EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
σχολική χρονιά

Τα νέα μέτρα για την σχολική χρονιά που ξεκινά την Δευτέρα

11 Sep, 2022

Την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά και θα ακουστεί το πρώτο κουδούνι που θα μαζέψει τα παιδιά για τον αγιασμό, για τα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας.

Ανάμεσα στα μέτρα που ανακοινώθηκαν για την ομαλή λειτουργία των σχολείων, για την σχολική χρονιά 2022-2023, είναι τα εξής:

– Η χρήση μάσκας δεν είναι πλέον υποχρεωτική. Παρ’ όλα αυτά, οι εκπαιδευτικοί που δεν έχουν εμβολιαστεί, υποχρεούνται να έχουν μαζί τους αρνητικό διαγνωστικό τεστ.

– Το ολοήμερο σχολείο θα λήγει στις 17.30 αντί 16.00, τουλάχιστον σε 5000 τμήματα Νηπιαγωγείων και Δημοτικών, εφ’ όσον συμφωνήσουν οι γονείς και βάσει διαθεσιμότητας.

– Εισάγονται στα σχολεία εκπαιδευτικοί Όμιλοι, παιδαγωγικοί σύμβουλοι “μέντορες”, ενδοσχολικοί συντονιστές και ψηφιακά εργαλεία για να επανδρώσουν τμήματα ρομποτικής κ.λπ.

– Ξεκινά το πρόγραμμα “Φιλία”, το οποίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, με στόχο την πρόληψη και διαχείριση περιστατικών ενδοσχολικής βίας. 

– Τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά θα κλείσουν στις 15 Ιουνίου, ενώ τα Γυμνάσια στις 30 Μαΐου και τα Λύκεια στις 19 Μαΐου. Οι εξετάσεις των Γυμνασίων θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου, ενώ οι ενδοσχολικές εξετάσεις Γ΄ Λυκείου θα γίνουν στο διάστημα 22-30 Μαΐου και οι εξετάσεις Α΄ και Β΄ Λυκείου 22 Μαΐου – 15 Ιουνίου.

– Στις 28 Απριλίου θα γίνει η κλήρωση για τα πειραματικά σχολεία, ενώ οι εξετάσεις για τα πρότυπα θα γίνουν στις 29 Απριλίου.

– 24 νέα ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν σε όλη την Ελλάδα.

– Τεστ για τον κορωνοϊό θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα, κατά προτίμηση Δευτέρα, και έως 48 ώρες πριν να μπει το παιδί στο σχολείο. Στην περίπτωση που μαθητής εκδηλώσει συμπτώματα ιού εκτός του σχολείου, θα παραμένει στο σπίτι του με ευθύνη των κηδεμόνων. Εάν βρεθεί θετικός εντός του σχολείου, ακολουθούνται τα εξής βήματα:
επικοινωνία με την οικογένεια ώστε να τον παραλάβουν / απομόνωση σε αεριζόμενο χώρο με επίβλεψη, μακριά από τα υπόλοοιπα παιδιά / εφαρμογή κανόνων υγιεινής για τα χέρια και το αναπνευστικό / χρήση μάσκας από το προσωπικό που θα έρχεται σε επαφή με τον  μαθητή / καθαρισμός του χώρου / ιατρική αξιολόγηση.
– Το άτομο που έχει νοσήσει και έχουν παρέλθει πέντε ημέρες απομόνωσης, μπορεί να επιστρέψει στο σχολείο, εφ’ όσον δεν υπάρχουν ενδείξεις πυρετού ή δεν χρειάζεται πλέον να λαμβάνει αντιπυρετικά. 
– Σε περίπτωση κρούσματος, όλο το τμήμα των μαθητών υποβάλλεται σε έλεγχο.
– Κατ’ εξαίρεση πραγματοποιείται τηλεκπαίδευση μόνο εφ’ όσον σε ένα τμήμα εντοπιστούν 50% + 1 κρούσματα. Επίσης, πραγματοποιείται εφ’ όσον νοσήσει ο εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και δεν υπάρχει άμεση δυνατότητα αλλαγής του ή αντικατάστασής του. Εάν ο εκπαιδευτικός είναι θετικός όσο βρίσκεται σε απομόνωση, μπορεί να κάνει τηλεκπαίδευση προαιρετικά.

 

Οι γονείς που δεν πρόλαβαν να παραλάβουν self test από τα φαρμακεία, μπορούν να τα παραλάβουν από το σχολείο, το πρωί της Δευτέρας. Οι διευθυντές έχουν σαφή οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας να παρευρίσκονται στον χώρο του σχολείου από τις 07.00 για αυτό τον λόγο. Στην περίπτωση αυτή, το παιδί θα κάνει παραπλεύρως του σχολικού κτηρίου το τεστ, και μετά το αρνητικό αποτέλεσμα θα μπορεί να εισέρχεται. 

 

Η ΟΛΜΕ έχει αναγγείλει στάση εργασίας 12.00 με 14.00

Στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ αναφέρει: «το ΥΠΑΙΘ δεν είχε προετοιμαστεί καθόλου για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων και θα μπορούσε να δώσει μία μικρή παράταση των διακοπών, όπως συνέστησαν και πολλοί ειδικοί».

Στις 13.30 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ζητώντας  «τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων».  

 

photo  https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This