ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 9, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
ελεύθερα τα δύο τάνκερ

Το Ιράν απελευθέρωσε τους Έλληνες ναυτικούς – ελεύθερα τα δύο τάνκερ

16 Nov, 2022

Τα δύο δεξαμενόπλοια Delta Poseidon και Prudent Warrior υπό ελληνική σημαία που κρατούνταν σε ομηρεία από το Ιράν απελευθερώθηκαν, αφού η ελληνική κυβέρνηση ήρθε τελικώς σε συμφωνία με την κυβέρνηση του Ιράν. Τα πλοία ξεκίνησαν για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

To Delta Poseidon συμφερόντων Delta Tankers του Διαμαντή Διαμαντήδη και το Prudent Warrior συμφερόντων Σπύρου Πολέμη βρίσκονταν σε ομηρεία για πέντε μήνες μαζί με τα πληρώματά τους. Επτά ένοπλοι είχαν κατέβει με ελικόπτερο στα πλοία, ως αντίποινα της ιρανικής πλευράς στο να δεσμεύσει η Ελλάδα το δεξαμενόπλοιο Lana το οποίο μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο, όταν είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο της Καρύστου λόγω μηχανικής βλάβης. Αυτό έγινε στο πλαίσιο των διεθνών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναφέρει: «Η σημερινή μέρα είναι πολύ ευχάριστη για τους ναυτικούς μας, αλλά και για την Ελλάδα γενικότερα, αφού έλαβε τέλος μια δυσάρεστη και ιδιαιτέρως σύνθετη υπόθεση, μετά από συστηματικές προσπάθειες της Ελληνικής Κυβέρνησης. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στη σημερινή ευτυχή κατάληξη. Από την πρώτη στιγμή η ελληνική Κυβέρνηση κατέβαλε επίπονες προσπάθειες για να φτάσουμε σε αίσιο τέλος. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω θερμά τους ναυτικούς των πλοίων για την υπομονή και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν όλες τις δύσκολες ημέρες που πέρασαν, αλλά και τις πλοιοκτήτριες εταιρείες των δυο πλοίων, για τη συνεργασία μας. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα βρίσκονται και πάντα θα βρίσκονται στο πλευρό των ναυτικών μας, για κάθε πρόβλημα που μπορεί να τους προκύψει σε κάθε γωνιά της οικουμένης. Η σημερινή θετική εξέλιξη, αποτελεί μια ακόμη επιβεβαίωση της προσήλωσής μας στον σκοπό αυτό και της διαρκούς μας προσπάθειας να εξυπηρετούμε και να προστατεύουμε τα συμφέροντα της ελληνικής ναυτιλίας και των ναυτικών μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Η Delta Tankers επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της ότι το σκάφος της απεγκλωβίστηκε την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου, και ότι έπλεε στο λιμάνι Fujairah των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για επιθεωρήσεις πριν επιστρέψει στην Ελλάδα.

photo splash247.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This