EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Απαιτείται εμβόλιο COVID-19 για Αμερικανούς που φεύγουν από την Ουκρανία στην Πολωνία

17 Feb, 2022

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι πολίτες των ΗΠΑ που προσπαθούν να διαφύγουν από την Ουκρανία στην Πολωνία εν μέσω κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Ρωσία πρέπει να προσκομίσουν αποδείξεις ότι έχουν εμβολιαστεί για τον COVID-19.

«Η Πολωνία έχει υποδείξει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ ότι οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν τώρα να εισέλθουν στην Πολωνία μέσω των χερσαίων συνόρων με την Ουκρανία. Δεν απαιτείται προηγμένη έγκριση», ανέφερε ο ιστότοπος της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ουκρανία στις 12 Φεβρουαρίου.

«Ενθαρρύνουμε όσους ταξιδεύουν στην Πολωνία μέσω ξηράς από την Ουκρανία να περάσουν στα σύνορα Korczowa-Krakovets ή Medyka-Shehyni. Οι πολίτες των ΗΠΑ πρέπει να προσκομίσουν έγκυρο διαβατήριο των ΗΠΑ και απόδειξη εμβολιασμού κατά του COVID-19. Οι ταξιδιώτες ενθαρρύνονται επίσης να παρουσιάσουν αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης από τεστ PCR ή αντιγόνου COVID-19, το οποίο θα διευκολύνει την είσοδο στην Πολωνία», ανέφερε η Πρεσβεία. Δεν είναι σαφές τι μπορεί να συμβεί εάν ένας Αμερικανός πολίτης δεν μπορεί να παράσχει απόδειξη εμβολιασμού.

Για να εισέλθουν στην Ουκρανία, η χώρα απαιτεί εδώ και μήνες από τους ταξιδιώτες να επιδείξουν αποδεικτικά εμβολιασμού για τον COVID-19, ή πρέπει να δείξουν αρνητικό PCR ή γρήγορο τεστ αντιγόνου που ελήφθη εντός τρεις ημέρες ή πιστοποιητικό ανάρρωσης από τον ιό.

Η δήλωση της πρεσβείας έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης της ρητορικής σχετικά με το εάν η Ρωσία θα εισβάλει στην Ουκρανία. Ενώ Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν αρνηθεί τους ισχυρισμούς του Λευκού Οίκου, ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης Μπάιντεν δήλωσαν ότι η Μόσχα σχεδιάζει να επιτεθεί στον γείτονά της τις επόμενες ημέρες.

 

Την Κυριακή, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και μια μέρα πριν μίλησε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το Σαββατοκύριακο, ο Ζελένσκι προέτρεψε ηρεμία και ζήτησε στοιχεία από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ υποβάθμισε τις προειδοποιήσεις.

«Υπήρξαν πάρα πολλές πληροφορίες σχετικά με έναν πόλεμο πλήρους κλίμακας με τη Ρωσία – ακόμη και συγκεκριμένες ημερομηνίες έχουν ανακοινωθεί. Καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι. Εάν έχετε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την 100 τοις εκατό εγγυημένη εισβολή στην Ουκρανία από τη Ρωσία στις 16 Φεβρουαρίου, παρακαλούμε να μας τις δώσετε», είπε ο Ζελένσκι στους δημοσιογράφους το Σάββατο.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σε μεγάλο βαθμό δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που λένε ότι αποτελούν τη βάση των πιο ειδικών προειδοποιήσεών τους σχετικά με τον πιθανό ρωσικό σχεδιασμό ή χρονοδιάγραμμα.

«Δεν πρόκειται να δώσουμε στη Ρωσία την ευκαιρία να κάνει μια έκπληξη εδώ, για να κάνει κάτι για την Ουκρανία ή τον κόσμο», είπε ο Τζέικ Σάλιβαν, σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ, στο CNN την Κυριακή, σχετικά με τις προειδοποιήσεις των μυστικών υπηρεσιών.

AgnosticPreachersKid, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This