ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 29, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Τιμητική βράβευση

Τιμητική βράβευση στην Κ Σωτηρία Κυρμανιδου

12 Oct, 2021

Τιμητική βράβευση απο την Κυπριακή Πρεσβία στην κα Σωτηρία Κυρμανίδου

Νωρίς το απόγευμα, στις 24 Σεπτεμβρίου 2021 στην ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ, πραγματοποιήθηκε  από τον ΕΠΟΚ πανηγυρική  εκδήλωση για τις απονομές Επαίνων για το Λογοτεχνικό διαγωνισμό ” Αμμόχωστος η Βασιλεύουσα”, Βραβείων Ευποιιας για το έτος 2019 και βραβείων του 110υ Παγκόσμιου Λογοτεχνικού διαγωνισμού για τα 200  χρόνια, από την έναρξη της Επανάστασης του 1821.

Είχα τη χαρά και την υψίστη τιμή να είμαι ανάμεσα στα τιμώμενα πρόσωπα,που  επάξια με εκπροσώπησαν με περισσή χαρά και προθυμία οι αγαπημένες μου φίλες.Λίτσα Καποπούλου και Ζωή Φράγκου. Παρέλαβαν τα βραβεία μου. Ο Πρόεδρος κ.Ζαχαριάδης διάβασε το παρακάτω κείμενο που είχε στείλει ο γιός μου Σαχπατζίδης Αβραάμ για να ισχυροποιήσει την υποψηφιότητά μου για τα βραβεία ΕΥΠΟΙΙΑΣ.

Νιώθω απερίγραπτη χαρά, τιμή, μα και συνάμα ευθύνη για να συνεχίσω να προσφέρω αφειδώλευτα στο χώρο του πολιτισμού.

Το βραβείο ΕΥΠΟΙΙΑΣ είναι πολύ σημαντική διάκριση κ  είναι το δεύτερο που μου αποδίδεται.

Το πρώτο από τρεις πολιτιστικους φορείς της Θεσσαλονίκης 

Μαζί με το βραβείο ΕΥΠΟΙΙΑΣ, μου δόθηκε το Β βραβείο και ΕΠΑΙΝΟΣ στον 11ο παγκόσμιο λογοτεχνικο διαγωνισμό, για το ποίημα μου, ΜΑΝΤΏ ΜΑΥΡΟΓΈΝΟΥΣ. 

Τιμητική βράβευση απο την Κυπριακή Πρεσβία στην κα Σωτηρία Κυρμανίδου 

\

   

Τα 4 παραμύθια μου βραβεύτηκαν από τον ΕΠΟΚ ως βιβλία χρονιάς 2020. Τα δύο  πρώτα επιπλέον κ με ΑΡΙΣΤΕΙΟ. 

Αυτό αφορά ένα ανέκδοτο παραμύθι μου με τίτλο ‘ Ο ΦΑΝΟΥΡΗΣ κ. ΤΟ ΑΓΈΝΝΗΤΟ ΑΔΕΡΦΆΚΙ ΤΟΥ. 

Η επιστολή του γιου μου,που την διάβασε στο ακροατήριο ο πρόεδρος του ΕΠΟΚ κ. Ηρακλής Ζαχαριάδης. 

Είχα την τύχη και την ευλογία να είμαι ο πρωτότοτοκος γιος της συγγραφέως!

Μιας συγγραφέως και συνταξιούχου Κοινωνικού Λειτουργού που στερήθηκε τον σύζυγό της και έμεινε με 2 μωρά παιδιά στα 27της χρόνια να παλεύει με τους γίγαντες , την ανδροκρατούμενη ελληνική  κοινωνία του 1985 καθώς και με την ομήγυρη μιας μικρής επαρχιακής πόλης του Νομού Σερρών.

Και παρόλο που δεν έφτιαξε την ζωή της… και αφιερώθηκε σε εμάς , τα κατάφερε! Και τα κατάφερε τριπλα , τετραπλά , πενταπλά!

Μας έδωσε τα φώτα , μας έδωσε τα φτερά , μας έδωσε τους τρόπους… πετάξαμε , νιώσαμε  , ζήσαμε , απογοητευτήκαμε , κλάψαμε… αλλά τα καταφέραμε! Όπως αυτή!

Ο πόνος ψυχής της έγινε μελάνι… τα ανείπωτα λόγια , έγιναν αράδες σε βιβλία , παραμύθια , ποιητικές συλλογές! Και πάντα το πάθος για τον συνάνθρωπο εκεί…

Εθελοντική υπηρεσία στον Δήμο για αρκετά χρόνια , ραδιοφωνική παραγωγός μεταλαμπαδεύοντας γνώση , εμπειρίες και στάσεις ζωής!

Η μητέρα μας ήταν πάντα εκεί!

Ήταν μια μεγάλη αγκαλιά και για εμένα και για την μικρότερη αδερφή μου!

Ήταν μητέρας , πατέρας , γιαγιά , παππούς και όλα μαζί!

Και ποτέ δεν λύγισε… ποτέ δεν έκλαψε… ποτέ δεν γόγγηξε…

Και συνεχίζει απτόητη να μεγαλουργεί , να προσφέρει ανιδιοτελώς και να αποτυπώνει το μεγαλείο ψυχής της στα βιβλία της , στην εθελοντική της προσφορά και στο ραδιόφωνο…

Ένα παιδί δεν θα ευχόταν να είχε κάτι καλύτερο…

Εύχομαι να συμπεριληφθεί στα βραβεία ευποιίας , γιατί οι ηθικές “καραμέλες” και η αναγνώριση είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτήν…και για κάθε μάνα!

Σαχπατζίδης Αβραάμ

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer θέλει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τα δεδομένα ασφάλειας εμβολίων COVID-19

Η Pfizer ζήτησε από ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο να την αφήσει να παρέμβει σε υψίστης σημασίας υπόθεση που αφορά τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές φαρμάκων, οι οποίες προσπαθούν να καθυστερήσουν την αποκάλυψη δεδομένων για το εμβόλιο της Pfizer για τον COVID-19.

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton ενημερώνει τους πολίτες για τη «χρήση βίας» σε καταστάσεις που σχετίζονται με την κρίση στα σύνορα

Μετά από κατακλυσμό κλήσεων από ενδιαφερόμενους πολίτες, ο Γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Ken Paxton (R) εξέδωσε ένα ενημερωτικό δελτίο που περιγράφει τους νόμους σχετικά με τη χρήση βίας και την παράνομη μετανάστευση για πολίτες, ιδιοκτήτες ιδιωτικών περιουσιών και την επιβολή του νόμου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Αριζόνα υποστηρίζουν την  Sinema στη μομφή από τους Δημοκρατικούς

Οι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες στην Αριζόνα εξέφρασαν την υποστήριξή τους για τη γερουσιαστή Kyrsten Sinema (D-Ariz.), η οποία τιμωρήθηκε από το δικό της κόμμα την περασμένη εβδομάδα επειδή ψήφισε υπέρ της διατήρησης του Filibuster για τα δικαιώματα ψήφου στη Γερουσία.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ ανταποκρίνονται στα αιτήματα της Ρωσίας μετά την προειδοποίηση της Μόσχας για «αντιποιητικά μέτρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η δυτική συμμαχία ασφαλείας του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκαν στις απαιτήσεις ασφαλείας της Ρωσίας με ξεχωριστές γραπτές δηλώσεις εν μέσω συνεχιζόμενων διπλωματικών προσπαθειών για την επίτευξη λύσης για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Δρ Peter McCullough : Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό

Ο COVID-19 μπορεί να σταματήσει χωρίς μαζικό εμβολιασμό, είπε ο διάσημος καρδιολόγος και επιδημιολόγος Δρ. Peter Peter McCullough στο πρόγραμμα «Capitol Report» του NTD κατά τη διάρκεια της πορείας «Defeat the Mandates» στην Ουάσιγκτον, στις 23 Ιανουαρίου.