ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

May 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

εμπορικό έλλειμμα

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά εκτινάχθηκε σε υψηλό ρεκόρ, ξεπερνάει το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

27 Jan, 2022

Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά αυξήθηκε τον Δεκέμβριο λόγω της αύξησης των εισαγωγών, για να φτάσει σε μηνιαίο υψηλό ρεκόρ, ενώ ανέβασε το συνολικό έλλειμμα για όλο το 2021 σε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, επίσης μια ιστορική πρωτιά.

Το εμπορικό έλλειμμα σε αγαθά —ή η διαφορά μεταξύ εισαγωγών και εξαγωγών προϊόντων— αυξήθηκε κατά 3 τοις εκατό μηνιαίως τον Δεκέμβριο σε ιστορικό υψηλό των 101 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε το υπουργείο Εμπορίου σε δήλωση της 26ης Ιανουαρίου. Το προηγούμενο ρεκόρ σημειώθηκε τον Νοέμβριο, όταν το εμπορικό χάσμα ανέβηκε στα 98 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τους πρώτους 11 μήνες του 2021 το έλλειμμα αγαθών ανήλθε στα 984,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με την ανάγνωση του Δεκεμβρίου να ωθεί αυτό το ποσό πέραν του ψυχολογικού φράγματος του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

«Το 1ο μηνιαίο εμπορικό έλλειμμα αγαθών που ξεπέρασε τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια οδήγησε σε έλλειμμα 1,08 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το 2021, το 1ο έτος που ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια», έγραψε ο οικονομολόγος Πίτερ Σιφ σε μια ανάρτηση στο Twitter, στην οποία υποστήριξε ότι οι αριθμοί δικαιολογούνται.  Η τρέχουσα περίοδος πληθωρισμού καθοδηγείται λιγότερο από μετατοπίσεις από την πλευρά της προσφοράς και περισσότερο από το αποτέλεσμα χαλαρών νομισματικών και δημοσιονομικών πολιτικών.

«Έτσι οι τιμές δεν αυξάνονται λόγω έλλειψης αγαθών αλλά λόγω πλεονάσματος χρημάτων. Η πραγματική έλλειψη αγαθών θα φτάσει μετά την πτώση του δολαρίου!». υποστήριζε.

Ο αυξανόμενος πληθωρισμός, ο οποίος προέκυψε ως ανεπιθύμητη συνέπεια της ανάκαμψης που τροφοδοτήθηκε από κίνητρα από την πανδημική ύφεση, ώθησε την Ομοσπονδιακή Τράπεζα να επιταχύνει τον ρυθμό της επιστροφής των χαλαρών νομισματικών ρυθμίσεών της. Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ, απηύθυνε μια επιθετική νότα την Τετάρτη, λέγοντας στους δημοσιογράφους μετά από μια διήμερη συνάντηση ότι οι αξιωματούχοι επιδιώκουν να αρχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια τον Μάρτιο για να δαμάσουν τις χαμηλές τιμές.

Δεδομένου ότι τα ελλείμματα του εμπορίου αφαιρούν από την οικονομική παραγωγή στους υπολογισμούς του ΑΕΠ, τα στοιχεία του Υπουργείου Εμπορίου υποδηλώνουν ότι ενδέχεται να επιφυλάσσεται μια πτώση για τους αριθμούς οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ για το τέταρτο τρίμηνο, όταν αυτοί θα δημοσιευτούν αργότερα την Πέμπτη. Ωστόσο, η αμερικανική οικονομία προβλέπεται να σημειώσει αύξηση του ΑΕΠ σε υψηλό 37 ετών 5,5% το τέταρτο τρίμηνο, από 2,3% σε ετήσια βάση την προηγούμενη περίοδο.

Η έκθεση του Υπουργείου Εμπορίου έδειξε επίσης αύξηση των αποθεμάτων χονδρικής και λιανικής κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, καθώς οι επιχειρήσεις προσπάθησαν να ενισχύσουν τα αποθέματα ενόψει της έντονης καταναλωτικής ζήτησης. Η συσσώρευση αποθεμάτων θα μπορούσε να αντισταθμίσει μέρος του αντίκτυπου στο ΑΕΠ από το μεγαλύτερο εμπορικό έλλειμμα.

 

 

 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στο Κογκρέσο επιτίθενται στον Μπάιντεν για τον περιορισμό της παραγωγής ενέργειας καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου αγγίζουν νέο ρεκόρ

Οι Ρεπουμπλικάνοι στην Ουάσιγκτον έχουν κατηγορήσει τις πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν και των...