EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών

Συνάντηση του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Γενικού Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής με το νέο Κεντρικό Επιστημονικό Συμβούλιο Φυλακών

4 May, 2023

Την Τετάρτη 03/05/2023, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Ελευθέριος Οικονόμου, και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, πραγματοποίησαν συνάντηση με τα νεοδιορισθέντα μέλη του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών (Κ.Ε.Σ.Φ.), στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη χαιρέτησε και ευχαρίστησε τα μέλη για την αποδοχή του διορισμού τους και τόνισε την σημασία του θεσμού αυτού για την σωφρονιστική πολιτική της χώρας αλλά και για τον συντονισμό και την εύρυθμη λειτουργία των Σωφρονιστικών Καταστημάτων. Στη συνέχεια ενημέρωσε τα μέλη του Συμβουλίου ότι έχει δοθεί η τελική έγκριση για την ένταξη του έργου της ανέγερσης του νέου σωφρονιστικού καταστήματος Κορυδαλλού στα προγράμματα Σύμπραξης Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα. Επίσης, αναφέρθηκε στη σημαντική νομοθετική ρύθμιση για την ίδρυση των παραρτημάτων της «Επανόδου» στις περιφέρειες, με στόχο την υλοποίηση υποστηρικτικών δράσεων στις περιφέρειες σχετικά με την επανένταξη των κρατουμένων.

 

Στην συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής απηύθυνε χαιρετισμό, καλωσορίζοντας τα νέα μέλη του Συμβουλίου και έθεσε τις προτεραιότητες για την από τούδε και στο εξής συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής με το ΚΕΣΦ, τονίζοντας την σημασία της επιστημονικής και επιτόπιας έρευνας, εντός των Σωφρονιστικών Καταστημάτων, την δημιουργία νέων Κανονισμών Λειτουργίας για τα Ειδικά Σωφρονιστικά Καταστήματα, την επισκόπηση και ανανέωση των υφιστάμενων κειμένων, την στενή παρακολούθηση των εκθέσεων και οδηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Επιτροπής Πρόληψης Βασανιστηρίων και Κακομεταχείρισης (CPT), του ΟΗΕ, του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και την συνδρομή του ΚΕΣΦ στις διαδικασίες επίτευξης ευνοϊκότερων συνθηκών, τόσο για το βιοτικό επίπεδο των κρατουμένων, όσο και του προσωπικού των Σωφρονιστικών Καταστημάτων.

 

Τέλος, και οι δύο ευχήθηκαν καλή αρχή στα νέα μέλη, αλλά και καλή συνέχεια και ευόδωση των εργασιών σε όλο το Συμβούλιο, υπογραμμίζοντας πώς η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής και το ΚΕΣΦ διατηρούν σταθερή επιστημονική συνεργασία σε όλα τα θέματα που άπτονται της σωφρονιστικής πολιτικής της χώρας.

 03052023ggap

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This