EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Συνειρμοί από την Μεσόγειο

Συνειρμοί από την Μεσόγειο

19 Jun, 2023

Ποτέ δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοούσε η θεία Αγάπη όταν έλεγε στα γλυκά, πλην δυσνόητα για την παιδική ηλικία μου νανουρίσματά της, ότι  εκεί στον 38ο μεσημβρινό, μέσα σ ένα  βαθυμπλε υδάτινο τσαρούχι στο από την δική μας πλευρά κέντρο του γήινου κόσμου, που το περίγραμμά του φέρνει αρώματα από τις εκατέρωθεν ηπείρους, εκεί που δεν υπάρχουν ρήγματα, πάρα μόνο ο αμέτρητος μαύρος βυθός, ένας από τους εκάστοτε θυμωμένους πολεμοχαρείς θεούς– που ποτέ δε θυμόταν τ όνομά του –,  βύθισε την Ατλαντίδα, βούλιαξε πλεούμενα, χώρεσε του κόσμου τους πολέμους και τους στεναγμούς, χώρεσε του κόσμου τις σπαραχτικές κραυγές –εκείνες που έφυγαν κυνηγημένες, απεμπολώντας τη γη των προγόνων τους, για ν’ αρμενίσουν και  ν’ αναπνεύσουν το οξυγόνο το θαλασσινό, το ελεύθερο–, εκεί, στα βαθύτερα – εκείνα τα ανήλια και παγωμένα– περάσματα που σμίγουν οι θάλασσες και οι ωκεανοί της γης, εκεί  χτίζονται οι πύλες του παραδείσου για εκείνους που δεν προλαβαίνουν ν’ αμαρτήσουν περισσότερο ή λιγότερο!

Μέσα σ’ ένα τσαρούχι με μύτη σουβλερή και τακούνι, αλλόκοτα φορεμένο, μουσκεμένο,  που στις αιχμές του πονάει περισσότερο κι αιμορραγεί…

«Φταίει το σημείο παιδί μου, που βρίσκεται στο κέντρο του κόσμου μας– που είναι πολυσύχναστο!»

 

 

photo Renan_Brun / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This