ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 18, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Εθνικής Ασφάλειας

Σχολή Εθνικής Ασφάλειας: Ομιλία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά

10 Dec, 2021

Χθες, Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας όπου πραγματοποίησε ομιλία στους σπουδαστές της 25ης εκπαιδευτικής σειράς, με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από την ένταξη της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τον υποδέχτηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό και η Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Ταξίαρχος Σοφία Λαμπροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Αντιπρόεδρος, αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της Ελλάδας, στη σημασία της ένταξής της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στη σπουδαιότητα της γεωστρατηγικής της θέσης και την κατοχύρωση των συνόρων της, καθώς και στην συμμετοχή της στην αντιμετώπιση της πανδημίας στο πλαίσιο της ενωμένης Ευρώπης.

Υπογράμμισε τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του “rescEU”, στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στην Ελλάδα, ενώ επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη Στρατηγική Αυτονομία της Ελλάδας ως στοιχείο ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη στρατηγική ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ταυτόχρονη ανάπτυξη προγραμμάτων-δράσεων για την πρόληψη απειλών και επιθέσεων, την καταπολέμηση της ριζοσπαστικοποίησης και του βίαιου εξτρεμισμού, αλλά και στην προστασία των συμπολιτών μας και των υποδομών, ιδίως στους δημόσιους χώρους, καθώς επίσης και στο σχέδιο δράσης «Στρατηγική Πυξίδα» και στα μέτρα για την ενίσχυση της διασυνοριακής αστυνομικής συνεργασίας.

Επίσης, τόνισε τη σημασία της κοινωνικής συνοχής ως θεμελιώδη πυλώνα για ίσα δικαιώματα και ίδιες ευκαιρίες, ανεξάρτητα από την καταγωγή και την προέλευση των πολιτών.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην Εξωτερική Ασφάλεια-Πολιτική της χώρας μας και στην προκείμενη αναθεώρηση του κώδικα συνόρων «Schengen», ώστε να υπάρξει εκσυγχρονισμός των δράσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εξωτερικά και εσωτερικά σύνορα αυτής.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Αντιπρόεδρος, ανέφερε: «…Βλέπω το υψηλό αίσθημα ευθύνης των λειτουργών της εσωτερικής ασφάλειας της χώρας και ως Έλληνας νιώθω υπερήφανος και ως Ευρωπαίος πιο ασφαλής».

Την ομιλία παρακολούθησαν, επίσης, ο Αναπληρωτής επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Γιώργος Μοσχόβης, ο Διοικητής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Δασκαλάκης, ο Υποδιοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Δημητρίου και ο Υποδιοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας, Αστυνομικός Διευθυντής Γεώργιος Γκρίζης.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας, ο κ. Αντιπρόεδρος έδωσε απαντήσεις – διευκρινίσεις σε ερωτήματα των σπουδαστών της Σχολής.

Επισημαίνεται ότι, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της 25ης εκπαιδευτικής σειράς, διάρκειας 7 μηνών, παρακολουθούν 27 σπουδαστές, εκ των οποίων, 19 από την Ελληνική Αστυνομία, ένας από την Αστυνομία της Κύπρου, δύο από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, δύο από το Πυροσβεστικό Σώμα, ένας από το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και δύο Πολιτικοί Υπάλληλοι από Υπουργεία και Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Αστυνομικής Ακαδημίας είναι διακλαδικού χαρακτήρα παρέχοντας μεταπτυχιακές σπουδές σε θέματα που αφορούν στις Διακρατικές και Διεθνείς Σχέσεις, τους Διεθνείς Οργανισμούς, το Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο, την Κρατική Ασφάλεια, την εφαρμογή της Διοικητικής Επιστήμης και Πρακτικής στη Δημόσια Διοίκηση, τη Δημόσια Ασφάλεια και τη Διαχείριση Κρίσεων, την Πολιτική και Διπλωματική Ιστορία.

Στους σπουδαστές που θα αποφοιτήσουν ευδόκιμα από τη Σχολή, θα απονεμηθεί Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στις σπουδές της Στρατηγικής και Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας.

Photo: www.astynomia.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Δευτέρας μετά από μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή, προκαλώντας πολλούς ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα.

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού, κ.α.), από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Αιώνες και ατέλειωτα της γης τα παρακάλια

στην άκρη της παλιάς ευχής κρεμιέσαι και λυγάς,

με ένα πικρό χαμόγελο στης πλάνης τα ακρογιάλια

και από της μάνας την ευχή βαθιά μοιρολογάς.