ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 18, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Τελευταία επιθυμία

19 Aug, 2021

Ο λόγος περί της “συγκινητικής” ανάρτησης της ιατρού του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας Ηρακλείου Κρήτης. Σε λίγες γραμμές αυτό που συνέβη είναι το εξής. Μια 44χρονη γυναίκα έφυγε από την ζωή λόγω παρενεργειών του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Πριν πεθάνει, γνωρίζοντας πως θα πεθάνει, ζήτησε από τον σύζυγό της να συνεχίσει… Να κάνει δηλαδή και την 2η δόση του εμβολίου, και μάλιστα, για να μην γίνει η περίπτωση της σημαία των αντιεμβολιαστών. Ο κύριος Κρυοβρυσανάκης ζήτησε απο την ιατρό να κάνει την 2η δόση του εμβολίου με άλλο σκεύασμα. Αμφότεροι ήταν, και ο σύζυγός της Μανώλης Κρυοβρυσανάκης ακόμη είναι, υπέρμαχοι των εμβολίων. Το περιστατικό αυτό με την, αξιοπερίεργη θα έλεγα, στάση του ζεύγους ανήρτησε η ιατρός έπειτα απο παράκληση του δυστυχούς συζύγου.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει έχω βάλει εντός εισαγωγικών την λέξη συγκινητική, χαρακτηρίζοντας την ανάρτηση της ιατρού. Μπορεί κάτι να μην βλέπω, κάτι να μου διαφεύγει. Δεν μπορώ, όμως, σε καμία περίπτωση να δω κάτι το ηρωϊκό ούτε στην απόφαση του πενθούντος συζύγου να κάνει την 2η δόση, ούτε στην τελευταία επιθυμία της συζύγου του και ως εκ τούτων ούτε στην απόφασή του να δώσει την έγκριση του να δημοσιοποιηθεί το προσωπικό του δράμα. Το γεγονός πως η γυναίκα του είχε νωρίς παρενέργειες απο το εμβόλιο ενώ εκείνος όχι, σημαίνει πως το πιθανότερο είναι ότι εκείνος δεν θα έχει παρενέργειες απο το εμβόλιο ούτε αργότερα. Αυτά όσον αφορά τις παρενέργειες. Οι ανεπιθύμητες, ωστόσο, ενέργειες απο έναν εμβολιασμό μπορεί να εμφανιστούν και 3 και 4 έτη ύστερα απο αυτόν. Το να μην φοβάται ο σύζυγος να προχωρήσει στην 2η δόση του εμβολίου είναι κατανοητό επειδή υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν φοβούνται τα σκευάσματα αυτά κατά του κορωνοϊού παρ’ όλο που συντρέχουν τα παρακάτω. Δεν έχουν κανονική έγκριση, οι φαρμακευτικές έχουν ασυλία στην περίπτωση που ένας άνθρωπος πάθει κάτι ή πεθάνει απο τα εμβόλια αυτά, σε 3 με 4 χρόνια θα γνωρίζουμε πόσο ασφαλή είναι. Η αποτελεσματικά τους, επίσης, σημαντική, αλλά δεν είναι του παρόντος. Εκείνο, όμως, που δεν είναι κατανοητό με κανέναν τρόπο σε μένα, είναι το ότι μια γυναίκα λίγο πριν πεθάνει είχε την έγνοια αν θα χρησιμοποιηθεί ο επερχόμενος θάνατος ως επιχείρημα ενός “κινήματος” που είναι κατά των εμβολίων, οι πασίγνωστοι πλέον αντιεμβολιαστές. Είναι απολύτως σεβαστό αν η γυναίκα αυτή έβλεπε έτσι τα πράγματα. Αν πίστευε πως υπάρχει τέτοιο κίνημα, τέτοια οργανωμένη συλλογικότητα και μάλιστα πως υπάρχει λόγος να προσέχουμε να μην την θρέφουμε με επιχειρήματα υπέρ των.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Δευτέρας μετά από μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή, προκαλώντας πολλούς ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα.

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού, κ.α.), από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Αιώνες και ατέλειωτα της γης τα παρακάλια

στην άκρη της παλιάς ευχής κρεμιέσαι και λυγάς,

με ένα πικρό χαμόγελο στης πλάνης τα ακρογιάλια

και από της μάνας την ευχή βαθιά μοιρολογάς.