EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ιησού

Τα άγνωστα… χρόνια του Ιησού

24 Apr, 2022

Πολλά έχουν γραφτεί και πολλά έχουν ειπωθεί για τα χρόνια του Ιησού, τα οποία δεν αναφέρει η Καινή Διαθήκη. Από την ηλικία των 12 ετών, που τον αφήνουμε να εισέρχεται στον Ναό, μέχρι την ηλικία των τριάντα ετών, κανείς δεν γνωρίζει πού βρισκόταν, πολλοί όμως υποψιάζονται πολλά.

Ο απόστολος Λουκάς αναφέρει στο δικό του Ευαγγέλιο ότι μετά την επίσκεψη του Ιησού στον Ναό, “κατέβηκε από τα Ιεροσόλυμα εις την Ναζαρέτ και υπήκουεν εις αυτούς κατά πάντα. Και η μητέρα του διατηρούσε όλ ατα λόγια και τα συμβάντα αυτά εις την καρδίαν της και εις την μνήμην της. Και ο Ιησούς προόδευε συνεχώς κατά την σοφίαν και κατά την αύξησιν του σώματος και κατά την χάριν, που ελάμβανε ολονέν και πλουσιοτέραν από τον Θεόν και κατά την εκτίμησιν και τον θαυμασμόν, που απελάμβανε εκ μέρους των ανθρώπων δια τα πολλά και θεία χαρίσματά του». (Λουκ 2.52). 

Όπως φαίνεται από τα ευαγγέλια του Μάρκου και του Ματθαίου, όταν ο Ιησούς ξεκινά να κηρύττει όλοι αναρωτιόνταν: «Δεν είναι αυτός ο ξυλουργός, το παιδί της Μαρίας, ο αδελφός δε του Ιακώβου και του Ιωσή και του Ιούδα και του Σιμωνος; Και αι αδελφαί του δεν είναι εδώ μαζί μας;» – «Δεν είναι αυτός το παιδί του μαραγκού; Και δεν ονομάζεται η μητέρα του Μαριάμ και οι αδελφοί του Ιάκωβος και Ιωσής και Σίμων και Ιούδας;». Επομένως, είναι μια έμμεση αναφορά του ότι ο Ιησούς βρισκόταν σε αυτές τις περιοχές, και ασχολιόταν με συγκεκριμένα πράγματα.  

Εδώ αρχίζει να λειτουργεί το ανικανοποίητο του ανθρώπινου νου και της ανθρώπινης περιέργειας: “Και αν δεν είναι έτσι”; Και εδώ κάνουν την εμφάνισή τους τα Απόκρυφα Ευαγγέλια, αλλά και εικασίες, όπως το ότι ο Ιησούς ταξίδεψε στην Αγγλία, ή ότι έμεινε σε μοναστήρι του Νεπάλ…

Στο Λαντάκ σε ένα βουδδιστικό μοναστήρι έχει βρεθεί το κείμενο “Η Ζωή του Ισσά, του καλύτερου από τους Γιους των Ανθρώπων”, και υπάρχει η εικασία ότι ο Ισσά είναι ο Ιησούς. Αυτή την εικασία την δημοσίευσε σε κείμενό του ένας Ρώσος δημοσιογράφος, ο Νικολάϊ Νότοβιτς. Με βάση την έρευνά του, ο Νικολάϊ Νότοβιτς αναφέρει ότι στα 13 του χρόνια του Ιησούς έφυγε από την Ιερουσαλήμ για να ταξιδέψει στο Πακιστάν, για να γνωρίσει τον Θεό Πατέρα του μέσω του δρόμου του βουδδισμού. Εκεί έζησε έξι χρόνια με βραχμάνους, μετά πέρασε στο Θιβέτ και ξαναγύρισε στην Ιερουσαλήμ σε ηλικία 29 ετών. Δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε το σημαντικότερη στοιχείο αυτής της εικασίας που δημοσίευσε ο Νικολάϊ Νότοβιτς: υπάρχουν αναφορές ότι ο ίδιος ο Νότοβιτς είχε παραδεχτεί πως είχε επινοήσει όλη αυτή την ιστορία.

Μια αναφορά του 1992 από τον συγγραφέα Αμχενταναντά έρχεται να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση, δηλώνοντας ότι βρέθηκε ένα κείμενο στο Θιβέτ, σε ένα μοναστήρι, το οποίο έκανε αναφορά στα χαμένα χρόνια του Ιησού. Το πιο σημαντικό στοιχείο εδώ ήταν το εξής: αυτό το στοιχείο δεν βρέθηκε ποτέ.

Η επόμενη αναφορά έρχεται από τον κο Ντόουλινγκ, ο οποίες έγραψε το Υδροχοϊκό Ευαγγέλιο το οποίο του δόθηκε μέσω εμπνεύσεως, και στο οποίο αναφέρεται ότι ο Ιησούς ταξίδεψε στο Θιβέτ, στην Περσία, στην Ασσυρία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα.  Εδώ, ας μείνουμε στο σημαντικό στοιχείο “μέσω εμπνεύσεως“, και στο γεγονός ότι τίποτα από όλα αυτά δεν έχει αποδειχτεί έως σήμερα.

Τα Απόκρυφα Ευαγγέλια αναφέρουν ότι βάσει νόμου, αλλά και με βάση τα όσα είναι γνωστά, ο Ιησούς ήταν μάλλον παντρεμένος με την Μαρία Μαγδαληνή. Εδώ, το σημαντικό στοιχείο μας έρχεται από την Εκκλησία: απλά, δεν το παραδέχεται, γιατί για κάποιον λόγο θα πρέπει να φανταζόμαστε τον Ιησού ως παρθένο. Απλά.

 Εν πάση περιπτώσει, αν θα πρέπει να δώσουμε ένα συμπέρασμα στην όλη ιστορία, είναι ότι θα πιρέπει να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε την ζωή του Ιησού σαν αστυνομικό μυθιστόρημα, παίζοντας τον ρόλο του ντετέκτιβ. Είναι όντως εμφανές το γεγονός ότι “λείπουν” αυτά τα χρόνια από την Καινή Διαθήκη, γιατί αν δεν έλειπαν, τότε θα έπρεπε να γνωρίζουμε όλοι τί ακριβώς διδάχτηκε ο Ιησούς, τί ακριβώς πρακτικές έκανε, για να έρθει σε άμεση επαφή με το θείο πνεύμα. Και αυτό, δεν είναι τροφή για όλους. Αυτό το φέρνει κοντά του μόνον αυτός που θα σταματήσει να παίζει τον ρόλο του Ηρακλή Πουαρώ, και αρχίσει να προσπαθεί να κατανοήσει την φράση: “όστις θέλει, οπίσω μου ελθείν απαρνησάσθω εαυτόν”… Τώρα, αν αυτό το είπε εδώ, ή το είπε εκεί… πάντως το είπε, και αυτό είναι το σημαντικό. Αυτό θα πρέπει να κατανοήσουμε.

 photo https://pixabay.com/el/ 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This