ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Τουρισμός

Τουρισμός κατά την διάρκεια του COVID-19: Πριν και Μετά

21 Dec, 2021

Τουρισμός και Πανδήμια

Αν κάτι θα έχουμε να θυμόμαστε από το καταστροφικό, επιχειρηματικά, πέρασμα της πανδημίας, θα είναι μεν η παύση κάθε τουριστικής δραστηριότητας που κόστισε οικονομικά αλλά και σε επίπεδο λειτουργίας στους επαγγελματίες, αλλά και οι νέες τάσεις που δημιουργήθηκαν εκ των πραγμάτων.

Γιατί αφ’ ενός πολλές τουριστικές επιχειρήσεις αναγκάστηκαν να υποστούν απώλειες, αστάθεια ή ακόμη και να κλείσουν λόγω της παντελούς τουριστικής παύσης του 2020 και της μειωμένης δραστηριότητας του 2021.

Αφ’ ετέρου οι ταξιδιώτες σε όλο τον κόσμο, έμειναν πολύ καιρό αποκλεισμένοι από κάθε είδους  μετακίνηση, λόγω των περιοριστικών μέτρων, πολλές φορές ακόμη και στην ίδια την χώρα τους: δεν επιτρεπόταν η μετακίνηση ακόμη και από πόλη σε πόλη, για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού λοιπόν, αντιλήφθηκε την νέα τάση που δημιουργήθηκε από τις ανάγκες και προτιμήσεις των ταξιδιωτών, ως απόρροια αυτής της κατάστασης, και έβγαλε το πόρισμά του: Η νέα τάση αφορά ταξίδια στην ύπαιθρο, δραστηριότητες στην φύση – σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι στο παρελθόν – αγροτουρισμός, και λιγότερες επισκέψεις σε μεγάλα αστικά κέντρα.

Η μειωμένη προτίμηση στα μεγάλα αστικά κέντρα, στις μεγαλουπόλεις δηλαδή, έχει και το νόημά της, αφού εκεί συνωστίζεται μεγάλος αριθμός ανθρώπων, και αυτό δεν συμβαδίζει με τα μέτρα προσωπικής ασφάλειας και προστασίας που όλοι πια θέλουμε να κρατάμε εν όψει της πανδημίας.

Από την άλλη πλευρά, αυτό που έλειψε στους περισσότερους ανθρώπους, που αναγκάστηκαν να περάσουν την καραντίνα μέσα στα σπίτια τους, ήταν η επαφή με την φύση – με αποτέλεσμα η νέα τάση να δίνει μεγαλύτερη έμφαση στον τουρισμό δραστηριοτήτων.

Ο αγροτουρισμός από την άλλη, ειδικά στην Ελλάδα, αποτελεί μια τάση που τα τελευταία χρόνια συζητιέται στους διαδρόμους, αλλά ποτέ επισήμως. Δυστυχώς είναι μια μορφή τουρισμού που έχει πολύ μεγάλο ρεύμα παντού, αλλά στην Ελλάδα δεν έχει τύχει ακόμη αναγνώρισης, αποσαφήνισης και εδραίωσης.

Ο ελληνικός τουρισμός δεν έχει οριοθετήσει ακόμη σαφώς την έννοια «αγροτουρισμός», και για τον λόγο αυτό, αυτή η μορφή τουρισμού παραμένει ασαφής και χωρίς θεσμική αναγνώριση.

Είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για την ελληνική τουριστική πραγματικότητα, η οποία θα μπορούσε λόγω φύσης, κλίματος και δυνατοτήτων της χώρας, να κερδίσει πολλά από μια τέτοια επένδυση. Ας ελπίσουμε ότι η «επόμενη ημέρα στον τουρισμό» θα φέρει στο προσκήνιο και αυτή την ανάγκη.

Ούτως ή άλλως όμως, η πραγματικότητα είναι αυτή διεθνώς, και θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν από τους tour operators, οι οποίοι θα πρέπει να διαμορφώσουν τα τουριστικά τους πακέτα έτσι ώστε πλάϊ στον πολιτιστικό τουρισμό, ή στον τουρισμό αναψυχής, να προσθέσουν νέες εμπειρίες για τους ταξιδιώτες του κόσμου. Η φύση και η προστασία της, δεν μπορεί παρά να αποτελέσουν ένα πολύ σοβαρό κεφάλαιο και για τον τουρισμό.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.