ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ταξιδέψτε διαβάζοντας…Πετάξτε μακριά

19 Aug, 2021

«Όσο υπάρχουν στον κόσμο, παιδιά, ζώα και λουλούδια, μη φοβάστε, όλα θα πάνε καλά» είπε ο Νίκος Καζαντζάκης. Ας προσθέσουμε και τα βιβλία στα απαραίτητα για να αισιοδοξούμε στη ζωή!!!

Γιατί πέρα από τα ταξίδια σε πραγματικό χρόνο και χώρο υπάρχουν και τα άλλα, τα ονειρικά, αυτά που δεν γνωρίζουν σύνορα, αυτά που η σχεδία μας μπορεί να είναι πλωτή αλλά και αέρινη, πουπουλένια ή άλλου υλικού και μας μεταφέρουν εκεί που προφανώς δεν θα μπορούσαμε να φτάσουμε ποτέ για πολλούς και διάφορους λόγους.

Τώρα αυτά τα ταξίδια είναι η μόνη μας διαφυγή, είναι η απόδρασή μας «εγκλωβισμένοι» στο σπίτι μας με μύριες προφυλάξεις, φόβους και ερωτηματικά. Δεν γνωρίζει εγκλωβισμό ο άνθρωπος που ονειρεύεται, ο άνθρωπος που γράφει, ο άνθρωπος που διαβάζει. Αυτός μπορεί να ανοίξει τα φτερά του, να πάει πολύ μακριά, να ατενίσει κόσμους που ορίζει η δημιουργικότητα και η φαντασία του, να βιώσει περιπέτειες, να περιηγηθεί στον υπαρκτό κόσμο, αλλά και σε έναν κόσμο που μπορεί να φτιάξει με τα χέρια του, μάλλον με το μυαλό του.

Ανοίγει απλά ένα παράθυρο και φεύγει. Αιωρείται στο κενό, ένα κενό, καθόλου αδιάφορο, ένα κενό πολύχρωμο, ζωηρό, ενδιαφέρον, γοητευτικό…

Συναντά παράξενους ανθρώπους που συνομιλούν σε άπταιστα ανθρώπινη γλώσσα με τους κανονικούς, αντιμετωπίζει καταστάσεις που στην πραγματική ζωή δεν φανταζόταν ότι θα αντιμετωπίσει ποτέ ή στην πραγματική ζωή δεν θα τολμούσε να αντιμετωπίσει, Ζι πολλές ζωές πολλών ανθρώπων, βιώνει το όνειρο και την πραγματικότητα.

Διαβάζοντας θα ταξιδέψουμε τώρα, στα δύσκολα. Δεν θα μείνουμε καθηλωμένοι, δεν θα μείνουμε απομονωμένοι, θα ετοιμάσουμε τις αποσκευές, θα σχεδιάσουμε μια φυγή, θα ανοίξουμε τα φτερά μας, θα αποζημιωθούμε και με το παραπάνω ξεφυλλίζοντας τις σελίδες καλών βιβλίων, αλλά και μετά, όταν αυτά θα τελειώσουν, θα κλείσουμε τα μάτια με απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά ότι σ’ αυτά τα χωρίς όρια ταξιδέματά μας δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε την υγεία μας.

Έτσι θα σαλπάρουμε με μπούσουλα τη θέληση και πυξίδα την καρδιά μας για αυτά τα μέρη που θα πατήσουμε για πρώτη φορά με αφόρμηση τις αναγνώσεις μας. Σ’ αυτή μας την περιπλάνηση κανείς ιός δεν πρόκειται να μας βλάψει. Δεν χρειάζεται να φοράμε μάσκες. Αντίθετα, θα βλέπουμε, θα οσμιζόμαστε, θα ακούμε, θα γευόμαστε και θα αγγίζουμε ελεύθερα τον κόσμο γύρω μας γεμίζοντας τον σάκο των εμπειριών μας με λογής-λογής καλούδια που δεν χάνονται ποτέ ούτε κι όταν κάποια επιστρέψουμε στην πολυθρόνα ή στον καναπέ μας.

Μπορεί και να αργήσαμε… Δεν είναι καιρός για λόγια… Πολλοί κόσμοι περιμένουν να τους εξερευνήσουμε… Ας καλοταξιδέψουμε…

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.