EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Δημήτρη Κολλάτο

Συνέντευξη με τον Δημήτρη Κολλάτο

19 Mar, 2024

Καλοκαίρι 2023 στην Ελλάδα και μια συνέντευξη που θα κρατήσω στην καρδιά μου, με τον κ. Δημήτρη Κολλάτο. Ειναι η πρώτη συνέντευξη που έδωσε μετά το θάνατο του Άλκη. Τον ακολουθούσα από παιδί, το θάρρος που είχε, την ορμή να υπερασπίζεται πρώτα τα εθνικά θέματα και κατόπιν τα δικαιώματα των παιδιών με ιδιαίτερες ανάγκες. Ο αγώνας του και η ανικανότητα να τον σταματήσουν όσοι τον κυνηγούσαν ποτέ δεν τελείωσε. Η αγωνία του για την Θράκη πάντα μπροστά . Πάντα ήθελα να τον ακούσω και βρήκα την ευκαιρία, ευχαριστώντας τον φίλτατο Δρ. Σταμάτη Γεωργούλη, δικηγόρο, παρά τω Αρείω Πάγω που οργάνωσε αυτή τη συνάντηση. Η πρώτη ήταν στο σπίτι του στην Αθήνα, όπου πήγα και μου υπογράφει το βιβλίο του, ανταποδίδοντας με το δικό μου όταν βρέθηκα πρώτη φορά στο δικό του σπίτι στην Αθήνα. Αν τον θαύμαζα μια φορά, αυτό πολλαπλασιάστηκε σε έναν χώρο γεμάτο βιβλία, ένα λιτό τραπεζάκι και όλη τη σοφία του κόσμου μέσα σε αυτά τα τόσο εκφραστικά μάτια.
Έτσι, βρεθήκαμε στην Αίγινα, για δεύτερη φορά στο τεράστιο κτήμα που έχει δημιουργήσει πρώτα για το παιδί του, τον Άλκη, και μετά για όλα τα παιδιά που δεν τα δέχονταν σε κάποια δομή. Στο κτήμα έχει δημιουργήσει έναν τεράστιο υπαίθριο κινηματογράφο και προσφέρει δωρεάν ταινίες και βραδιές πολιτισμό σε όλους τους Αιγινίτες.ενας χώρος φιλόξενος !! Και πάντα ο μεγάλος του γιος, ο Αλέξανδρος, ένα υπέροχο άτομο που τα συντονίζει όλα.
Και έτσι έφτασε η συνέντευξή μας. Από την πρώτη μας ματιά, είχαμε ένα όμορφο δέσιμο, και μου άνοιξε την καρδιά του. Αδυνατώ να το δω ως συνέντευξη.
Ο Κολλάτος μιλάει για πολλά θέματα στη συνέντευξη αυτή, περιλαμβανομένων της προσωπικής του ζωής, της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας και των πεποιθήσεών του. Αναφέρεται στην απώλεια του γιου του, τον αγώνα του για τον αυτισμό, την αυτοκτονία της γυναίκας του και την ενοχή που αισθάνεται γι’ αυτό, καθώς και στις δημιουργικές του δραστηριότητες στο θέατρο και τον κινηματογράφο.
Παρουσιάζει αισιοδοξία για τη δημιουργία και την προσπάθεια, αν και δεν πιστεύει σε θρησκευτικές πεποιθήσεις. Εκφράζει την αγάπη του για το θέατρο και τον κινηματογράφο, και τη σημασία που έχουν αυτά για τη ζωή του.
Ι.Λ. Καλησπέρα Κ. Δημήτρη. Είμαι η Ιωάννα Λαζάρου από την ελληνική εφημερίδα “Greek News Fl”.
Κολλάτος: Καλησπέρα Ιωάννα, σε ευχαριστώ πολύ. Είμαι ο Δημήτρης Κολλάτος.
Ι.Λ. Θα θέλατε να μου μιλήσετε ποιος είναι ο Κολλατος !!Να σας γνωρίσουν πέραν του Ατλαντικού
Κολλάτος: Είμαι σαν φωτιά που καίει συνεχώς. Τώρα ασχολούμαι με θέατρο, σκέφτομαι να ασχοληθώ και με κινηματογράφο, ενώ γράφω επίσης βιβλία. Κάνω πάρα πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Κάποτε ήμουν γνωστός σε όλες τις γαλλικές εφημερίδες, αλλά τώρα βρίσκομαι στην Ελλάδα. Έχω συνεργαστεί με πολλούς πολιτικούς, όπως οι Σαμαράς και Γιωργάκης. Ο Γιωργάκης Παπανδρέου ήταν βλάκας, κατά τη γνώμη μου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι ότι δεν γεννάει παιδιά. Πιστεύω ότι χάνουμε την πατρίδα μας επειδή δεν γίνονται παιδιά.
Ι.Λ. Άρα αν μπορούσατε με μία λέξη να περιγράψετε τον εαυτό σας, τι θα λέγατε;
Κολλάτος: Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχει σύνορα. Δεν έχω όρια, και αυτό είναι πολύ κουραστικό για εμένα, αλλά είναι επίσης ωραίο. Με ερεθίζει. Στο Παρίσι είχα τρεις δουλειές. Είχα δικό μου θέατρο, δική μου σχολή, και έκανα έργο με τον Philippe Pétain, για το οποίο με έγραψαν οι εφημερίδες. Ήταν επίσης εξώφυλλο εκείνη την περίοδο. Ο Πέταιν δεν πολέμησε καθόλου. Οι Γερμανοί μπήκαν μέσα στο Παρίσι. Οι Άγγλοι πούλησαν τους Γάλλους, δεν τους παρείχαν αεροπορική υποστήριξη. Τους είχαν υποσχεθεί ότι θα υποστήριζαν τα γαλλικά τανκς με αεροπλάνα, αλλά οι Γάλλοι δεν είχαν αεροπορία. Είμαι και Γάλλος, έχω σπίτι και στο Παρίσι. Το σπίτι είναι άδειο τώρα.
Ι Λ ..Έχετε παλέψει για την Θράκη το αποτέλεσμα πιο ήταν;
Κολλάτος: Πιστεύω ότι την Θράκη την πουλήσανε την δωσανε . Οι μουσουλμάνοι είναι πλειοψηφία, και δεν είναι μουσουλμάνοι, είναι Τούρκοι. Εδώ κοντεύουμε να χάσουμε το 70% της πατρίδας μας.
Ι.Λ. Μπορείτε να μας μιλήσετε για το γιο που χάσατε και τον αγώνα που κάνατε για τον αυτισμό;
Κολλάτος: Τον Άλκη τον αγαπούσα πολύ. Δεν μιλούσε καθόλου, αλλά εμένα με αγαπούσε. Υπάρχει μια φωτογραφία του όπου έχει το κεφάλι του στην αγκαλιά μου. Ήταν πολύ ωραίο παιδί και με αγαπούσε πολύ. Του έκαναν μια επέμβαση που εγώ δε θα του έκανα ποτέ. Όταν ήμουν μακριά, του έκαναν την επέμβαση και πέθανε. Έχω άλλα δύο παιδιά, τον Αλέξανδρο και τον Μάριο, και ένα εγγόνι. Θέλω κι ένα ακόμα παιδάκι.
Ι.Λ. Μπορείτε να μας διηγηθείτε τι έχετε κάνει για αυτήν την πρόκληση;
Κολλάτος: Κανείς δεν θέλει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του αυτισμού. Κανείς δεν κάνει τίποτα για τον αυτισμό. Εγώ τους παρακαλούσα και τους έλεγα τι να κάνουν, αλλά φοβούνταν τη δημοσιότητα. Είπα, όταν ο υπουργός είναι άνθρωπος που δεν έχει ικανότητες, τι μπορούμε να περιμένουμε; Αλλά στην πραγματικότητα, δεν ήθελαν να κάνουν τίποτα. Τώρα που έφυγε ο Άλκης, έχουν ηρεμήσει. Αλλά εγώ θέλω να κάνω κάτι. Μου λείπει ο Άλκης. Άλλοι φοβούνταν. Ένα παιδί που δεν μιλά
Ι.Λ. Μπορείτε να μας μιλήσετε για το Παρίσι και την αυτοκτονία της γυναίκας σας;
Κολλάτος: Δεν κατάλαβα ότι ήθελε να αυτοκτονήσει. Επειδή τσακωνόμασταν, της είχα ένα διαμέρισμα εδώ στο Κολωνάκι και έμενε στο διαμέρισμά της. Κι εγώ εδώ, αλλά βλεπόμασταν συχνά… την αγαπούσα και μου λείπει. Ήταν καλό κορίτσι και όμορφη. Πήδηξε με το κεφάλι κάτω, ήταν τρομακτικό. Είμαι υπεύθυνος ως ένα σημείο. Εγώ είμαι σκληρός άνθρωπος, καμιά φορά σπρώχνω στην απελπισία τους ανθρώπους. Τότε έπρεπε να καταλάβω ότι κινδυνεύει. Γιατί ενώ μέναμε μαζί, τσακωνόμασταν και αποφασίσαμε να μένει εκείνη στο σπίτι της κι εγώ εδώ. Και ερχόταν όποτε ήθελε. Δε γινόταν να χωρίσουμε. Εγώ δε θα χώριζα ποτέ, την αγαπούσα πολύ. Πήδηξε από την ταράτσα. Φταίω εγώ που την έφερα εγώ. Ήρθε στην Ελλάδα, σε ξένη χώρα, μακριά από τους δικούς της και έμεινε σ’ ένα σπίτι. Αυτή δεν έφταιγε να ‘ρθει εδώ πέρα. Δεν είχε σπίτι στην Αθήνα, είχε σπίτι στο Παρίσι. Έχω ενοχές, γιατί ήμουν βλάκας. Την αγαπούσα και μ’ αγαπούσε. Και εγώ όταν λέω αγάπη, θέλω η γυναίκα να με αγαπάει πολύ, πάρα πολύ. Να πεθαίνει για ‘μένα, αλλά όχι να αυτοκτονήσει. Ήταν ηθοποιός, πολύ καλή. Έπαιξε και στις Ελιές, στο Θάνατο του Αλέξανδρου και σε πολλές ταινίες. Ήταν όμορφη κοπέλα…
Ι.Λ. Το σπίτι στην Αθήνα αυτό το όμορφο διατηρητέο στο Κολωνάκι που με μάγεψε Παντού βιβλία.
Κολλάτος: Το Κολωνάκι είναι η μόνη περιοχή που αξίζει να μείνεις, γιατί έχει ασφάλεια, δεν κοιμάται ποτέ, έχει πάντα κόσμο. Και στο Παρίσι έχω ένα ωραίο σπίτι. Πάντα είχα ωραία σπίτια. Ο γιος μου, ο Αλέξανδρος, μένει στο Παρίσι.
Αυτό το σπίτι το αγόρασα όλο για να χωρέσω τα βιβλία μου, αφού έχω χιλιάδες. Σκέφτομαι να κατασκευάσω μια βιβλιοθήκη του κόσμου εδώ στην Αίγινα. Είμαι κάπου στα σχέδια. Εκτός από το θέατρο και τον κινηματογράφο, σχεδιάζω να εκδώσω ξανά το βιβλίο μου “Ελιές”.
Ι.Λ. Εγώ αυτό που θα ‘θελα να σας ρωτήσω, γιατί είναι προσωπική μου ανησυχία είναι το εξής: Με όλα αυτά που ‘χετε δει, όλα αυτά που ‘χετε ζήσει και αυτά που βλέπετε να συμβαίνουν στον κόσμο, παραμένετε/είστε αισιόδοξος ή απαισιόδοξος;
Κολλάτος: Συμβαίνουν πολλά στον κόσμο, αλλά δεν παραμένω ούτε αισιόδοξος ούτε απαισιόδοξος. Εγώ αγωνίζομαι σε ό,τι κάνω, και μέχρι στιγμής τα καταφέρνω.
Δεν ξέρω πότε μεγάλωσα τόσο πολύ. Και ξέρεις κάτι; Νιώθω νέος… Τον τελευταίο καιρό διαβάζω πολύ και μένω μέσα, αλλά γενικά μου αρέσει να βγαίνω έξω. Να κάνω θέατρο και κινηματογράφο. Τώρα θα τα κάνω και τα δύο μαζί, θα ανεβάσω μια τραγωδία. Όλες οι ταινίες μου είναι βραβευμένες και απαγορευμένες. Οι “Ελιές” απαγορεύτηκαν αμέσως μετά την προβολή, αφού τους δόθηκε βραβείο… Είναι αριστούργημα. Ήταν το πρώτο βραβείο στη Θεσσαλονίκη και το πρώτο έργο που απαγορεύτηκε. Σχεδόν όλες οι ταινίες μου είναι απαγορευμένες.
Ι.Λ. Τι κάνετε, πως διαχειρίζεστε τον χρόνο σας;
Κολλάτος: Τι κάνω; Διαβάζω και γράφω. Και κάνω και θέατρο. Χωρίς θέατρο και κινηματογράφο δεν μπορώ να ζήσω. Μόνος μου υποφέρω. Γιατί το γράψιμο είναι καλό, αλλά είσαι μόνος σου. Δεν έχεις παρέα. Όταν κάνεις θέατρο, έχεις και τους ηθοποιούς… Στο θέατρο, έχω τις κοπέλες μου. Πάντα έχω θέατρο με πολλές κοπέλες. Και αυτό είναι καλό, δεν είναι κακό. Για να αγαπήσεις μια γυναίκα, πρέπει να έχεις ψυχή.
Ι.Λ. Η συγγραφή μας συναρπαζει. Εσάς?
Κολλάτος: Κι εγώ γράφω όταν είμαι μόνος μου. Τώρα διαβάζω. Διαβάζω Αριστοτέλη, μου αρέσει πολύ. Διαβάζω και γαλλικά βιβλία. Μου αρέσει πολύ η ιστορία. Έχω γράψει πολύ θέατρο και έχω κάνει επιτυχίες εδώ και στο Παρίσι. Στο Παρίσι διαλέγουν ένα καλό έργο, με ποιότητα, και ένα εμπορικό. Τα συνδυάζουν και τα πουλάνε μαζί. Είναι έξυπνο αυτό. Παίρνουν ένα έργο από μικρό θέατρο, καλό όμως, και ένα μεγάλο εμπορικό. Τα βγάζουν μαζί σε προσιτή τιμή. Έχω το δικό μου θέατρο, το αγόρασα. Όταν έχω θέατρο, ζω στο θέατρο. Είχα το “Βρετάνια”, το “Λουζιτάνια” και άλλα. Είχα πολλά καλοκαιρινά, γιατί το καλοκαίρι έχει περισσότερο κόσμο και κάνει μεγαλύτερη επιτυχία.
Έχω χίλια βιβλία. Θέλω σε λίγο καιρό να φτάσω τους 20.000 τόμους. Και μετά θα πεθάνω. Γι’ αυτό με ενοχλεί ο θάνατος. Δε θέλω να φύγω, μου αρέσει η ζωή. Δεν πιστεύω στον Παράδεισο και στη μεταθάνατον ζωή. Πιστεύω ότι όλα τελειώσαν εδώ. Όταν μας βάλουν κάτω απ’ τη γη, τελειώσανε. Δε θέλω και να καώ…Γιατί να καώ; Σε μερικά χρόνια θα πάρω ένα κομμάτι απ’ το σώμα μου και θα γυρίσω ξανά. Θέλω να ξαναγυρίσω νέος. Τι ηλικία θέλω να γυρίσω; 30 χρονών. Αν και το πρώτο βραβείο το είχα πάρει 22 χρονών. Και το πρώτο βιβλίο το έβγαλα 16 ετών. Τα ‘Ποιήματα’, τα οποία ξαναβγάζω τώρα…αυτό το βιβλίο το είχε πληρώσει η μητέρα μου, βγήκε με δικιά μου έκδοση. Έχω πολύ καλή μάνα…Το θέατρο μου αρέσει. Τον κινηματογράφο τον κάνεις και σε ένα μήνα έχει τελειώσει. Το θέατρο το κάνεις όλο το χρόνο και είσαι συνέχεια εκεί. Κοιμόμασταν και ξυπνούσαμε στο θέατρο. Εγώ είχα ανεβάσει θέατρα σε εφοπλιστές, έκανα τα εισιτήρια όλων των άλλων θεάτρων…Το καλοκαιρινό θέατρο στην Αθήνα είναι πολύ ωραίο…Αυτό που με ενοχλεί είναι ότι είμαι μεγάλος και θα πεθάνω, ενώ εγώ θέλω να δουλέψω.
Ι.Λ. Πηγαίνει ο κόσμος τώρα στο θέατρο;
Κολλάτος: Πηγαίνει. Ο κόσμος πάντα πηγαίνει στο θέατρο και στον κινηματογράφο. Απλώς υπάρχουν μεγάλες στιγμές ακμής και παρακμής… Ξέρεις πώς ήταν το θέατρο στην Ελλάδα, ιδίως το καλοκαιρινό; Εγώ έκανα στο θέατρο που ήμουν τα εισιτήρια όλου του θεάτρου…
Ι.Λ. Σε τι πιστεύετε;
Κολλάτος: Εγώ δεν πιστεύω στο Θεό, οπότε αν υπάρχουν παράδεισος και κόλαση, θα μου βγάλουν την πίστη.
Σε τι πιστεύω; Σε κανέναν. Στον άνθρωπο. Αν υπάρχει Θεός, τότε τι θέλει από εμένα; Ούτε μου μίλησε καθόλου, ούτε του μιλάω εγώ. Ας έρθει ποτέ να μιλήσουμε. Τώρα δεν μιλάμε, οπότε δεν υπάρχει Θεός. Άλλοι λένε αυτό το “αχ Θεέ μου, αχ Παναγιά μου” από συνήθεια. Την Παναγία την κάναμε και αυτή Θεό. Ο Χριστός είναι συμπαθής, αλλά εντάξει. Διαβάζω την Κενή Διαθήκη: ηλίθιο βιβλίο. Προσπαθεί να δείξει τι; Ο χριστιανισμός τι καινούριο έχει να δείξει; Το δωδεκάθεο ήταν καλύτερο, είχε περισσότερους θεούς, ήταν οι δικοί μας θεοί…
Ι.Λ. Αναφέρατε πριν τη μαμά σας. Με τους γονείς σας ήσασταν δεμένοι;
-Κολλάτος: Πολύ με τη μητέρα μου. Ο πατέρας μου ήταν Αξιωματικός Υπολοχαγός και σκοτώθηκε παλικάρι (στη διάρκεια του πολέμου με τους Ιταλούς)…είχε πάρει Χρυσούν Αριστείο Ανδρείας. Παλικάρι ήταν…Ο παππούς μου και όλη η οικογένειά μου είχε πολεμήσει…Ο πατέρας μου ήταν πολύ μεγάλο παλικάρι. Και σκοτώθηκε βλακειωδώς, με ένα όπλο-τραυματίστηκε και πέθανε. Δεν τον γνώρισα ουσιαστικά, τον γνώρισα πολύ λίγο.
Ι.Λ. Ο κος Κολάτος είναι εδώ πέρα, ένας όμορφος άντρας, και τα παιδιά έχουν πάρει και από τον παππού και από τον μπαμπά.και έχει ήδη πατήσει τα 85. Αγαπάτε το γυναικείο Φύλλο αυτό μας δείχνει η πορεία σας στην ζωή
Κολλάτος: Εγώ αγαπάω τις γυναίκες και τολμάω να το λέω.
– Ι.Λ. Μου αρέσει αυτό που λέτε γιατί πολλοί δεν τολμούν. δεν τολμουν να αγαπήσουν να νιώσουν το παθος και ας χασουν
Κολλάτος: Με ρωτούν επειδή μου αρέσουν οι γυναίκες «σε αυτή την ηλικία κύριε Κολάτε»;
Ι.Λ. Και εσεις να τους απαντάτε ναι τολμώ σε αυτή την ηλικία να ερωτεύομαι . Πείτε μας για τις δύο φορές που κατεβήκατε στις εκλογές.
Κολλάτος: Την πρώτη φορά που κατέβηκα στις εκλογές σε όλη την Ελλάδα, πήγα πολύ καλά. Ήταν η έκπληξη. Και είχε πει ο Έβερτ ότι «ούτε εγώ δεν πήρα τόσες ψήφους». Μετά όμως με πολέμησαν. Πάντα έπαιρνα ψήφους, αλλά δεν έπαιρνα αυτό που πήρα την πρώτη φορά.
Στην παρέα μας βρίσκετε ο κ καθηγητής κ Σταμάτης Γεωργούλης να μας πείτε δυο λογία για τον κ Κολλάτο
Σταμάτης Γεωργούλης: Τον Δημήτρη τον γνώρισα σαν ενεργό πολιτικό παράγοντα, ο οποίος έχει αφήσει ένα βαθύ αποτύπωμα στην ελληνική πολιτιστική, αλλά και πολιτική κοινωνία, έχει κάνει τολμήματα και άλματα που ελάχιστοι στην δική του γενιά τόλμησαν. Τον γνώρισα τα τελευταία 10-15 χρόνια και η σχέση μας έχει παραμείνει όχι μόνο φιλική αλλά και ως νομική σχέση, γιατί μου εμπιστεύθηκε αρκετά θέματα της νομικής διαδικασίας που αντιμετώπιζε, με τον αείμνηστο …. Και είχαν μια πολύ καλή εξέλιξη. Θα ήθελα μόνο να τονίσω ότι η ελληνική πολιτεία δεν προσέχει καθόλου αυτά τα παιδιά, και δώσαμε μια πραγματικά μεγάλη μάχη για να μην κλείσει η στέγη γιατί φιλοξενούσε τότε έναν μεγάλο αριθμό παιδιών. Τελικά έκλεισε, αλλά δεν έκλεισε εξ αιτίας υμών, γιατί εμείς προσπαθήσαμε και μέχρι τελευταία στιγμή την κρατήσαμε ανοιχτή. Μέχρι που έφυγε από την ζωή ο Άλκης, τρία χρόνια που έφυγε, η στέγη παρέμενε το σήμα κατατεθέν του αγώνα του Δημήτρη. Παρέμενε ανοιχτή. Δώσαμε μια μεγάλη μάχη και τότε ξεκίνησε μια συνεννόηση, του δήλωσα ότι θα παραιτηθώ από συνήγορός του, ο Δημήτρης μάλιστα χρησιμοποίησε νοήματα της Γαλλικής Επανάστασης με αποτέλεσμα να θεωρήσει η έδρα του δικαστηρίου ότι σε περίπτωση που παραιτούμουν εγώ την τελευταία στιγμή δεν λειτουργούσε καλά το κράτος δικαίου και να το αναστείλει προσωρινά. Βέβαια αυτό που κερδίσαμε ήταν μια μεγάλη μάχη και το οφείλουμε και στον Δημήτρη.
Ι.Λ. Ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σας λόγια και για την ευκαιρία που μας δίνετε να μιλήσουμε για τον κ. Κολλάτο. Ο κ. Κολλάτος είναι ένας αξιόλογος καλλιτέχνης και δημιουργός με μεγάλη αφοσίωση στην τέχνη του. Με την επιδεξιότητά του στο γράψιμο, την ενθουσίαση του για το θέατρο και τον κινηματογράφο, καθώς και την αφοσίωσή του στο έργο του, έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό και την εκτίμηση του κοινού. Οι πολυάριθμες του επιτυχίες στον χώρο του θεάτρου και του κινηματογράφου μαρτυρούν την ταλαντούχα φύση του και την αφοσίωσή του στην τέχνη. Είναι πραγματικά ένα πρόσωπο που αξίζει να γνωρίζει κανείς και να εκτιμά το έργο του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους βοήθησαν σε αυτήν τη συνέντευξη, ώστε οι ομογενείς μέσω της εφημερίδας ΜΑΣ να μπορέσουν να γνωρίσουν για μια ακόμα φορά τον Δημήτρη Κολλάτο. Ευχαριστώ τον καθηγητή Σταμάτη Γεωργούλη, την κα Μαρίνα Κορέλη , τον Αλέξανδρο Κολλάτο για την όμορφη φιλοξενία τους, καθώς και τη δεσποινίδα Αρετή Γρηγοριάδη για την αμέριστη βοήθειά της.” και ιδιαίτερα τον αγαπημένο κ Δημητρη Κολλατο

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This