EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Της δωρεάς τα μυστήρια

Της δωρεάς τα μυστήρια – Θεόδωρος Χρ. Χήρας

23 Jan, 2023

Δεν υπάρχουν ασθένειες, υπάρχουν ασθενείς.

Με τα λόγια του Ιπποκράτη στο μυαλό μου διάβασα ετούτες τις πέντε υπέροχες αφηγήσεις από έναν ευαίσθητο Άνθρωπο, νεφρολόγο ιατρό, που με το βιβλίο του φωτίζει στο ευρύ κοινό το πραγματικό πρόβλημα της διαδικασίας που υφίσταται το θέμα της δωρεάς οργάνων και το θετικό αποτέλεσμα της μεταμόσχευσης.
Στόχος του βιβλίου είναι να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο και να σταθεί αρωγός απέναντι στο σοβαρό πρόβλημα της διαδικασίας της δωρεάς και για την εν λόγω ειδικότητα, της μεταμόσχευσης νεφρού.
Οι ιστορίες είναι βασισμένες στις εμπειρίες που δέχτηκε o γιατρός Θεόδωρος Χήρας και μέσα από έναν επιδέξιο λόγο ως συγγραφέας αποδόθηκαν αριστοτεχνικά με λογοτεχνική μυθοπλασία ώστε να χαρίζουν την απόλυτη πληροφόρηση και φυσικά την ταύτιση με τους πρωταγωνιστές.
Μέσα από τα διηγήματα προβάλλονται οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στην καθημερινότητα τους. Πέντε ιστορίες ζωής, μέσα στις εκατοντάδες, βρίσκονται στις σελίδες του βιβλίου του Θεόδωρου Χρ. Χήρα, «Της δωρεάς τα μυστήρια»
Πέντε ιστορίες ανθρώπων δοσμένες με άρτια λογοτεχνική απόδοση που αγγίζει κάθε συναίσθημα στον αναγνώστη. Η συγκινησιακή φόρτιση μεγάλη για τον αγώνα των αληθινών ηρώων της ζωής από τις αφηγήσεις του ιατρού – συγγραφέα, που με απόλυτη ευαισθησία και στις πέντε αληθινές διηγήσεις του, καταγράφει και μας γνωστοποιεί όχι μόνο τη γνώση για τη σημαντικότητα της δωρεάς οργάνων, αλλά και την πάλη του συναισθηματικού και του υπερευαίσθητου ψυχικού μεταβαλλόμενου κόσμου των ηρώων του, καθώς σε κάθε εμπόδιο, σε κάθε στάδιο δοκιμασίας και μετά από κάθε μάχη που δίνουν, επαναπροσδιορίζουν τις αξίες της ζωής, ξεπερνούν τα όρια και τις με αντοχές τους, πολεμούν για το αυτονόητο, την υγεία, δίνοντας αληθινή σημασία, ακόμα και στην πιο ασήμαντη λεπτομέρεια της. Γιατί η αγάπη για τη ζωή έχει τεράστια δύναμη και θέλει να επικρατήσει.
Η νεφροπάθεια είναι μια σοβαρή δοκιμασία. Δοκιμάζει κάθε σχέση του ασθενούς, αρχικά με τον εαυτό του, που προσμετρά τις ψυχοσωματικές αντοχές του και κατόπιν δοκιμάζονται οι σχέσεις με τους άλλους μέσα από τις δυσκολίες που παρουσιάζονται.
Ήρωες ζωντανοί, άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που πορεύονται με σθένος μέσα από τον πυρήνα της ύπαρξής τους με συγκινησιακή στωικότητα αντιπαλεύουν κάθε τι δύσκολο και συχνά οδυνηρό καταβάλλοντας μεγάλη προσπάθεια να καταστείλουν κάθε ενδεχόμενη αρνητική κατάληξη που κατακλύζονται οι σκέψεις τους από την έμπυρη γνώση που αποκτούν μέσω της ασθένειας τους και τούς θέτει πρωτίστως ενώπιος ενωπίω στον ίδιο τον εαυτό τους, να μετρούν τα στάδια της πάθησης τους απέναντι στον προσμετρούμενο χρόνο που στενεύει περιθώρια· και συχνά σε στιγμές συναισθηματικής φόρτισης εξανεμίζονται συναισθήματα ξεθωριάζοντας από την ψυχή τους την γλυκιά και πάντα ποθητή αλαζονεία του υγιούς.
Διαβάζοντας ο αναγνώστης ετούτες τις τρυφερές αφηγήσεις, είναι σίγουρο πως θα δεθεί, θα ταυτιστεί με άρρηκτα δεσμά με τους ήρωες. Και στις πέντε ιστορίες ζωής, τις γεμάτες αγωνία, πόνο και παράπονο, αλλά και καρτερία, υπομονή και μεγαλείο ψυχικό, οι πρωταγωνιστές με ένα συνεχές ερώτημα, γιατί η ζωή δεν τους χαρίστηκε, γίνεται εμφανές πόσο σημαντικό είναι να βρεθεί ένα μόσχευμα που θα τους χαρίσει την φυσιολογική ζωή ενός υγιούς ανθρώπου.
Της δωρεάς τα μυστήρια, είναι ένα βιβλίο ξέχειλο ευαισθησίας κι απολύτως κατανοητό με τον υπέροχο κι απλό λόγο του ιατρού-συγγραφέα και Ανθρώπου Θεόδωρου Χήρα, με την πρόθεση να μας κάνει κοινωνούς σε περιπτώσεις ανθρώπων που αγωνίζονται με θάρρος και επιμονή να κατακτήσουν αυτό που οι συνάνθρωποί τους το θεωρούν δεδομένο. Την Υγεία.
Το έργο τελικά είναι αισιόδοξο, ακόμη και στις απώλειες ή στο τυχαίο που φανερώνεται στους βίους των ηρώων, καθώς ο γιατρός ως συγγραφέας φωτίζει το δρόμο των συναισθημάτων τους θέλοντας να μας θυμίσει μέσα από την πλούσια επιστημονική εμπειρία του και τον μεστό λόγο του, πως η ζωή είναι μία και αξίζει οι ήρωες του να τη ζήσουνε, να ρουφήξουνε κάθε κομμάτι της γλυκό ή πικρό, παγερό ή καυτό, όμορφο ή άσχημο, ψεύτικο ή αληθινό.
Το βιβλίο ενώ αναφέρεται σε δύσκολα κομμάτια της ζωής παράλληλα και οι πέντε περιγραφές κλείνουν τον επίλογο τους αφήνοντας μας γεμάτους από άκρατη αισιοδοξία και τη συνειδητοποίηση ότι η δωρεά οργάνων είναι ένα δώρο σταλμένο από τον θεό.
Το μήνυμα που μας δίνει στο βιβλίο ξεκάθαρο. Να ανοίξουμε το νου μας και να δεχτούμε ότι η δωρεά οργάνων σώζει ζωές.

Ο γιατρός Θεόδωρος Χήρας ως συγγραφέας μάς γνωστοποιεί πως είναι απαραιτήτως επιβεβλημένη η δωρεά οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις από άνθρωπο σε άνθρωπο, μια σπουδαία πράξη που χαρίζει τη ζωή. Αυτή η δωρεά είναι ο μοναδικός τρόπος για σπάσει ο τοίχος που ορθώνεται κι εμποδίζει το ευ ζην στις ζωές κάποιων συνανθρώπων μας.
Κι όπως λέει ο συγγραφέας στον πρόλογο του: Στόχος του βιβλίου είναι να αποτελέσει έναν ύμνο για την προσφορά και τη Δωρεά οργάνων. Έναν ύμνο για τη μεταμόσχευση και την ίδια τη ζωή.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This