ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ελληνογαλλική συμφωνία,ΣΥΡΙΖΑ

Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελληνογαλλική συμφωνία πρωτοσέλιδο στα σημερινά τουρκικά δημοσιεύματα.

8 Oct, 2021

Η άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει την Ελληνογαλλική συμφωνία μαζί με τις δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στη βουλή σχολιάζονται έντονα στα τουρκικά δημοσιεύματα.

 

Τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Hurriyet, «Πυρηνική απειλή της Αθήνας κατά της Τουρκίας. Μαθήματα από τον Τσίπρα προς την κυβέρνηση» και υποστηρίζει πως στη χθεσινή του ομιλία ο Έλληνας πρωθυπουργός «παραδέχθηκε ότι η συμμαχία με το Παρίσι είναι εναντίον της Τουρκίας».

Στη συνέχεια προβάλει αρκετά την άρνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, να ψηφίσει υπέρ της ελληνογαλλικής συμφωνίας, ζητώντας από την κυβέρνηση να εγκαταλείψει «τον αγώνα εξοπλισμών με την Τουρκία» και πως: «Ο Μητσοτάκης αγοράζει αεροπλάνα και φρεγάτες όπως αγοράζει γραβάτες».

Η εφημερίδα Αkit σχολιάζει, «Ο Τσίπρας εξερράγη από την απόφαση της χώρας του κατά της Τουρκίας: “Όταν αναλάβουμε την εξουσία θα την καταργήσουμε”».

«Ο Τσίπρας υποστήριξε πως η συμφωνία θα επιφέρει ην αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Σαχέλ, όπου έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες Γάλλοι στρατιώτες» σημειώνει το δημοσίευμα.

Η Aksam σχολίασε τη δήλωση του κ. Τσίπρα πως το ΑΕΠ της Τουρκίας είναι 4 φορές μεγαλύτερο από αυτό της Ελλάδας και πως οι γείτονες παράγουν το 75% των δικών τους αμυντικών αναγκών, ενώ η χώρα μας αγοράζει τα πάντα από το εξωτερικό.

«”Τι συγκρίνετε;” τον ρώτησε. Μάθημα στον Μητσοτάκη από Τσίπρα περί Τουρκίας».

Δημοσίευμα της εφημερίδας Star με τίτλο «Ο Μητσοτάκης το αρνήθηκε, αλλά ο Τσίπρας τον χτύπησε ανελέητα: “Σέρνετε την Ελλάδα σε απερίσκεπτους ανταγωνισμούς”», σχολιάζει «Ο Αλέξης Τσίπρας, πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας και νυν ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση πως προχώρησε σε συμφωνίες αγορά όπλων με τη Γαλλία αντί να διαπραγματευτεί με την Τουρκία».

photo protothema.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This