ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

February 4, 2023

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Συνεργασία Ελλάδας - ΗΠΑ

Συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ για τον πολιτισμό

13 Nov, 2022

Η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπεύθυνη για θέματα παιδείας και πολιτισμού, Λη Σάτερφιλντ, και τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζωρτζ Τσούνις.

Η σταθερότητα και οι καλές συνθήκες στις μεταξύ σχέσεις, είναι κάτι που τόνισαν και οι δύο υπουργοί, κατά την διάρκεια της συζήτησής τους για τα αποτελέσματα του Cultural Heritage School, για θέματα επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης στην πολιτιστική κληρονομιά και την προστασία της από την παράνομη διακίνηση αρχαιοτήτων και έργων τέχνης.

Πρόθεση και των δύο πλευρών είναι η συνδιοργάνωση αντίστοιχων εργαστηρίων και σε άλλες περιοχές, και μάλιστα με την συμμετοχή γειτονικών χωρών. Επίσης η διοργάνωση εκπαιδευτικών σεμιναρίων για τελωνειακούς υπαλλήλους, ώστε να μπορούν να διαχειριστούν ζητήματα παράνομης διακίνησης έργων τέχνης.

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, για την επιβολή περιορισμών σε κατηγορίες αρχαιολογικού και εθνολογικού υλικού της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Επίσης, συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας στον τομέα των εκθέσεων, καθώς ήδη σχεδιάζονται δύο εκθέσεις με θέμα την Δημοκρατία για το 2023. Το Υπουργείο από πλευράς του προετοιμάζει έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων που  θα περιοδεύσει σε πόλεις των ΗΠΑ, ενώ το Μουσείο της Ακρόπολης θα πραγματοποιήσει έκθεση με έργα σύγχρονων Αμερικανών καλλιτεχνών, ακολουθώντας το πρόγραμμα Art in Embassies, υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού. Έκθεση που επίσης σχεδιάζεται θα έχει ως θέμα της τον βυζαντινό πολιτισμό.

 

photo https://reporter.gr 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This