EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τιμητική βράβευση

Τιμητική βράβευση του Δημάρχου Άργους & Μυκηνών-Προέδρου Περ. Εν. Δήμων Πελοποννήσου στον Κ. Μαριδάκη

12 Dec, 2022

Αναγνώριση και τιμή, για την προσφορά του Κυριάκου Μαριδάκη στα αποκαλυπτήρια του μνημείου του ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων παρουσία Ελλήνων και Ισραηλινών αξιωματούχων

«Ημέρα μνήμης και τιμής για τον Δήμο Άργους Μυκηνών. Ποτέ πια γενοκτονίες ποτέ πια ολοκαυτώματα»

Ο Οικουμενικός Έλληνας του Πολιτισμού όπως αναφέρει η τιμητική πλακέτα Κυριάκος Μαριδάκης Ιδρυτικός Πρόεδρος της Ελληνο-Ισραηλινής Ένωσης, εντεταλμένος σύμβουλος της διεθνοποίησης της τελετής , επικεφαλής των διπλωματικών σχέσεων και διεθνών οργανισμών της Διεθνούς εκτελεστικής επιτροπής των Σαλαμινίων και μέλος της Διεθνούς Τιμητικής Κοσμητείας Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020 ακολουθώντας τη φράση ορόσημο του John F. Kennedy, «Mη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η χώρα σου για εσένα, αλλά τι μπορείς να κάνεις εσύ για τη χώρα σου» παρέλαβε ως αναγνώριση και τιμή, την τιμητική διάκριση από τον Δήμαρχο Άργους και Μυκηνών και Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου κ. Δημητρίου Καμπόσου , συμβάλλοντας τα μέγιστα στην διοργάνωση της διεθνοποίησης της τελετής των αποκαλυπτηρίων του μνημείου του ολοκαυτώματος των Ελλήνων Εβραίων της γενοκτονίας των Ποντίων και της μικρασιατικής καταστροφής, σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο, με την τιμητική παρουσία φορέων του κράτους, υψηλών εκπρόσωπων θεσμικών φορέων της Ισραηλινής επιχειρηματικής κοινότητας, καθώς Ελλήνων και Ισραηλινών ανωτάτων κυβερνητικών αξιωματούχων, συμβάλλοντας παράλληλα με τις ενέργειες του, στην ενίσχυση των σχέσεων των δύο κρατών και της εξωτερικής πολιτικής.

Ο κ. Μαριδάκης φανερά συγκινημένος όπως πάντα απλός ,ταπεινός και μετριόφρων σε ερώτηση μας ανέφερε :
” Θεωρώ μεγάλη μου τιμή παραλαμβάνοντας την τιμητική αυτή διάκριση στην αρχαιότερη πόλη παγκοσμίως ,από τον Δήμαρχο Άργους και Μυκηνών , παρουσία ανωτάτων κυβερνητικών αξιωματούχων, και φορέων από την Ελλάδα και το Ισραήλ, συμβάλλοντας με ολες μου τις δυνάμεις στην πραγματοποίηση των αποκαλυπτήριων ενός διεθνούς μνημείου τιμώντας και μνημονεύοντας χιλιάδες αθώες ψυχές.
Το ιστορικό Άργος πιστεύω ότι αποτελεί πλέον παγκόσμια κοιτίδα , ειρήνης αλληλεγγύης. ανθρωπισμού και ιστορικής Δικαιοσύνης.
Θυμάμαι τα λόγια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι δύο λέξεις πάντα συνοδεύουν κάθε δοκιμασία του έθνους μας ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!
ΟΛΟΙ μας από σήμερα να μην επιτρέψουμε ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας, του φανατισμού, του σκοταδισμού και του αντισημιτισμού να οδηγήσουν εκ νέου την ανθρωπότητα σε μία νέα γενοκτονία σε μία νέα καταστροφή σε ένα νέο ολοκαύτωμα.
Το οφείλουμε στην μνήμη των εκατομμυρίων αθώων ψυχών.
Το οφείλουμε στην ανθρωπότητα.
Θέλω να ευχαριστήσω εγκαρδίως το Δήμαρχο Άργους και Μυκηνών και Προέδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου κ. Δημήτριο Καμπόσο αφενός για την πρωτοβουλία της ανέγερσης του μνημείου και αφετέρου για την τιμή στο πρόσωπο μου.
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Μνήμης και Αξιοπρέπειας για τα Θύματα του Εγκλήματος της Γενοκτονίας και της Πρόληψης αυτού του Εγκλήματος, ο Δήμος Άργους Μυκηνών διοργάνωσε την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2022 στην πόλη του Άργους, τα αποκαλυπτήρια μνημείου αφιερωμένου στους Έλληνες θύματα του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής.
Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εξωτερικών & της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας και μεταξύ άλλων εκλεκτών προσκεκλημένων τίμησαν με την παρουσία τους ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών κ.Ιωάννης Χρυσουλάκης, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης ενω μαγνητοσκοπημένο μήνυμα απέστειλε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτης Θεοδωρικάκος και ο Περιφερειάρχης Αττικής κ.Γιώργος Πατούλης. Παρόντες και οι βουλευτές Αργολίδας Γ. Ανδριανός, και Α. Πουλάς, ο βουλευτής Αρκαδίας Κ. Βλάσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Δ. Σχοινοχωρίτης, ο Δήμαρχος Ναζαρέτ, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Ελλήνων Εβραίων και εκπροσώπων από το Ισραήλ, εκπρόσωποι Συλλόγων Ποντίων και Μικρασιατών.
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην αδελφοποίηση που θα ολοκληρωθεί το επόμενο διάστημα με την Ζέζραελ Βάλλευ του Ισραήλ με στόχο την ανάπτυξη των συνεργασιών των δυο δήμων στον τουρισμό, το εμπόριο, την αγροτική ανάπτυξη, τις πολιτιστικές, εκπαιδευτικές και οικονομικές ανταλλαγές κλπ. αλλά και την σπουδαιότητα του μνημείου που τοποθετήθηκε στο Αργος.
«Με αφορμή λοιπόν, τον εορτασμό της ημέρας αυτής, βρισκόμαστε εδώ για τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου προς τιμήν των Ελλήνων θυμάτων του Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, της γενοκτονίας των Ποντίων και της Μικρασιατικής Καταστροφής. Πιστεύω και ελπίζω από καρδιάς πως το μνημείο αυτό θα αποτελέσει φάρο και πυξίδα για τις γενιές που έρχονται αναδεικνύοντας την μνήμη των εγκλημάτων αυτών και θα αποτελέσει έμπρακτη απάντηση σε όψιμους νοσταλγούς φασιστικών και μισαλλόδοξων θεωριών. Είναι χρέος μας, να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη των θυμάτων αυτών αλλά και των εγκλημάτων που τελέστηκαν αυτές τις διαφορετικές ιστορικές περιόδους με ίδια αφετηρία, το αδιάλειπτο μίσος» ανέφερε ο Δήμαρχος Άργους κ. Δημήτρης Καμπόσος στην ομιλία του.

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης μεταξύ άλλων ανέφερε στην ομιλία του: «Ποιος θα περίμενε ότι σήμερα θα ζούμε έναν τόσο σκληρό πόλεμο με βαθιά εγκληματικές πράξεις εις βάρος του ουκρανικού λαού ο οποίος συντελείται από ένα άλλο κράτος με μία απρόκλητη επίθεση με μία αμφισβήτηση των συνόρων, που μας θυμίζουν όλα αυτά τα οποία πρέπει να αναδείξουμε και σήμερα. Αν λοιπόν οι κίνδυνοι δεν έχουν απομακρυνθεί, οι κίνδυνοι στο διεθνές περιβάλλον, είναι σημαντικό να κάνουμε ότι μπορούμε για να στέλνουμε κάθε φορά ένα πολύ ηχηρό και ξεκάθαρο μήνυμα: ότι η διεθνής κοινότητα δεν θα ανεχτεί ποτέ ξανά τέτοιου είδους πρακτικές και το μνημείο στο Άργος, θα πρέπει επίσης να υπομνήσει αυτό που πρέπει να είναι η επωδός μας για όλα αυτά τα εγκλήματα που έγιναν κατά της ανθρωπότητας, ποτέ ξανά! ποτέ πια!»

 

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Μητροπολίτη Αργολίδας κ. Νεκτάριο και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Δημοκρατίας (πλατεία λαϊκής αγοράς) όπου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου ενώ ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παναγία Σουμελά έκλεισε την ημέρα με τον Πυρίχιο χορό στο μνημείο συγκινώντας τους παρευρισκόμενους.

Από το Ισραηλ τίμησαν με την παρουσία τους
Ο κ. Μπέτσερ Εϊάλ, Δήμαρχος Κοιλάδας ZESRAEL, του Ισραήλ,
Ο κ. Efi Stenzler Σύμβουλος Διεθνών Πρότζεκτ και πρώην Σύμβουλος της Κυβέρνησης του Ισραήλ & Δήμαρχος του Γκιβατάιμ,
Ο κ. Άβι Ραμπίνοβιτς Σύμβουλος Διεθνών Πρότζεκτ, ο τ. διευθύνων σύμβουλος του αναπληρωτή πρωθυπουργού του Ισραήλ για τις διεθνείς σχέσεις

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Περιπλάνηση

Περιπλάνηση

Γνώριμα μέρη στα ιερά μας σαν ένα δίχτυ, πλαγιές γερμένες  πλατάνια μόνα μες τις ελιές, όνειρα...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This