ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Τουρκίας στην ΕΕ

Να διακοπούν εντελώς οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ

20 Oct, 2021

Σουηδοί μετριοπαθείς: “Να διακοπούν εντελώς οι διαπραγματεύσεις ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ”

Η Τουρκία δεν θα πρέπει πλέον να είναι υποψήφια για ένταξη στην ΕΕ. Συνεπώς, οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία πρέπει να ολοκληρωθούν επίσημα. Γράφουν οι ευρωβουλευτές Jessika Roswall, ο Hans Wallmark και ο Tomas Tobé, από τους μετριοπαθείς της Σουηδίας.

Κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, η κατάσταση σε όλο και περισσότερες χώρες χαρακτηρίζεται από αυξημένη καταστολή εναντίον του πληθυσμού της και μια ολοένα και πιο επιθετική εξωτερική πολιτική απέναντι στην Ευρώπη και τον εξωτερικό κόσμο. Η χρήση των προσφύγων για πίεση στην ΕΕ αναδεικνύει ένα νέο χαμηλό επίπεδο στη βιαιότητα πολλών καθεστώτων.

Μεγάλη ευθύνη φέρει η Τουρκία υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Με την κατάργηση του κράτους δικαίου, τους περιορισμούς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις ανοιχτές αντιπαραθέσεις με μεμονωμένες χώρες της ΕΕ, ο Ερντογάν απομάκρυνε μεθοδικά την Τουρκία από την ΕΕ και παραβίασε τις αρχές της ένταξης στην ΕΕ και τους όρους για τα κριτήρια της Κοπεγχάγης.

Η Τουρκία είχε πολύ καιρό να δείξει προθυμία να αλλάξει, αλλά αντίθετα επέλεξε να κλιμακώσει την αρνητική εξέλιξη. Κατά την τελευταία δεκαετία, η ΕΕ έχει επανειλημμένα επισημάνει τις αυξανόμενες ελλείψεις σε συμμόρφωση με τις θεμελιώδεις ελευθερίες και δικαιώματα. Ταυτόχρονα, η τρέχουσα γραμμή καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη όταν η ΕΕ αναγκάζεται να επιβάλει κυρώσεις σε μια υποψήφια χώρα, η οποία βρίσκεται σε ανοιχτή αντιπαράθεση με πολλά κράτη μέλη. Το γεγονός ότι η Τουρκία πρέπει να έχει μια μελλοντική ευκαιρία για ένταξη στην ΕΕ δεν πρέπει να είναι πλέον σχετικό. Ως εκ τούτου, οι μετριοπαθείς πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία πρέπει να ολοκληρωθούν επίσημα.

Η αρνητική εξέλιξη στην Τουρκία όχι μόνο απομάκρυνε τη χώρα από τους κανόνες παιχνιδιού της ΕΕ, αλλά έθεσε ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα της πολιτικής διεύρυνσης της ΕΕ. Ένα σημαντικό επιχείρημα για την πολιτική διεύρυνσης της ΕΕ είναι ότι η ίδια η διαδικασία ένταξης που περιέχει τα ισχυρότερα κίνητρα για τις επίδοξες τρίτες χώρες να αναπτυχθούν προς μια θετική κατεύθυνση. Είναι η πιο σημαντική δύναμη στην ικανότητα της ΕΕ να προάγει τις αξίες και τα συμφέροντά μας στην τοπική περιοχή.

Οι μετριοπαθείς πιστεύουν ότι η ευρωπαϊκή συνεργασία πρέπει να συνεχίσει να είναι ανοικτή στις ευρωπαϊκές χώρες που ικανοποιούν τις υψηλές απαιτήσεις μας για δημοκρατία, κράτος δικαίου και οικονομία της αγοράς. Αυτό είναι ζωτικής σημασίας για μια μακροπρόθεσμη βιώσιμη διαδικασία διεύρυνσης. Η αποχώρηση της Τουρκίας από τις αρχές των κριτηρίων της Κοπεγχάγης υπονομεύει την αξιοπιστία ολόκληρης της πολιτικής διεύρυνσης και γειτονίας της ΕΕ.

Έχουμε συνεργαστεί στενά με την τουρκική κοινωνία των πολιτών και τις καλές δυνάμεις που αγωνίστηκαν για μια δημοκρατική και φιλοευρωπαϊκή Τουρκία. Επιπλέον Θα συνεχίσει να αποτελεί βασικό συμφέρον για ολόκληρη την ΕΕ να μην γυρίσει την πλάτη στην τουρκική κοινωνία των πολιτών.

Η Σουηδία πρέπει επομένως να αποτελέσει κινητήρια δύναμη στην ΕΕ για τη δημιουργία κινήτρων για αλλαγή στην Τουρκία. Είναι επίσης προς το συμφέρον της Άγκυρας να διαπραγματευτεί στόχους με στόχο τα αποτελέσματα για ρεαλιστική συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας. Ένας στόχος θα πρέπει να είναι η μακροπρόθεσμη συνεργασία σε θέματα που είναι προς το συμφέρον και των δύο μερών και όπου υπάρχουν εύλογες προϋποθέσεις για την επίτευξη σε βάθος συνεργασίας. Ταυτόχρονα, η ΕΕ μπορεί να απαιτήσει μεταρρυθμίσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατικές αρχές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Η μεταρρύθμιση και η διεύρυνση της τελωνειακής ένωσης είναι ένα παράδειγμα μελλοντικής πορείας για βαθύτερη συνεργασία.

Η συνεχής συνεργασία για τη μετανάστευση είναι επίσης σημαντική. Η μεταναστευτική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας μείωσε ουσιαστικά τη μετανάστευση προς την Ευρώπη και τη Σουηδία. Αυτός ο τύπος συνεργασίας με τρίτες χώρες είναι επομένως βασικό μέρος μιας πιο ελεγχόμενης ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης.

Η ικανότητα της ΕΕ να διατηρεί εμπιστοσύνη ώστε να συμμετέχουμε και να επηρεάζουμε τις εξελίξεις στην άμεση περιοχή μας είναι ζωτικής σημασίας για τη θέση της Ευρώπης σε έναν όλο και πιο πολύπλοκο κόσμο. Αυτό προϋποθέτει αυξημένη σαφήνεια και ισχυρές απαιτήσεις για κανονιστική συμμόρφωση στις συνεργασίες και τις συμφωνίες μας. Οι διχαστικές και κυρίαρχες μέθοδοι των αυταρχικών χωρών δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές”.

Τέλος το άρθρο ήρθε μετά την απόφαση της Σουηδικής κυβέρνησης να διευρύνει την συνεργασία με την Τουρκία θέτοντας μια σειρά από μεταρρυθμίσεις στην χώρα

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This