EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
λουκέτο των λιανοπωλητών

Το λουκέτο των λιανοπωλητών στην ημερήσια διάταξη

27 Mar, 2023

Σε νέα πραγματικότητα φαίνεται να επιβάλλεται το λουκέτο των λιανοπωλητών πλέον, καθώς αναμένεται να ακολουθήσουν αυτό τον δυσάρεστο δρόμο τουλάχιστον 1400 φυσικά καταστήματα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023.

Μεγάλα και γνωστά καταστήματα λιανικού εμπορίου έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα κλείσουν, μεταξύ των οποίων η Walmart, η Amazon, η CVS, η Foot Locker και τα Macy’s. Ο λόγος είναι το μεγάλο λειτουργικό κόστος λόγω του αυξανόμενου δείκτη πληθωρισμού. Η κατάσταση αυτή δεν αφήνει περιθώρια επαρκούς κέρδους στις εταιρείες, που αναγκάζονται να πάρουν αυτή την απόφαση μετά από πολλά χρόνια λειτουργίας και με μεγάλο αριθμό καταστημάτων σε όλη την βόρεια Αμερική και τον Καναδά.

Ένα από αυτά τα παραδείγματα, η Bed & Bath and Beyond με περισσότερα από 1500 καταστήματα στην βόρεια Αμερική ετοιμάζεται να κλείσει τα 480 καταστήματά της αυτή την χρονιά σε ΗΠΑ και Καναδά (τα 35 από αυτά στην Καλιφόρνια, τα 23 στην Φλόριντα, 23 στην Νέα Υόρκη και 18 στο Ιλινόϊς, με αυτονόητη ζημία και για το εργατικό έμψυχο δυναμικό).

Παράλληλα, η CVS που εκπροσωπεί τον χώρο υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικού υλικού σχεδιάζει να κλείσει περί τα 900 καταστήματα μέχρι το τέλος του 2026, δηλαδή περίπου 300 καταστήματα λιγότερα για την εταιρεία ανά έτος ξεκινώντας από το 2023. Συνολικά η εταιρεία διαθέτει περί τα 9.600 καταστήματα στις ΗΠΑ, τα οποία όμως δεν ακολουθούν τους κανόνες της ανανέωσης και αναβάθμισης κυρίως λόγω του αυξημένου κόστους λειτουργίας και συντήρησης.

Στους ίδιους ρυθμούς η Walgreens, επίσης στον χώρο του φαρμακευτικού υλικού με περισσότερα από 9000 φυσικά καταστήματα στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ένα χρόνο πριν ότι θα ξεκινήσει την παράδοση υλικών με ψηφιακούς και έμμεσους τρόπους παράδοσης, δίνοντας έμφαση στο διαδικτυακό εμπόριο. Τα πρώτα λουκέτα μπήκαν στην Νέα Υόρκη, την Αλαμπάμα, το Βερμόντ και την Μινεσότα, ενώ σειρά είχαν το Ορλάντο της Φλόριντα τον Φεβρουάριο.

Η εταιρεία Party City με έδρα το Νιου Τζέρσεϊ, με είδη εξοπλισμού για εορτασμούς, υπέβαλε τον Ιανουάριο του 2023 αίτηση πτώχευσης, διαθέτοντας ήδη 800 φυσικά καταστήματα στις ΗΠΑ, και έχοντας ήδη κλείσει 28 από αυτά πριν τον Ιανουάριο.

Ταυτόχρονα, η Tuesday Morning ετοιμάζεται να κλείσει συνολικά 365 φυσικά καταστήματα (30 στην Καλιφόρνια, τουλάχιστον 20 στην Φλόριντα, 10 στην Βιρτζίνια, 12 στην Τζώρτζια, 14 στο Κολοράντο και 19 στο Τέξας), ακολουθώντας κι αυτή τον δρόμο της πτώχευσης, γεγονός που την αναγκάζει να βάλει λουκέτο ούτως ή άλλως.

Η πολύ σημαντική στο λιανεμπόριο Walmart αποφάσισε πριν από ένα μήνα να κλείσει 12 καταστήματα λόγω κακής οικονομικής κατάστασης, και μεταξύ αυτών η Ουάσινγκτον, το Αρκάνσας, η Χαβάη, Φλόριντα, Μινεσότα, Ιλινόϊς, Ιντιάνα, Νέο Μεξικό και Όρεγκον. Μάλιστα, ο Doug McMillion, διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας, δήλωσε ότι ένας ακόμη σημαντικός παράγοντας είναι οι κλοπές που σημειώνονται στα καταστήματα, καθώς έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, για να αντέξουν τα καταστήματα θα πρέπει να αυξηθούν οι τιμές, κάτι το οποίο φαίνεται να είναι αδύνατον, οπότε τα καταστήματα οδηγούνται σε αυτό τον μονόδρομο.

Δύο καταστήματα στην Ουάσινγκτον, ένα στην Φιλαδέλφεια και ένα στην Μινεάπολη ετοιμάζεται να κλείσει μέσα στον Μάϊο η Target, αναφέροντας μείωση αγοραστικού κοινού, παρ’ όλα αυτά δηλώνοντας ότι θα προσφέρει θέσεις εργασίας στο προσωπικό της σε περιοχές που τα καταστήματά της θα παραμείνουν σε λειτουργία.

Η Big Lots που εμπορεύεται είδη σπιτιού φαίνεται να στοχεύει πλέον σε αγροτικές παρά σε αστικές περιοχές, προσπαθώντας να ισορροπήσει το κόστος με το μειωμένο κέρδος, και ανακοινώνει πως θα κλείσει τουλάχιστον επτά καταστήματα μέχρι τον Δεκέμβριο.

Περισσότερα από 400 καταστήματα αναμένεται να κλείσει μέχρι το 2026 και η  Foot Locker, ρίχνοντας αυτομάτως και τις μετοχές της κατά 5% τουλάχιστον, μετά την ανακοίνωσή της αυτή, δηλώνοντας όμως πως αυτή η συρρίκνωση θα αποτελέσει και εφαλτήριο για νέες αναπτυξιακές ιδέες για την εταιρεία.

Από τα τέλη του 2020 η Gap Inc. ξεκίνησε να κλείνει τα φυσικά καταστήματα του Banana Republic (120 καταστήματα έως σήμερα), ανακοινώνοντας ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει κλείσει 350. Τελικώς 120 καταστήματα Banana Republic έκλεισαν και 175 Gap έχουν οριστικά κλείσει, οπότε αναμένονται άλλα 50 καταστήματα να ακολουθήσουν έως τον Δεκέμβριο.

Η The RealReal λειτουργούσε ως διαδικτυακό εμπόριο για είδη luxury μεταχειρισμένων αντικειμένων με 16 φυσικά καταστήματα, αλλά αποφάσισε πριν από έναν μήνα να κλείσει τουλάχιστον 4 από αυτά, απολύοντας 230 υπαλλήλους, δηλώνοντας ότι ως μικρή εταιρεία έχει μεγάλη δυσκολία στο να ανταπεξέλθει οικονομικά.

Με την σειρά της η Amazon / Amazon Fresh αναμένεεται να κλείσει παντοπωλεία και καταστήματα ψιλικών, όπως ανακοίνωσε τον Φεβρουάριο του 2023, καθώς η εταιρεία στρέφεται στο να δώσει έμφαση στην πώληση ειδών παντοπωλείου μέσω της Whole Foods, η οποία διαθέτει 513 καταστήματα.

Η Macy’s που λειτουργεί  με μεγάλη επιτυχία από το 1858 ξεκίνησε να κλείνει καταστήματά της από το 2016, δηλώνοντας πως το σχέδιο αυτό ανήκει σε ένα πλαίσιο αναδιάρθρωσης.

Τέλος, η JCPenny, μεγάλη αλυσίδα φυσικών καταστημάτων ετοιμάζεται να κλείσει τα καταστήματα στην Ιντιάνα, Μινεσότα και Νέα Υόρκη, ενώ μέσα στην πανδημία έκλεισε ήδη 200 καταστήματα. Το αίτημα πτώχευσης παραδόθηκε το 2020.

Η εξισορρόπηση χαμηλότερου κέρδους με το υψηλότερο κόστος λειτουργίας και τον υψηλό δείκτη πληθωρισμού, αναμένεται να δημιουργήσει μια κατάσταση ανασφάλειας στον χώρο αφ’ ενός του φυσικού λιανεμπορίου, αφ’ ετέρου και στην αγορά εργασίας, αφού τα καταστήματα αυτά απασχολούν ήδη έναν αρκετά μεγάλο αριθμό εργαζομένων, που θα πρέπει να αναζητήσουν άμεσα εργασία.

 

πηγή https://kourdistoportocali.com/ φωτό DigestContent / https://pixabay.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This