ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΕΚΘΕΣΗ 2021 ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΘΕΣΜΟΥ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ‘’ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ ‘’ ΣΤΟ KONTOKALI BAY RESORT & SPA ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ.

24 Sep, 2021

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η νέα έκθεση του εικαστικού θεσμού Βόρειας Ελλάδας ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που ήταν αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και στον Ιωάννη Καποδίστρια και πραγματοποιήθηκε  στους φιλόξενους χώρους του ξενοδοχείου Κontokali Βay Resort & Spa στην Κέρκυρα.

Οι εκπρόσωποι του εικαστικού θεσμού ο ιδρυτής και διαχειριστής Σταύρος Δεληγιάννης ,η δικηγόρος, νομικός σύμβουλος Ζαφειρώ Χατζοπούλου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής – ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς,η επιμελήτρια, πολιτικός επιστήμων Έφη Δεληγιάννη και ο επιμελητής ,συνεργάτης Σωτήρης Τάλκος υποδεχθήκαν πλήθος φιλότεχνων, καλλιτεχνών και επισήμων στην έκθεση .

Σε ιδιαίτερη επίσκεψη δέχθηκαν την αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Χρυσούλα Τόμπρου που με ενθουσιασμό τους συνεχάρη και τους μετέφερε τον χαιρετισμό της Δημάρχου Kέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου .

Έργα κορυφαίων Ελλήνων καλλιτεχνών, ζωγράφων, γλυπτών, αγιογράφων, κατασκευαστών συγκρότησαν το φετινό δρώμενο τέχνης και πολιτισμού σε μια συνάντηση Φεστιβαλικού χαρακτήρα .

Στα εκθέματα διακρίναμε αποδόσεις των Γιάννη Μόραλη, Αλέκου Φασιανού, Μαριλένας Φωκά, Τάκις ,Γιάννη Κανελόπουλου , Σύνης Αναστασιάδη ,Θέμη Κελέκη, Άρη Ασσαργιωτάκη , Κορίνας Κομπολίτη, Νίκου Ζάρρα , Κώστα Μπεκιάρη , Γιώργου Γαζέα(Φλοέλ) , Γιάννη Μυτράκα, Άγγελου Κουγιουμτζή, Δημήτρη Ναλμπάντη , Γιάννη Ζαχαρόπουλου, Αυγητίδη, Δελημπαίδη ,Μπότσιου, Δόρβα και άλλων.

Ο εικαστικός θεσμός ΤΕΧΝΗΣ ΦΛΟΓΑ που έχει έδρα την Καβάλα πρωταγωνιστεί από τις αρχές του νέου αιώνα στην πολιτιστική σκηνή με εκθέσεις επίπεδου , events, happenings και performances στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε συνεργασία με Υπουργεία, Δήμους, Πρεσβείες, Νομαρχίες, Περιφέρειες .

Είναι εκπαιδευτικός και πολιτιστικός φορέας εγγεγραμμένος στα μητρώα του Υπουργείου Πολιτισμού με λειτουργικό διαμέτρημα σε μέρη της χώρας και με ανταπόκριση σε προσκλήσεις από πόλεις του κόσμου. Οι παραγωγές του εκτός από τα ΜΜΕ έχουν καταγραφεί στην έγκριτη ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια της Bικιπαίδεια.

Ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεσμού, ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επεσήμανε για την τωρινή έκθεση :

‘’Πραγματοποιήθηκε ένα ακόμη πρωτοποριακό δρώμενο, συνέχεια ανάλογων διοργανώσεων κύρους που σήμερα επεκτείνεται με καίριο αντιστάθμισμα στην εποχή της δοκιμασίας.

Από τα επιβλητικά αποκτήματα της πολυάριθμης και επιλεκτικής συλλογής  που συνέχεια ανανεώνονται ένα μέρος  εκτέθηκε φέτος.

Μαζί με  επιτεύγματα από ελληνικές και διεθνείς εκθέσεις. Συλλήψεις που βραβεύτηκαν και απέσπασαν επιδοκιμαστικές κριτικές. Καινοτόμες καταθέσεις με έντεχνη αποτύπωση στις οποίες η δεξιότητα της καλαισθησίας έδενε με την ευρηματικότητα των συμβολισμών.

Οι καίριες απεικονίσεις της τεχνικής  ανέδειξαν μια σημαίνουσα διάσταση με ικανοποιητικό περιεχόμενο.

Ο δημιουργός, εμπνευστής, μαικήνας της τέχνης  και διαχειριστής του εικαστικού θεσμού Σταύρος Δεληγιάννης επεσήμανε:

Με χαρά και πίστη παρά τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζουμε στις μέρες αυτές τα πολιτιστικά γεγονότα  που δημιουργούμε  συνεχίζονται με ιδιαίτερη επιτυχία . Αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι καλλιτέχνες  είναι πάντα κοντά μας, εξελίσσονται και οι συνθέσεις τους λειτουργούν θεραπευτικά για όλους Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το  υψηλό επίπεδο προσέγγισης καθώς και για την άρτια διοργάνωση μας πράγματα για τα οποία  δεχόμαστε ασταμάτητα επαίνους και επιβραβεύσεις.

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΗ
ΑΓΙΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΛΕΝΑΣ ΦΩΚΑ
ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΥΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
ΣΥΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This