EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Σε Ποιους Ανήκει η Singular Logic;

3 Jul, 2023
Singular Logic

Singular Logic

Singular Logic

Πολύς λόγος γίνεται για τις εκλογές και για την παρουσία της Singular Logic, μιας ιδιωτικής εταιρείας, στην ευθύνη συγκέντρωσης, επεξεργασίας και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων. Πολλά θα μπορούσαν να ειπωθούν γι αυτό. Με κυριότερο το γεγονός ότι, πλέον, τα αποτελέσματα δεν ανακοινώνονται ανά εκλογικό τμήμα, αλλά συνολικά. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει έλεγχος σε μικρή κλίμακα, και μάλιστα από τον καθένα μας. Και δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι΄ αυτή την πρακτική: με τόση ψηφιοποίηση και εξειδίκευση, θα ήταν πανεύκολο να έχουμε αναλυτικότατες αναφορές για τα αποτελέσματα.

Όμως δεν σκοπεύω να το αναλύσω αυτό. Θέλω να αναφερθώ στη σύγκρουση συμφερόντων. Και ειδικότερα στους ιδιοκτήτες της Singular Logic. Που ανέλαβαν τη δουλειά αυτή με απευθείας ανάθεση.

 

Ο Σπύρος Μανωλόπουλος, της Space Hellas

Με αναλυτικό άρθρο τους στην εφημερίδα Δημοκρατία (αναρτημένο εδώ https://www.newsbreak.gr/politiki/442101/filos-toy-mitsotaki-o-kleidokratoras-tis-epomenis-kalpis/ ), με τίτλο “Φίλος του Μητσοτάκη ο Κλειδοκράτορας της επόμενης κάλπης”, οι δημοσιογράφοι Εμμανουέλα Τσουδερού και η Μαρία Παναγιώτου, αναφέρονται διεξοδικά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της Singular Logic και τις σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Η εταιρεία, που εξαγοράστηκε τον Δεκεμβρη του 2020 (ανήκε παλιότερα στον Βγενόπουλο και την MIG), ανήκει σήμερα στη Space Hellas, του Σπύρου Μανωλόπουλου, στην Epsilon Net, του Ιωάννη Μίχου, και στην Global Equity Investments S.A.  με ένα μικρό ποσοστό (περίπου 0,1%). Επίσης στην εταιρεία Epsilon Net του Ιωάννη Μίχου έχει 6% η εταιρεία Barba Master Fund L.P., που έχει έδρα σε κάποιον φορολογικό παράδεισο.

Σύμφωνα με το παραπάνω ρεπορτάζ, ο Δημήτρης Μανωλόπουλος, πατέρας του Σπύρου, είχε συσχετιστεί με σκάνδαλο με την κυβέρνηση της ΝΔ, επί πρωθυπουργίας του πατέρα Μητσοτάκη το 1993, σε μια υπόθεση πολλών εκατομμυρίων για την αγορά οπλικών συστημάτων. Αλλά και το 2010, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν μαζί για να δοθεί ένα αμυντικό πακέτο από τη Γερμανία, και στην υλοποίηση των αντισταθμιστικών ήταν η εταιρεία του Δημήτρη Μανωλόπουλου. Μετά τον θάνατο του τελευταίου, ανέλαβε ο γιος του, Σπύρος, με την εταιρεία του να βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε κάθε μεγάλο ψηφιακό έργο του Δημοσίου. Τώρα η εταιρεία του διαχειρίζεται τη συγκέντρωση, επεξεργασία και μετάδοση των αποτελεσμάτων των ελληνικών εκλογών.

Λεπτομέρειες για όλα αυτά μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο της Δημοκρατίας, εδώ .

 

space hellas

Η εταιρεία έχει ραγδαία άνοδο των επενδύσεών της από το 2019 και μετά, αναλαμβάνοντας επενδύσεις σε πληροφοριακά συστήματα, συστήματα ασφαλείας και άλλα σε πολλούς δημόσιους και μη οργανισμούς (υπουργεία, τράπεζες, ΕΚΑΒ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, πανεπιστήμα, και άλλα), όπως μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

 

Ο Γιάννης Μίχος της Epsilon Net

Άγνωστος για τους πολλούς παραμένει ο Γιάννης Μίχος, ιδιοκτήτης της Epsilon Net, εταιρείας τεχνολογίας που εδώ και αρκετά χρόνια καταγράφει επιτυχίες και παίρνει επιχειρηματικά βραβεία. Ποιος είναι όμως ο Γιάννης Μίχος; Για τους κατοίκους της βορειοανατολικής Χαλκιδικής, στον δήμο Αριστοτέλη, ο Γιάννης Μίχος δεν είναι καθόλου άγνωστος. Πρόκειται για τον άνθρωπο που κατάφερε να εμπλακεί στις Σκουριές Χαλκιδικής και να αναδειχτεί δήμαρχος Αριστοτέλη το 2014. Συνοπτικά η ιστορία έχει ως εξής: με πρωτοβουλία ανθρώπων της περιοχής, το κίνημα ενάντια στις εξορύξεις ενεπλάκη σε μία διαδικασία ανάδειξης δικού του υποψηφίου για τις τότε επερχόμενες δημοτικές εκλογές, προκειμένου να ξεφορτωθούν τον Πάχτα, που ήταν ξεκάθαρα υπέρ της εταιρείας. Αν και ο Μίχος δεν είχε καμία σχέση με το κίνημα, κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος μηχανισμός υπέρ του και εν τέλει εξελέγη από τους εξεγερμένους και διωκόμενους των “Σκουριών” ως δικός του υποψήφιος και, τελικώς κέρδισε και τις εκλογές στον δήμο. Όμως, ήδη πριν εκλεγεί, είχε αρχίσει να γίνεται φανερό πως δεν θεωρούσε τον εαυτό του άνθρωπο του κινήματος (δείτε παρακάτω τη συνέντευξή του ακριβώς πριν εκλεγεί). Μάλιστα, επί της δημαρχίας του καθυστερούσε σημαντικά πολλές διαδικασίες, και έλαβε αποφάσεις αντίθετες προς τις διακηρυγμένες θέσεις του κινήματος – τις οποίες είχε συνυπογράψει, αν και απρόθυμα είναι η αλήθεια. Ο Γιάννης Μίχος παραιτήθηκε από τη θέση του ένα χρόνο αργότερα, χωρίς  κανέναν προφανή λόγο, ανακοινώνοντας λακωνικά ότι: “Προσωπικές και επαγγελματικές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις, σε ένα αβέβαιο οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον, με οδηγούν για το καλό του τόπου και της παράταξης, να κάνω έγκαιρα ένα βήμα πίσω…”.. Τα γεγονότα εκείνων των ημερών δείχνουν πως αυτή ήταν μια προειλημμένη απόφαση, και ο ίδιος ήταν εκεί για να διευκολύνει την μετάβαση προς κάποιον που είχε επιλεχθεί αλλά δεν θα μπορούσε να εκλεγεί (δείτε ενδεικτικά και τα σχόλια στο άρθρο μου “Δούρειος Ίππος” παρακάτω). Θεωρείται μάλιστα πως υπέρ του κινήθηκε τόσο το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” όσο και η ΝΔ – προς εξυπηρέτηση της μεταλλευτικής εταιρείας.

Γεγονός είναι πως ο “κινηματικός δήμαρχος” λειτούργησε περισσότερο ως “δούρειος ίππος”, παρέμεινε άπραγος έως και εχθρικός προς το κίνημα, και κυρίως εξυπηρέτησε την αδράνεια των πολιτών και την κάμψη των διαμαρτυριών. Οι εκλογές έβαλαν τον κόσμο σε μια κατάσταση αναμονής και ψευδούς ελπίδας για μια νίκη που θα ερχόταν θεσμικά. Δεν έλειψαν βέβαια και οι “καλοθελητές” που ζητούσαν από τον κόσμο να μείνει ήσυχος επειδή… “τώρα προέχουν οι εκλογές”, ενώ στο μεταξύ οι μπουλντόζες της εταιρείας έσκαβαν παράνομα στο βουνό βαθαίνοντας την καταστροφή. Όμως, ο Γιάννης Μίχος, αφότου πήρε το χρίσμα από τους πολίτες του κινήματος, σε συνέντευξη που μου έδωσε και ελάχιστα πριν τις εκλογές στον Δήμο Αριστοτέλη, δήλωσε πως δεν εκπροσωπεί το κίνημα (που τον ανέδειξε) αλλά όλους τους πολίτες και απόψεις, και πως δεν είναι στις θεσμικές του αρμοδιότητες το τι θα συμβεί με τα μεταλλεία ή η συμπαράσταση στους διωκόμενους αγωνιστές.

Για τον ρόλο του Γιάννη Μίχου στην περιοχή μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά τα ρεπορτάζ μου εκείνης της εποχής (εποχή που ταξίδευα συχνά στην Χαλκιδική, λόγω και του ντοκιμαντέρ που έκανα τότε για την ιδιωτικοποίηση του νερού, Σταγώνες – που αναφέρεται στα μεταλλεία χρυσού και χαλκού και τον αγώνα των κατοίκων).

 

Το σίγουρο είναι πως, αποτελεί παράδοξο των εκλογών, που είναι μία ύψιστη στιγμή για τη δημοκρατία, να εμπλέκεται στη διαδικασία μία εταιρεία αντί να αναλαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών. Το ότι η εταιρεία αυτή έχει χρόνιες και προνομιακές σχέσεις με την ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, είναι σκάνδαλο. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, αυτό είναι κάτι που πρέπει άμεσα να αλλάξει.

πηγη  https://nellypsarrou.com/   

photo https://www.organot.gr/main/singular/

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This