EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Τα νέα του κόσμου – Ανασκόπηση εβδομάδας

10 Dec, 2022
Τα νέα του κόσμου

Τα νέα του κόσμου

Τα νέα του κόσμου

Τα νέα του κόσμου. Ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε.

 

Φόβοι για μπαράζ διακοπών ρεύματος τον χειμώνα, στην Γαλλία

Σε επαγρύπνηση δηλώνει η γαλλική κυβέρνηση μπροστά στον κίνδυνο διακοπών ρεύματος τον χεμώνα, εάν αυξηθεί η κατανάλωση. Οι τοπικές κρατικές αρχές έχουν κληθεί να ετοιμάσουν μέτρα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης. Όπως έχει γίνει γνωστό, οι διακοπές ρεύματος θα περιοριζόνται κάθε φορά σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, τουλάχιστον για ένα δίωρο, ενώ θα υπάρχει προειδοποίηση προηγουμένως. Θα υπάρξει μέριμνα για τα ιδρύματα και τους χώρους υψηλού κινδύνου ή και τα σχολεία, τα οποία όμως μπορεί να ληφθεί το μέτρο να κλείνουν νωρίτερα ημερισίως. Η αντιπολίτευση δηλώνει ήδη την δυσαρέσκειά της στις δηλώσεις αυτές, θεωρώντας ότι “οι πολίτες είναι αυτοί που πληρώνουν το τίμημα του να είναι απροετοίμαστη η κυβέρνηση”.

 

Θετικές στο να βοηθήσουν την Γερμανία, οι ΗΠΑ

Στην προσπάθειά της να καταπολεμήσει τα φαινόμενα εξτρεμισμού, η Γερμανία, φαίνεται να έχει στο πλευρό της την Ουάσινγκτον, όπως έγινε γνωστό από τον Λευκό Οίκο. Αυτό τέθηκε ως θέμα μετά την αποκάλυψη από Γερμανούς ερευνητές, ότι υπάρχει ομάδα ακροδεξιών η οποία βρισκόταν σε διαδικασία σχεδιασμού πραξικοπήματος. Στην ομάδα αυτή φαίνεται να συμμετείχαν τουλάχιστον 25 άτομα, τα οποία σχεδίαζαν βίαιη ανατροπή του καθεστώτος. Η διαδικασία της σύλληψής τους την Τετάρτη, με έντονη αστυνομική παρουσία, προκάλεσε αναστάτωση στην Γερμανία, υπό τον φόβο αναζωπύρωσης της ακροδεξιάς κυρίως αφού ανάμεσα στα μέλη της ομάδας υπήρχαν και μέλη των ενόπλων δυνάμεων, ένας δικαστής και ένας τέως βουλευτής. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν Πιερ “είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουν εφ’ όσον αυτό χρειαστεί”. Όπως έγινε γνωστό από τον Φέϊζερ, υπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας, η ομάδα διέθετε πρόσβαση στα όπλα του στρατού, αφού είχαν δικούς τους ανθρώπους εκεί.

 

Σε Σκόπια και Αλβανία θα διεξάγουν ελέγχους οι ΗΠΑ για διαφθορά

Οι πρέσβεις των ΗΠΑ στα Σκόπια και την Αλβανία έκαναν λόγο για διαφθορά, αφήνοντας υπονοούμενα για έλεγχο από πλευράς των ΗΠΑ και ενδεχόμενες κυρώσεις ώστε να αποκατασταθεί το θέμα. Όπως έκανε γνωστό η Άγγελερ, πρέσβης στα Σκόπια, οι ΗΠΑ έστειλαν κλιμάκιο ειδικών ώστε να εντοπιστούν τα στοιχεία της διαφθοράς στην χώρα. Ο Γκαμπριέλ Εσκομπάρ, αναπλ. υπουργός Εξωτερικών ειδικός απεσταλμένος για τα δυτικά Βαλκάνια, αναμένεται να φτάσει στα Σκόπια για να συναντήσει την πολιτική ηγεσία της χώρας, ενώ ταυτόχρονα η Γιούρι Κιμ, πρέσβης στην Αλβανία δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αντιμετωπίσουν και εκεί την διαφθορά. Ο λόγος είναι ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν μια “Αλβανία φίλη και σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, ενώ η διαφθορά υπονομεύει τα θεμέλια εθνικής ασφάλειας της χώρας, και υπονομεύει την δημοκρατία”.

 

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα φτάσουν οι υποκλοπές

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό  Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ώσετε να διαλευκανθεί το σκάνδαλο και συγκεκριμένα σε ό,τι αφορά την δική του παρακολούθηση. Όπως ανακοίνωσε το ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ: «αν και η παρακολούθηση του κου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, επί τρίμηνο το 2021, ομολογήθηκε από τα πιο επίσημα χείλη, τον ίδιο τον πρωθυπουργό, δεν του δόθηκε η δυνατότητα μέχρι και σήμερα ούτε να πληροφορηθεί με επίσημο τρόπο τους λόγους για τους οποίους η “επισύνδεσή” του είχε διαταχθεί, ούτε να κινήσει δικαστικώς ή ενώπιον της Βουλής κάποια διαδικασία για το χαρακτηρισμό της επισύνδεσης αυτής ως παράνομης, όπως όντως ήταν. Με αυτό τον τρόπο παραβιάστηκε το δικαίωμά του για “αποτελεσματικό ένδικο βοήθημα” (effective remedy), που κατοχυρώνει το άρθρο 13 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ)».

Κινητοποιήσεις  Ρομά σε όλη την Ελλάδα

Μετά τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά στο κεφάλι από αστυνομικό, στην Θεσσαλονίκη, οι κινητοποιήσεις των Ρομά εξαπλώθηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας. Η καταδίωξη και εν τέλει ο πυροβολισμός του 16χρονου έγινε με αφορμή το γεγονός ότι δεν πλήρωσε σε βενζινάδικο, για την βενζίνη που έβαλε στο αυτοκίνητό του. Σε διάφορες περιοχές σημειώθηκαν μεγάλες εντάσεις, με την πλευρά της αστυνομίας να κάνει χρήση δακρυγόνων και την πλευρά των Ρομά να χρησιμοποιούν οδοφράγματα, ρίψεις αντικειμένων, φωτιά σε οχήματα και να χρησιμοποιούν συνθήματα κατά της αστυνομικής βίας.

Ο αμφιλεγόμενος ρόλος του Αζερμπαϊτζάν σε σχέση με την Ελλάδα

Η πιθανή υποστήριξη του Αζερμπαϊτζάν στην Τουρκία, εάν επιτεθεί στην Ελλάδα, αναφέρθηκε στο ειδησεογραφικό Haqqin.az,  σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ήδη το Αζερμπαϊτζάν και η  Τουρκία συγκεντρώνουν στρατεύματα κοντά στα ιρανικά σύνορα. Μάλιστα η ευθεία ερώτηση στο άρθρο είναι σαφής: “Ανησυχεί η Ελλάδα”; Αφορμή για αυτά τα σχόλια είναι η κοινή στρατιωτική άσκηση που πραγματοποιείται μεταξύ Τουρκίας και Αζέρων, ενισχύοντας κάθε υπόνοια αλληλεγγύης μεταξύ των δύο μερών και μη διαψεύδοντας το ενδεχόμενο να υποστηριχθεί η Τουρκία από το Αζερμπαϊτζάν σε περίπτωση επιχείρησης κατά ελληνικού εδάφους.

 

Σημαντικές αλλαγές στην Κίνα σε σχέση με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού

Οι κάτοικοι που είναι θετικοί στον κορωνοϊό θα μπορούν, εφ’ όσον έχουν ήπια συμπτώματα, να παραμένουν στο σπίτι τους. Καταργούνται τα τεστ για όσους ταξιδεύουν εντός κινεζικού εδάφους. Αυτές είναι μόνο κάποιες από τις αλλαγές που ανακοίνωσαν οι κινεζικές αρχές, μετά τον κλοιό που προκάλεσαν οι αντιδράσεις του λαού μέσω διαδηλώσεων τις τελευταίες ημέρες. Οι πολίτες εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους, δηλώνοντας χαρακτηριστικά “ήρθε η ώρα να γυρίσουν οι ζωές μας στους κανονικούς ρυθμούς”. Η προσπάθεια της κινεζικής κυβέρνησης να φτάσει στα “μηδέν κρούσματα” τα τελευταία 3 χρόνια, είχε εξαντλήσει την ζωή των πολιτών. Παρ’ όλα αυτά, ενθουσιασμό φαίνεται να δείχνουν και επενδυτές, οι οποίοι θεωρούν ότι αυτή η κίνηση θα ευνοήσει και το νόμισμα της χώρας, το οποίο τα τελευταία χρόνια, με κλειστά τα σύνορα, είχε “κουραστεί”.

 

Καταιγισμός αντιδράσεων και παρασκηνίων στο θέμα της διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο

Η Εύα Καϊλή, έλαβε μια επιστολή με την οποία της έγινε γνωστό ότι αφαιρούνται όλες οι αρμοδιότητές της, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου που ξέσπασε σε σχέση με την ανάμειξη του Κατάρ. Η Εύα Καϊλή ήταν η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου. Η ίδια και ο σύντροφός της συνελήφθησαν σήμερα, Σάββατο, αφού είναι μεταξύ των μελών που κατηγορούνται για χρηματισμό και δωροληψία από το Κατάρ. Όπως αναφέρει βελγικό δημοσίευμα, στο σπίτι της βρέθηκαν σακούλες με χρήματα, τα οποία κατασχέθηκαν και μάλιστα συνελήφθη και ο πατέρας της ο οποίος επίσης έφερε βαλίτσα γεμάτη χαρτονομίσματα. Το θέμα αφορά πράξεις διαφθοράς και ξεπλύματος χρήματος, το οποίο εμπλέκει την διοργανώτρια χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Κατάρ, και προκάλεσε την σύλληψη και άλλων υπόπτων. Όπως αναφέρει η γαλλική Le Soir, συλληφθέντες είναι ο πρώην ευρωβουλευτής του S&D, ο Ιταλός Πιερ Αντόνιο Παντζέρι, ο γενικός γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Συνδικάτων Visentini, καθώς και διευθυντής ΜΚΟ και βοηθός του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σύντροφος της κας Καϊλή.

 

Σε κατάσταση εκρήξεων το ηφαίστειο Φουέγο στην Γουατεμάλα

Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρχές της Γουατεμάλα, αφού το Φουέγο έχει ξεκινήσει μικρές αλλά και μεγάλες εκρήξεις, εκτόξευση λάβας και τέφρας. Το σχέδιο είναι να  μην αναβιώσει η δυσάρεστη συγκυρία του 2018 που κόστισε την ζωή σε 215 ανθρώπους. Όπως αναφέρει το Εθνικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας της χώρας, το ηφαίστειο παρουσίασε αύξηση δραστηριότητας και εισήλθε σε φάση έκρηξης, προκαλώντας πίδακα λάβας που ξεπερνά σε ύψος τα 500 μέτρα, ενώ παράλληλα στήλη τέφρας υψώνεται στον ουρανό σε απόσταση πάνω από ένα χιλιόμετρο.

 

Ξύπνησε και το ηφαίστειο Λασκάρ στην Χιλή

Σεισμική δραστηριότητα παρουσιάστηκε στην περιοχή γύρω από το ηφαίστειο Λασκάρ, 1600 χλμ από την πρωτεύουσα του Σαντιάγο, καθώς το ηφαίστειο Λασκάρ δείχνει έντονη δράση. Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Εξορύξεων της χώρας ανακοίνωσε ότι το ηφαίστειο ενεργοποιήθηκε και στήλη καπνού σε ύψος 6 χλμ εκτινάχθηκε από τον κρατήρα. Οι αρχές έχουν σημάνει κίτρινο συναγερμό, κρατώντας σε επιφυλακή και την υπηρεσία ασφάλειας των αερομεταφορών.

 

Ασταθής η πολιτική κατάσταση στο Περού – ορκίστηκε νέος πρωθυπουργός

Η νέα σύνθεση της κυβέρνησης στο Περού έγινε από την πρόεδρο Μπολουάρτε, ενώ συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στην χώρα. Πρωθυπουργός πρώην εισαγγελέας με εξειδίκευση στην καταπολέμηση της διαφθοράς. Οι περισσότερες διαδηλώσεις σκοπό έχουν την απελευθέρωση του πρώην προέδρου Πέδρο Καστίγιο και την προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Η νέα πρόεδρος Ντίνα Μπολουάρτε, που διαδέχτηκε τον Καστίγιο, ανακοίνωσε και την νέα κυβέρνηση, με 19 υπουργούς εκ των οποίων οι 8 είναι γυναίκες. Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας είναι ο Πέδρο Ανγκούλο. Η πολιτική αναστάτωση προκλήθηκε όταν καθαιρέθηκε ο Καστίγιο από το Κογκρέσο με ψήφισμα, και κατόπιν συνελήφθη στην προσπάθειά του να διαλύσει το Κογκρέσο μέσω τηλεοπτικού διαγγέλματος κυρίως, παρ’ όλο που ο δικηγόρος του υποστήριξε ότι το διάγγελμα έγινε από τον ίδιο όταν βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών. Ο Καστίγιο κρατείται στην φυλακή της Λίμα μαζί με τον πρώην πρόεδρο Φουχιμόρι ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης 25 ετών για διαφθορά και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Η Μπολουάρτε αντικατέστηκε τον Καστίγιο και δήλωσε ότι είναι πρόθυμη να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This