ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 13, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Τουρκία

Σε μεταρρυθμιστική στρατηγική με Τουρκία και με δυτικά Βαλκάνια αποφάσισε η Σουηδία

19 Oct, 2021

Η Σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε μια νέα επταετή στρατηγική για τη μεταρρυθμιστική συνεργασία της Σουηδίας με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία.

Η συνεχιζόμενη συνεργασία με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων και την Τουρκία θα ενισχύσει τις συνθήκες για δημοκρατική και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη. Η συνεργασία με τα Δυτικά Βαλκάνια περιλαμβάνει την Αλβανία, τη Βοσνία -Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Σερβία.

Μέσω της νέας στρατηγικής για μεταρρυθμιστική συνεργασία με τα Δυτικά Βαλκάνια και την Τουρκία, η Σουηδία εντείνει το έργο της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την ισότητα των φύλων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής ανάπτυξης και του περιβάλλοντος και του κλίματος. Η σουηδική υποστήριξη θα επικεντρωθεί επίσης σε ειρηνικές και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίες και θα συμβάλει στην οικοδόμηση ευρέων και μακροπρόθεσμων σχέσεων μεταξύ της Σουηδίας και των χωρών της περιοχής.

– Οι εξελίξεις στον άμεσο τομέα της ΕΕ είναι σημαντικές για τη Σουηδία και την ΕΕ. Είναι προς το συμφέρον της Σουηδίας να συνεχίσει να συνεργάζεται με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων προκειμένου να συμβάλει στη δημοκρατία όπου εστιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ισότητα των φύλων και το κράτος δικαίου. Θα συμβάλουμε επίσης στην προώθηση της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία, λέει ο Per Olsson Fridh, Υπουργός Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας.

Η Σουηδία είναι ένας από τους μεγαλύτερους διμερείς χορηγούς στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων. Η σουηδική υποστήριξη συμπληρώνει το έργο της ΕΕ σε τομείς που έχουν πολιτική προτεραιότητα για τη Σουηδία. Σύμφωνα με τη στρατηγική, η Σουηδία θα συνεχίσει επίσης να συνεισφέρει στις προσπάθειες της ΕΕ για το μεταρρυθμιστικό έργο των χωρών και για την προσέγγισή τους στην ΕΕ. Η υποστήριξη της κοινωνίας των πολιτών είναι κεντρική για τη δημοκρατική ανάπτυξη και εστιάζεται στη στήριξη της Σουηδίας σε όλες τις χώρες που καλύπτονται από τη στρατηγική.

Η στρατηγική για τη μεταρρυθμιστική συνεργασία αποφασίζεται από την κυβέρνηση, αλλά θα εφαρμοστεί από τη Sida, το Σουηδικό Ινστιτούτο, την Ακαδημία Folke Bernadotte και το Σουηδικό Γενικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Η νέα στρατηγική 2021-2027 περιλαμβάνει συνολικά περίπου 5,6 δισεκατομμύρια SEK, εκ των οποίων περίπου 5 δισεκατομμύρια αφορούν τα Δυτικά Βαλκάνια και λίγο περισσότερα από 600 εκατομμύρια αφορούν την Τουρκία.

Photo: Kristian Pohl / Government Offices

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This