ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
υποχρεωτικό εμβολιασμό

«Σύγκρουση» Μπάιντεν με κυβερνήτη του Τέξας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά του COVID-19

14 Oct, 2021

Οι Ρεπουμπλικάνοι αντέδρασαν έντονα στην αναγγελία της προεδρίας τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, επειδή πιστεύουν πως η απόφαση αυτή παραβιάζει τις ατομικές τους ελευθερίες.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου υπενθύμισε πως η ομοσπονδιακή νομοθεσία «υπερισχύει» αυτής που θεσπίζει κάθε πολιτεία. Η υπενθύμιση αυτή έγινε μετά την απόφαση του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη του Τέξας να εναντιωθεί στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της COVID-19 που αποφάσισε ο Τζο Μπάιντεν.

Σε ερώτηση για την πρωτοβουλία του κυβερνήτη Γκρεγκ Άμποτ, η Τζεν Ψάκι απάντησε πως «Η ομοσπονδιακή νομοθεσία υπερισχύει της νομοθεσίας των πολιτειών».

Η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμη τους κανόνες του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους εργαζομένους των ιδιωτικών επιχειρήσεων με πάνω από εκατό υπαλλήλους, τις οποίες αφορά το μέτρο.

Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα η εκπρόσωπος δήλωσε, «Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα ιστορικό προηγούμενο και θέλουμε να το κάνουμε σωστά».

Η εταιρεία American Airlines, η οποία έχει έδρα το Τέξας, δήλωσε ότι θα τηρήσει a priori την ομοσπονδιακή νομοθεσία.

«Βρισκόμαστε στη διαδικασία εξέτασης του εκτελεστικού διατάγματος που εξέδωσε ο κυβερνήτης Άμποτ, όμως θεωρούμε ότι η ομοσπονδιακή εντολή για τα εμβόλια υπερισχύει όλων των νόμων των πολιτειών, άρα δεν αλλάζει τίποτε», εξήγησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας με μήνυμά του στο Γαλλικό Πρακτορείο

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This