EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Εστίαση

Ξανά η Τέχνη και η Εστίαση θα αναβιώσει την τραγωδία της

31 Dec, 2021

Όσο βλέπουν το παιχνίδι τους να χάνεται, τόσο περισσότερο αφηνιάζουν. Και ως… υποδειγματικοί δικτάτορες, εξαγγέλλουν νόμους κι αποφάσεις. Με τις ίδιες πάντα προφάσεις. Την εξάπλωση της γρίπης. Που παρά τα δυο χρόνια που περάσανε, αυτή μπόι δεν πήρε.

Κόλλησε ηλικιακά εκεί που την βάφτισαν. covid19 την είπαν. Κι έτσι παρέμεινε. Δεν πήγε 21 παρά την διετία που πέρασε. Θα μου πείτε. Εδώ καράβια χάνονται κι εσύ έχεις κέφι για χιούμορ; Έτσι κι αλλιώς καράβια ποτέ δεν είχα. Ένα μόνο πλαστικό υπάρχει, με μπαταρία, που είχε μικρός ο γιός μου. Και ξέμεινε για ενθύμιο. Καράβια λοιπόν, μπορεί να μην χάνονται. Χάνονται όμως οι επιχειρηματίες της εστίασης, που είναι σε απόγνωση. Με τα νέα μέτρα που εξήγγειλε, το κυβερνητικό πιόνι, στην σκακιέρα αφανισμού της χώρας. Τα μέτρα που με σοφιστικέ ύφος μας είπε ο χαριτωμένος κατά τα άλλα, Θανασάκης ο απρόκοπος..

Όχι λάθος αυτό είναι τίτλος Ελληνικής ταινίας. Ο Θανασάκης Πλεύρης. Πως από τις 3 του Γενάρη περνάμε πάλι από τον τροχό του μαρτυρίου. Αυτόν που ακονίζει τα νεύρα μας. Μας έρχεται και πάλι αποκλεισμός. Παρά τις πρωθυπουργικές διαβεβαιώσεις του αντιθέτου. Ποιος έχασε την αλήθεια του για να την βρει αυτός. Μέτρα λοιπόν, λόγω ανόδου των κρουσμάτων, όπως είπε. Μα υπουργέ μου…

Φίλε Θάνο, από τα παλιά. Το μόνο επικίνδυνο κρούσμα της χώρας είναι η παρουσία σας. Η παρουσία όλων σας σε αυτήν. Και των 300 μέσα στον ναό της αρπαχτής. Λοιπόν.. Λουκέτο, σχετικό, στην εστίαση. Για μια φορά ακόμα. Που θα σταματάει πλέον στις 24.00 Τα μεσάνυχτα δηλαδή. Καλά το πάτε. Το σχέδιο υποταγής καλά μελετημένο. Θρησκεία, παιδεία, ψυχαγωγία, κοινωνικές επαφές.. Όλα στο περιθώριο.

Ώστε να αποκάμει ψυχικά ο άνθρωπος. Με το όνειρο πως τουλάχιστο γλύτωσε από τον covid Όνειρο που με τόση μαστοριά του περνάτε. Μέσω των καναλιών σας.. Όνειρο απατηλό που λέει και το τραγούδι.. Έως τα μεσάνυχτα λοιπόν. Μετά σχολάτε. Δεν θα υπάρχουν πουθενά όρθιοι. Ούτε στις τουαλέτες. Θα κατουράτε άπαντες καθιστοί. Και στα τραπέζια θα κάθονται μέχρι 6 άτομα. Με την υποχρεωτική χρήση μάσκας. FF P2 \KN 95 Η εναλλακτικά διπλή χειρουργική μάσκα Κι όχι μόνο στα κέντρα. Μα και στα Σούπερ Μάρκετ, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παντού.

Η υποδούλωση σε όλη της την διάσταση. Το Απαρχάϊντ δοξάζεται ξανά. Και στην χειρότερη πια μορφή του. Οι απανταχού δικτάτορες σε έναν πλήρη συντονισμό. Για την όσο το δυνατό, πιο ουσιαστική αιχμαλωσία της κοινωνίας. Με τον απόλυτο εξευτελισμό της. Από τους δήθεν. Που αναγάγουν την ”πανδημία” σε ένα δήθεν, Με νόμους κι αποφάσεις δήθεν. Που προβάλλονται μέσω ειδήσεων δήθεν..

Η μόνη όμως, που δεν συνοδεύεται από το δήθεν, είναι η υποταγή των ανθρώπων από μια παρέα διεστραμμένων και παρανοϊκών. Που εμείς οι απλοί πολίτες, σε όλο τον κόσμο, τους αφήσαμε να γιγαντωθούν στηρίζοντας αφελώς τις πολυεθνικές τους. Με το φτωχό και ταπεινό μας βαλάντιο. Που το μετέτρεψαν σε όπλο εξόντωσής μας. Πραγματικά σκέπτομαι τον καλλιτεχνικό κόσμο. Που θα εξακολουθήσει να ασκείται στην πείνα. Και τους επιχειρηματίες της άμοιρης εστίασης. Που και αυτοί είναι σε απόγνωση.

 

Σκέφτομαι όμως και τους φίλους, που παρασύρθηκαν από τα κανάλια και τους Ευαγγελάτους. Και σύρθηκαν στα Εμβολιαστικά Κέντρα, με το μανίκι τους σηκωμένο. Πιστεύοντας πως έτσι σώθηκαν από την δίνη του ”ιού” Τους σκέφτομαι γιατί είναι αυτοί που έφαγαν την μεγαλύτερη κοροϊδία Τους είπαν: ”Πάρε το όπλο σου, απέναντι στη νόσο, με το εμβόλιο. Και δημιούργησε την ανοσία σου. Με την προστασία, με την ασπίδα που θα σου δώσει το εμβόλιο.” Και να που τους είπαν ψέματα. Αφού τους πετάνε κι αυτούς στον σωρό των υπολοίπων. Στον λάκκο με τους…”λεπρούς” Εμάς δηλαδή. Μάσκα διπλή ΟΛΟΙ… Και οι μεν και οι δε. Τα μέτρα ισχύουν για όλους Και τους μεν και τους δε. ”-Κι αν αρρωστήσεις τους είπαν, θα την περάσεις ελαφριά..” Και οι ΜΕΘ είναι γεμάτες από αυτούς. Άρα προς τι το τρύπημα; Και το παν-ύποπτο σκεύασμα που εισχώρησε μέσα στον οργανισμό;

Στις 12.00 λοιπόν… Κι όσοι φάγατε, φάγατε. Όσοι δεν προλάβατε, πακέτο. Να το φάτε στην πυλωτή της πολυκατοικίας σας. Με διπλή μάσκα παρακαλώ. Έτσι όμως έπρεπε να γίνει. Έχετε όλη την ημέρα ”ελεύθερη”. Και όλο το απόγευμα. Στις 12.00 το βράδυ που ξυπνάει και βγαίνει σεργιάνι ο κορωνοϊός σας ήρθε να βγείτε και σεις; Από αυτές τις κακές συναντήσεις, σας προφυλάσσει η κυβέρνηση. Κι αντί να της πούμε ευχαριστώ διαμαρτυρόμαστε κι από πάνω; Ε όχι δα. Πολύ δεν πάει;

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Περιπλάνηση

Περιπλάνηση

Γνώριμα μέρη στα ιερά μας σαν ένα δίχτυ, πλαγιές γερμένες  πλατάνια μόνα μες τις ελιές, όνειρα...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This