη εθνοκάθαρση ενός λαού, του αδελφού Αρμενικού...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This