EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
λιανεμπόριο

Το λιανεμπόριο στις ΗΠΑ νοσεί: χρεωκοπίες στον ορίζοντα

18 May, 2023

Δύσκολη εποχή για τις εταιρείες λιανικής πώλησης που προσπαθούν να κρατηθούν σε δραστηριότητα εναγωνίως, ενώ το πλαίσιο δεν θυμίζει σε τίποτα την εποχή της αφθονίας των φθηνών δανείων και της στήριξης με κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Το Forbes προβλέπει μεγάλο κύμα χρεωκοπιών, αναφέροντας ότι το 2023 είναι η χειρότερη χρονιά μετά το 2020, αφού μεγάλες αλυσίδες λιανικού εμπορίου έχουν ήδη καταθέσει αίτημα υπαγωγής στο κεφ.11 πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ και προστασίας από πιστωτές: οι Bed Bath & Beyond, Tuesday Morning, Party City, David’s Bridal. Μάλιστα, οι ειδικοί αναφέρουν πως η χρεωκοπία για αυτές τις αλυσίδες ήταν ούτως ή άλλως μονόδρομος.

Αφ’ ενός η «τάση» των Αμερικανών πολιτών να εστιάζουν περισσότερο στην αποταμίευση παρά στην δαπάνη, αφ’ ετέρου το κόστος της βενζίνης, και των βασικών αγαθών και το αποτέλεσμα είναι επικείμενες απολύσεις από τις αλυσίδες λιανικού εμπορίου. Μάλιστα το Forbes αναφέρει κι άλλες αλυσίδες οι οποίες ενδέχεται να ακολουθήσουν: Rite Aid, Jo-Ann, Belk, At Home, 99 Cents Only, με πρώτη θέση κινδύνου η πώληση ειδών σπιτιού. Στις επιχειρήσεις αυτές ανεβαίνει επικίνδυνα το επίπεδο χρέους.

Η τάση πάντως αυτή των Αμερικανών πολιτών έρχεται να διαδεχτεί την μεγάλη δαπάνη στην οποία είχαν ανοιχτεί κατά την διάρκεια της πανδημίας, αφού ξόδευαν με μετρητά, κυρίως και με την στήριξη κρατικής ενίσχυσης, αφού είχε περιοριστεί η κατανάλωση σε δραστηριότητες όπως τα ταξίδια και τα θεάματα. Την περίοδο αυτή ο δανεισμός επίσης έτυχε μεγάλης ευκολίας, κάτι το οποίο επέλεξαν και οι αλυσίδες λιανικού εμπορίου.

Το σκηνικό όμως άλλαξε απόλυτα, αφού οι πελάτες συρρικνώνονται, απαντώντας στο αυξημένο κόστος ζωής, προτιμώντας να περιορίσουν πολύ τις αγοραστικές τους συνήθειες.

Τα χρέη που δημιουργήθηκαν στο λιανικό εμπόριο, το φέρνει σε τέτοια κατάσταση που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις πληρωμές, προχωρώντας σε ακραίες αποφάσεις. Όπως επιβεβαιώνει η S&P Global, οι πιθανότητες να χρεωκοπήσει το 12% των λιανικών επιχειρήσεων είναι 50-50%, καθώς στο ήδη υπάρχον χρέος τους (προ πανδημίας) προστέθηκε τώρα η αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν σε αυτό.

 

 

πηγη https://www.ot.gr/

photo Pexels / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This