EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τουρισμός

Τουρισμός κατά την διάρκεια του COVID-19: Πριν και Μετά

21 Dec, 2021

Τουρισμός και Πανδήμια

Αν κάτι θα έχουμε να θυμόμαστε από το καταστροφικό, επιχειρηματικά, πέρασμα της πανδημίας, θα είναι μεν η παύση κάθε τουριστικής δραστηριότητας που κόστισε οικονομικά αλλά και σε επίπεδο λειτουργίας στους επαγγελματίες, αλλά και οι νέες τάσεις που δημιουργήθηκαν εκ των πραγμάτων.

Γιατί αφ’ ενός πολλές τουριστικές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να υποστούν απώλειες, αστάθεια ή ακόμη και να κλείσουν λόγω της παντελούς τουριστικής παύσης του 2020 και της μειωμένης δραστηριότητας του 2021.

Αφ’ ετέρου οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, έμειναν πολύ καιρό αποκλεισμένοι από κάθε είδους  μετακίνηση, λόγω των περιοριστικών μέτρων, πολλές φορές ακόμη και στην ίδια την χώρα τους: δεν επιτρεπόταν η μετακίνηση ακόμη και από πόλη σε πόλη, για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού λοιπόν, αντιλήφθηκε την νέα τάση που δημιουργήθηκε από τις ανάγκες και προτιμήσεις των ταξιδιωτών, ως απόρροια αυτής της κατάστασης, και έβγαλε το πόρισμά του: Η νέα τάση αφορά ταξίδια στην ύπαιθρο, δραστηριότητες στην φύση – σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στο παρελθόν – αγροτουρισμός, και λιγότερες επισκέψεις σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Η μειωμένη προτίμηση στα μεγάλα αστικά κέντρα, στις μεγαλουπόλεις δηλαδή, έχει και το νόημά της, αφού εκεί συνωστίζεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, και αυτό δεν συμβαδίζει με τα μέτρα προσωπικής ασφάλειας και προστασίας που όλοι πια θέλουμε να κρατάμε εν όψει της πανδημίας.

Από την άλλη πλευρά, αυτό που έλειψε στους περισσότερους ανθρώπους, που αναγκάστηκαν να περάσουν την καραντίνα μέσα στα σπίτια τους, ήταν η επαφή με την φύση – με αποτέλεσμα η νέα τάση να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον τουρισμό δραστηριοτήτων.

Ο αγροτουρισμός από την άλλη, ειδικά στην Ελλάδα, αποτελεί μια τάση που τα τελευταία χρόνια συζητιέται στους διαδρόμους, αλλά ποτέ επισήμως. Δυστυχώς είναι μια μορφή τουρισμού που έχει πολύ μεγάλο ρεύμα παντού, αλλά στην Ελλάδα δεν έχει τύχει ακόμη αναγνώρισης, αποσαφήνισης και εδραίωσης.

Ο ελληνικός τουρισμός δεν έχει οριοθετήσει ακόμη σαφώς την έννοια «αγροτουρισμός», και για τον λόγο αυτό, αυτή η μορφή τουρισμού παραμένει ασαφής και χωρίς θεσμική αναγνώριση.

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ελληνική τουριστική πραγματικότητα, η οποία θα μπορούσε λόγω φύσης, κλίματος και δυνατοτήτων της χώρας, να κερδίσει πολλά από μια τέτοια επένδυση. Ας ελπίσουμε ότι η «επόμενη ημέρα στον τουρισμό» θα φέρει στο προσκήνιο και αυτή την ανάγκη.

Ούτως ή άλλως όμως, η πραγματικότητα είναι αυτή διεθνώς, και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν από τους tour operators, οι οποίοι θα πρέπει να διαμορφώσουν τα τουριστικά τους πακέτα έτσι ώστε πλάϊ στον πολιτιστικό τουρισμό, ή στον τουρισμό αναψυχής, να προσθέσουν νέες εμπειρίες για τους ταξιδιώτες του κόσμου. Η φύση και η προστασία της, δεν μπορεί παρά να αποτελέσουν ένα πολύ σοβαρό κεφάλαιο και για τον τουρισμό.

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This