ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

October 4, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ΝΑΤΟική άσκηση

Παρούσα σε ΝΑΤΟική άσκηση η πρωθυπουργός της Σουηδίας

2 Apr, 2022

Μεγάλη στρατιωτική άσκηση ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου, σε μεγάλη περιοχή βόρεια του Narvik με 27 χώρες και συνολικά 35.000 συμμετέχοντες.

Στην άσκηση υπό τη Νορβηγία συμμετείχαν μέλη και εταίροι του ΝΑΤΟ στην αμυντική συμμαχία, συμπεριλαμβανομένης της Σουηδίας και της Φινλανδίας. Η άσκηση Cold Response έλαβε χώρα στη βόρεια Νορβηγία και τόσο Σουηδικό όσο και Φινλανδικό προσωπικό συμμετείχε στην άσκηση, παρά το γεγονός ότι καμία από τις χώρες δεν είναι μέλος της αμυντικής συμμαχίας. Στην άσκηση συμμετείχαν 35.000 στρατιωτικοί και λοιπό προσωπικό από 28 χώρες, εκ των οποίων οι 1.500 από τη Σουηδία.

Αρκετοί από τους Φινλανδούς στρατιώτες είναι μέρος της σουηδικής μονάδας.

– Για τη Φινλανδία, πρόκειται για την οικοδόμηση διμερών σχέσεων με τη Νορβηγία και την στρατιωτική συνεργασία με τη Σουηδία, λέει η Φινλανδή ανταποκρίτρια του SVT Liselott Lindström, η οποία παρακολουθεί την άσκηση επί τόπου. Παρών και η Μαγδαλένα Άντερσον Εξάλλου  η Magdalena Andersson και ο Ulf Kristersson επισκέφτηκαν μαζί τη σουηδο-φινλανδική ταξιαρχία. Έφαγαν μεσημεριανό γεύμα, συνάντησαν στρατιώτες και οδήγησαν το σουηδικό μαχητικό όχημα 90. Το ότι μια πρωθυπουργός και ένας αρχηγός της αντιπολίτευσης πραγματοποιούν μαζί αυτού του είδους την επίσκεψη έχει χαρακτηριστεί ως μοναδικό.

– Αυτή η επίσκεψη ήταν πολύ σημαντική. Είναι μια άσκηση που έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό. Αλλά είναι σαφές με το υπόβαθρο που έχουμε τώρα, στέλνουμε ένα σημαντικό μήνυμα ότι υπάρχει συνεργασία και ετοιμότητα να υπερασπιστούμε το έδαφος μας, είπε η Άντερσον κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου.

Άξιο αναφοράς ότι η παρουσία ήταν με πρωτοβουλία της Andersson που εκείνη και ο Kristersson πέταξαν μαζί στην άσκηση με το κυβερνητικό αεροπλάνο όπου και ο μετριοπαθής ηγέτης ήταν χαρούμενος γι ‘αυτό. Η Πρωθυπουργός της Σουηδίας τόνισε ότι θέλει να στηρίξει τον στρατό με την επίσκεψη της και ότι δεν πρέπει να θεωρηθεί ως περαιτέρω προσέγγιση με το ΝΑΤΟ.

Όμως ο μετριοπαθής ηγέτης Ulf Kristersson βρήκε την ευκαιρία για να επαναλάβει το μήνυμά του ότι η Σουηδία πρέπει να ενταχθεί στην αμυντική συμμαχία ήδη από φέτος. Η υπόσχεση του Ulf Kristersson σε τυχόν νίκη στις εκλογές θα κάνει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ επικρίθηκε από την Υπουργό Εξωτερικών Ann Linde (S).

Συγκεκριμένα λέει στο κρατικό ραδιόφωνο Ekot,ότι η Σουηδία έχει μακρά παράδοση ευρείας πολιτικής συναίνεσης στην πολιτική ασφάλειας και άμυνας και ότι λυπάται που ο μετριοπαθής ηγέτης “διαχειρίζεται βασικά ζητήματα για την ασφάλεια του σουηδικού λαού με αυτόν τον τρόπο”. Τέλος σημαντικό να σημειωθεί ότι η στρατιωτική άσκηση στη Νορβηγία έχει προγραμματιστεί εδώ και καιρό και διήρκησε έως την 31η Μαρτίου.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This