ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 1, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Δήμαρχος Αθηναίων

Στην Κωνσταντινούπολη ο Δήμαρχος Αθηναίων για την Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων

6 Nov, 2022

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην Τουρκία προκειμένου να τονωθεί η προετοιμασία της Συνόδου του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων (B40 Balkan Cities Network Summit) που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, τον Ιανουάριο του 2023.

Σήμερα, Κυριακή μαζί με τον Δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εγκαινίασαν ένα νέο πάρκο το οποίο ονομάστηκε B40 Park. Μεγάλος αριθμός Τούρκων βρίσκονταν εκεί και υποδέχτηκαν τον Έλληνα δήμαρχο με ενθουσιασμό, θέλοντας να φωτογραφηθούν  μαζί του. Μάλιστα, διέκοψαν πολλές φορές την ομιλία του με χειροκροτήματα, τα οποία δεν σταμάτησαν ούτε όταν έγινε αναφορά στις μεταξύ τεταμένες σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας, αλλά ούτε όταν έγινε αναφορά στο όνομα του Ερντογάν.

Αρκετοί παριστάμενοι έμειναν στον χώρο μετά το πέρας της εκδήλωσης για να συνομιλήσουν με τον Κ. Μπακογιάννη.

Παρ’ όλα αυτά ο Δήμαρχος Αθηναίων δήλωσε ότι δεν θα μεταβεί στην Σμύρνη, μετά την ταλαιπωρία και διπλωματική στρατοβιμωνιά στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Μου είναι πραγματικά αδιανόητο να φανταστώ, μου είναι πολύ δύσκολο να καταλάβω πώς μπορεί να απαγορεύεται η ελεύθερη είσοδος σε μία χώρα, ενός αυτοδιοικητικού, ενός περιφερειάρχη. Ενός ανθρώπου, που μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει και πρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών της ΕΕ. Θέλω να πιστεύω πως θα δοθούν οι αναγκαίες εξηγήσεις, αλλά και οι απαραίτητες συγγνώμες», δήλωσε ο Κ. Μπακογιάννης.

«Θέλαμε σε πείσμα των καιρών να στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα πως μπορούμε από κάτω προς τα πάνω να χτίσουμε γερές γέφυρες συνεργασίας, αλληλοκατανόησης, αλληλοσεβασμού, διαλόγου… μην ξεχνάτε πως οι δήμοι είμαστε ο πλησιέστερος δημοκρατικός θεσμός στον πολίτη, πράγμα που σημαίνει πως έχουμε τη δυνατότητα να διερμηνεύσουμε, αν θέλετε, καλύτερα τα συναισθήματα των λαών μας».

 photo https://newsbomb.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This