EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Στο πανδοχείο της νύχτας

14 Jun, 2024
Στο πανδοχείο της νύχτας

Στο πανδοχείο της νύχτας

Στο πανδοχείο της νύχτας

 Σκοτάδι παντού.. Ερημιά στα μεγάλα βουνά της Πίνδου κι ο δρόμος ανηφορικός με απότομες στροφές που κόβουν τις ανάσες..

Οι θεόρατες σκιές των δέντρων που ολοένα μεγαλώνουν λες και θέλουν να σκορπίσουν το φόβο και το πανικό σ’ αυτό τον άγνωστο δρόμο κάνει το ταξίδι μας ακόμα πιο δύσκολο. Όμως, έπρεπε να τον περάσουμε. Δε γινόταν να σταματήσουμε πουθενά.

Δύσκολη η ανάβαση.. Οι ρόδες του αυτοκινήτου στρίγκλιζαν σε κάθε στροφή, όμως θέλαμε να επιστρέψουμε όλοι στο σπίτι. Τα φώτα κάποιες φορές προσπαθούσαν να ανιχνεύσουν το δρόμο μέσα στην επιβλητική ομίχλη, που εμφανιζόταν από το πουθενά σ’ αυτά τα άγνωστα κι ατέλειωτα βουνά.

Λες και κάποιο χέρι αόρατο, έβαζε εμπόδια, για να σταματήσει την πορεία μας. Ανεβαίναμε σιγά σιγά με τις ανάσες να λιγοστεύουν, αισθανόμενοι ότι το οξυγόνο θα τελείωνε από λεπτό σε λεπτό. 

Τα παιδιά κοίταζαν τον πατέρα τους με αγωνία, χωρίς κουβέντα νιώθοντας τη δυσκολία της οδήγησης σ’ αυτόν τον άγνωστο δρόμο, που τον διαβαίναμε πρώτη φορά.

Έμεναν με τα μάτια ορθάνοιχτα, περιμένοντας ώσπου να καλυτερεύσουν οι συνθήκες. Αλλά κι εγώ είχα την προσοχή μου στραμμένη μόνο μπροστά, αγωνιώντας τι θα συναντήσουμε. 

Το σάλιο μου είχε στεγνώσει και ο λαιμός μου ήταν κατάξερος. Προσπαθούσα να δείχνω ψύχραιμη, για να αποφύγουμε τον πανικό. Έκανα την προσευχή μου να βρούμε πάρκινγκ. Όμως πουθενά…

Απρόσμενα εμφανίζεται μπροστά μας, ένα όμορφο λιβάδι με ένα μικρό πανδοχείο στην άκρη του. Είχε αναμμένα όλα τα φώτα του κι αυτό μας έδωσε μεγάλη ανακούφιση μετά από τόση ταλαιπωρία και περιπλάνηση. 

Αν και νύχτα, σ’ αυτό το σημείο ο ουρανός είχε γίνει πιο φωτεινός και όλοι διακρίναμε τ’ αστέρια που έλαμπαν σ’ έναν ουρανό χωρίς σύννεφα, με αποχρώσεις του μπλέ και του μώβ. Ηρεμία παντού. Θόρυβος κανένας.

Κατεβήκαμε από το αυτοκίνητο κατευθυνόμενοι προς το μικρό πανδοχείο. Πλησιάζοντας, δεν είδαμε τον πανδοχέα πουθενά. 

Τα φώτα του πανδοχείου εξακολουθούσαν να είναι αναμμένα και τα κρεβάτια στρωμένα, έτοιμα να φιλοξενήσουν τα κουρασμένα σώματά μας από την πολύωρη ανάβαση στα άγνωστα βουνά. 

Τακτοποιήσαμε  λοιπόν τις αποσκευές μας και κουρασμένοι όπως είμασταν, πλαγιάσαμε στα καθαρά κλινοσκεπάσματα να κοιμηθούμε μέχρι το πρωί, για να συνεχίσουμε μετά το ταξίδι της επιστροφής. 

Κάποια στιγμή, ενώ κοιμόντουσαν όλοι, άκουσα εάν βουητό  πάνω απο το πανδοχείο. Σηκώθηκα από το κρεβάτι ζωσμένη με μια τεράστια ποδιά, που έφτανε ως τους αστραγάλους μου και άρχισα να περπατώ μέσα στο όμορφο λιβάδι που ήταν γεμάτο με ολόδροσα  πλατύφυλλα χορτάρια γεμάτα  δροσοσταλιές. Έφταναν μέχρι τη μέση μου. Αισθανόμουν και το παραμικρό θρόισμα καθώς περπατούσα ανάμεσά τους. 

Όμως η περιέργειά μου ήταν να δώ από που έρχεται αυτό το βουητό. 

Σήκωσα τα μάτια μου ψηλά στον ουρανό και είδα ένα αεροπλάνο _όχι πολύ μεγάλο _να κάνει κύκλους πάνω από το λιβάδι και το πανδοχείο. Παρατήρησα, λοιπόν, το αεροπλάνο. Αν και νύχτα, το έβλεπα καθαρά, γιατί δεν απείχε  πολύ από τη γη.

Ξαφνικά, είδα να πέφτουν από το αεροπλάνο ολοφώτεινα, μεγάλα και πρωτόγνωρα  λουλούδια, προς το μέρος που ήμουν. Το μέγεθος κάθε λουλουδιού ήταν τόσο, όσο χωρούσε η κάθε παλάμη μου!

Το παράδοξο ήταν ότι δεν έσπαζαν! Τα μάζευα απλώνοντας τις χούφτες μου κι εκείνα γέμιζαν την μεγάλη ποδιά μου.

Την ομορφιά αυτών των λουλουδιών δεν την έχω συναντήσει πουθενά όσα χρόνια ζώ. 

Ήταν τόσο τρυφερά σαν κέρινα και είχαν διάφορους χρωματισμούς σε κάθε πέταλό τους!

Καθώς έπεφταν αργά αργά, παρατήρησα ότι μέσα στο καθένα υπήρχε φως! Όσα λοιπόν δεν προλάβαινα να τα μαζέψω, έπεφταν μέσα στα πράσινα χορτάρια.

Το φως που ακτινοβολούσε το κάθε λουλούδι, με καθοδηγούσε στο μέρος όπου βρισκόταν για να το διακρίνω μέσα στη νύχτα και να μπορέσω να το πάρω. 

Η μεγάλη ποδιά μου, είχε γεμίσει με τα πανέμορφα αυτά λουλούδια. 

Παρόλο που ζωγραφίζω πολλά χρόνια, την μοναδικότητα αυτών των λουλουδιών που δεν υπάρχουν στη γή, στάθηκε αδύνατο να την αποτυπώσω!

Αυτοί οι χρωματισμοί δεν υπάρχουν πουθενά. Ούτε αυτό το μέγεθος. Ούτε αυτή η μοναδικότητα!

Καθώς λοιπόν εξακολουθούσα να μαζεύω τα υπερκόσμια στολίδια, άκουσα μια φωνή απ’ τον ουρανό :

_ΑΥΤΑ  ΕΙΝΑΙ  ΓΙΑ  ΤΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΤΟΥ!

Σε λίγο το  αεροπλάνο έφυγε κι εγώ με γεμάτη την ποδιά μου μπήκα στο πανδοχείο, όπου όλοι κοιμόντουσαν. 

Τακτοποίησα με μεγάλη ευλάβεια τα δώρα τ’ ουρανού και μόλις ξημέρωσε, συνεχίσαμε το ταξίδι της επιστροφής.

Τα λουλούδια στις αποσκευές μας δε μαράθηκαν ποτέ!

Μακάρι να μπορούσα να βρεθώ κι εγώ σε μια θέση του αεροπλάνου, για να μπορώ να μοιράζω στους ανθρώπους τη χαρά!

Μια χαρά, σαν κι αυτή που γεύτηκα κι εγώ εκείνο το βράδυ… στ’ όνειρό μου.

 

 

 

photo https://deepdreamgenerator.com/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This