ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

28 Sep, 2021

Πριν από λίγη ώρα έφτασε στην Κρήτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να ενημερωθεί και να δει από κοντά τις ζημιές που προκλήθηκαν μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Ηράκλειο.

Ο κ. Μητσοτάκης βρισκόταν στη Γαλλία, επέστρεψε στην Ελλάδα και προσγειώθηκε απευθείας στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου τον υποδέχτηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Έπειτα ο πρωθυπουργός πήγε στο Χουδέτσι Αρχάνων Αστερουσίων, μια περιοχή που επίσης αντιμετωπίζει σοβαρές ζημιές από τον σεισμό και συνομίλησε με κατοίκους αλλά και στελέχη της ΕΜΑΚ. Μια ηλικιωμένη γυναίκα του είπε αναφερόμενη στο φονικό σεισμό «Είμαι 80 χρονών και αυτό δεν το έχω ξαναδεί» – «Εδώ είμαστε για να βοηθήσουμε» της απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη σεισμική δόνηση, κ. Μητσοτάκης έδωσε εντολή να μεταβούν στην περιοχή η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και να αναπτυχθεί τάχιστα ο μηχανισμός αντιμετώπισης της κατάστασης που έχει προκληθεί. Η κρατική ενίσχυση υπολογίζεται στα 25-30 εκατ. ευρώ και θα καταβληθεί άμεσα στους πληγέντες, ενώ οι περεταίρω ανάγκες για ενισχύσεις θα υπολογιστούν μετά τις αυτοψίες..

Photo: DTRocks, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This